Sused páli v kachliach na drevo aj plasty. Čo môžem podniknúť?

baboadel
16. nov 2019

Ahoj, je tu niekto, kto by mi vedel poradiť z oblasti ochrany životného prostredia. Môj problém je v tom, že sused spaľuje v peci určenej na kúrenie drevom, rôzne plásty, určené na separáciu. Obťažuje okolie štipľavým smradom a čiernym dymom. Spaľuje každý deň som z toho zúfalá. Ako sa mám chrániť a postupovať voči takejto bezohľadnosti.

korunka1
16. nov 2019

Nahlasit na okresny urad zivotneho prostredia alebo na hygienu

bsp39
16. nov 2019

@baboadel To iste u nás, už pred vetraním vystrčím najskôr cez okno nos. Kým by prišla nejaká kontrola, už by bolo zhorené.

baboadel
autor
16. nov 2019

@korunka1 Veď by som aj nahlásila, ale určite by prišlo k naštrbeniu medzi susedských vzťahov, a anonimne by to asi nebrali do úvahy. Alebo áno ?

baboadel
autor
16. nov 2019

@bsp39 Nechápem ako môžu byť niektorí ľudia takí bezohľadní, aj dnes som mala na sušiaku čisto opraté prádlo a smrad a dym, tak rýchlo prádlo dnu a počkať kým to všetko popáli. Už som z toho zúfalá, balkón čierny od mazľavého prachu ani výjsť na dvor lebo ten smrad až zadúša.😂

korunka1
16. nov 2019

Tak si musiš vybrať...smrad alebo vztahy. So susedom si sa o tom uz rozpravala?

nelca0510
16. nov 2019

@baboadel nahlas mestskej policii a vymysli si meno. Kamaratka to tak urobila.ked sused spaloval plasty

lavender273
16. nov 2019

Ved to je toxicke, ci?? Nahlasila by som ho. To kde videl palit plasty??

janinah
16. nov 2019

Nafilmuj to ten čierny dym...,rieš najprv na obecnom úrade

mirka17
16. nov 2019

@baboadel jednoznačne ide o porušovanie § 13 zákona o odpadoch, kde sa zakazuje spalovanie komunálneho odpadu vo vykurovacíh zariadeniach v domácnosti, . Zákon patrí do kompetencie ministerstva životného prostredia. Ja by som kašlala na dobre susedske vztahy, pretože o tie vzťahy ide asi iba tebe, kedže susedovi je jedno že vas nuti dýchať rôzne karcinogenne svinstvo. Ak to nechcete hlasiť na policii, tak na ministerstve fungovalo, neviem či ešte funguje tzv. envirošpion , anonymne nahlasite že dochádza k porušovaniu zákona a teda k poškodzovaniu životného prostredia a oni by mali začať šetrenie. https://www.minzp.sk/tlacovy-servis/tlacove-spr...

baboadel
autor
17. nov 2019

@mirka17 veľmi pekne ďakujem, za radu, skúsim s tým pohnúť týmto smerom:👍

baboadel
autor
17. nov 2019

@janinah Ďakujem nafilmujem, dobrý nápad, k ostatným dôkazom.

weggie
19. dec 2020

@baboadel ako to dopadlo?

baboadel
autor
19. dec 2020

@weggie Ahoj, skúsila som ich ešte raz slušnou formou upozorniť, na čas zabralo, teraz to ide v starých koľajách. Ale už sa sťažujú aj iní susedia, tak možno spoločnými silami, uvidíme🙂

weggie
14. dec 2021

@baboadel Ahoj, aj teraz kuria? U nas tiez.. katastrofa taka inteligencia..

baboadel
autor
14. dec 2021

@weggie Áno jasné, že to neprestalo, síce nie až v takom rozsahu ale stáva sa hlavne večer. Teraz mávame väčšinou okná zatvorené, tak to tak nezbadám. Len to nechápem, však tie karcinogeny dýchajú aj oni. Veru tak inteligencia.☹