Ahoj, je tu niekto, kto by mi vedel poradiť z oblasti ochrany životného prostredia. Môj problém je v tom, že sused spaľuje v peci určenej na kúrenie drevom, rôzne plásty, určené na separáciu. Obťažuje okolie štipľavým smradom a čiernym dymom. Spaľuje každý deň som z toho zúfalá. Ako sa mám chrániť a postupovať voči takejto bezohľadnosti.
@bsp39 Nechápem ako môžu byť niektorí ľudia takí bezohľadní, aj dnes som mala na sušiaku čisto opraté prádlo a smrad a dym, tak rýchlo prádlo dnu a počkať kým to všetko popáli. Už som z toho zúfalá, balkón čierny od mazľavého prachu ani výjsť na dvor lebo ten smrad až zadúša.😂
Tak si musiš vybrať...smrad alebo vztahy. So susedom si sa o tom uz rozpravala?
Ved to je toxicke, ci?? Nahlasila by som ho. To kde videl palit plasty??
Nafilmuj to ten čierny dym...,rieš najprv na obecnom úrade
@baboadel jednoznačne ide o porušovanie § 13 zákona o odpadoch, kde sa zakazuje spalovanie komunálneho odpadu vo vykurovacíh zariadeniach v domácnosti, . Zákon patrí do kompetencie ministerstva životného prostredia. Ja by som kašlala na dobre susedske vztahy, pretože o tie vzťahy ide asi iba tebe, kedže susedovi je jedno že vas nuti dýchať rôzne karcinogenne svinstvo. Ak to nechcete hlasiť na policii, tak na ministerstve fungovalo, neviem či ešte funguje tzv. envirošpion , anonymne nahlasite že dochádza k porušovaniu zákona a teda k poškodzovaniu životného prostredia a oni by mali začať šetrenie. https://www.minzp.sk/tlacovy-servis/tlacove-spr...
Nahlasit na okresny urad zivotneho prostredia alebo na hygienu