Sused páli bordel

15. apr 2023

Každý deň páli sused dačo a otrasne to smrdí. Nedá sa vetrať ani nič. Dnes ešte aj cez zavreté okno mám hnusný smrad v spálni. Prísaham že každý jeden deň spáli nejaký bordel, nedá sa fungovať vonku a ani dnu kvôli tomu. Chcem sa spýtať, keď zavolám políciu a nahlásim ho, budú to riešiť alebo také veci policajti neriešia? Mne už do plaču je, aj minule som vetrala v spálni a totálne nasiaklo aj oblečenie, postel a všetko

nikoleta999
15. apr 2023

Ano riesia, moj otec dostal pokutu, lebo jeho super sused zavolal policajtov a to palil par konarikov, ale riadne to zadymilo celu ulicu 🤣

svokrinjazykmonika
15. apr 2023

Treba volať, neboj sa.

adamkopetko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
conquestor
15. apr 2023

Asi len robil poriadky a vypilil toho viac,spali a možno už zajtra nebude ...niekedy staci počkať,byť tolerantný a nie hneď udávať....ak to bude pokračovať,ok,tak volať

marca12
15. apr 2023

Moja suseda tiez takto pali a uz mi tym lezie na nervy. No nechcem si kazit vztahy a nie je to kazdy den tak to pretrpim. Ale ak to robila denne,volam policiu.

dilino
15. apr 2023

Najlepšie by bolo keby začal páliť a prišli by hned policajti aby ho prichytili pri čine a dostal pokutu.To aj by som zavolala tak hned ked začne páliť a bude smrad vtedy rovno hned pri akcii aby ho prichytili.

ildiko36
15. apr 2023

Zavolaj kludne ale sa priprav na par hod že budes sedieť na policii..Ja ked som kluče našla 2,5hod som tam sedela čo vsetko zapisovali

deti95060810
15. apr 2023

môj sused páli pneumatiky... tiež by som ho najradšej poslala kde kade...

12katka21
15. apr 2023

Skus to najprv prediskutovat s nim. Mozno sa uvedomi.....mozno......pripadne aj spomen ze aj ostatni susedia s tym maju problem. A aby to nedopadlo tak ze to budes riesit inde. Pripadne obecny urad ak ste niekde na dedine tiez by mal take nieco riesit. Poriadkova komisia ci ako sa to u nas vola.....

kamatopo
15. apr 2023

Ak je to komunálny odpad tak to by som oboznámila starostu nech si to on obzrie a poprípade napomenie . Ak dáke konáre tak to pretrpim,veď je jar a ľudia upratujú záhrady a zas to nie je každý deň.

saxana000
15. apr 2023

@kamatopo na taketo veci sluzi obci zberny dvor...alebo aspon bezveterne vecery..musi byt ozaj radost mat zacmudenu spalnu kazdy vecer...

zuzkaa1991
15. apr 2023

Neviem ako u vas v dedine ale my mame zakazane palit ;)

scila
15. apr 2023

Toto spadá pod kompetencie Obecného úradu. Ale záleží od starostu. Naša má také veci úplne na háku. Treba skúsiť.
Alebo aj tú políciu. Keď sa niečo nahlási, musia to ísť preveriť.

nepic
15. apr 2023

Len musíš potom rátať s tým že situácia sa môže otočiť a tých policajtov môže pravidelne volať on. Aspoň u mňa by to tak bolo. A ja som taký,že neodpustím,u mňa keď niekto skončil tak to platí do konca života.

autor
15. apr 2023

Trvá to už týždne a nejedná sa o konáriky a listy ale on páli kadejaké plasty, gumy.. Proste všetok bordel co nájde.. Ja som tolerantná ale toto už je moc..

simka1454
15. apr 2023

My sme mali tiež takého blbeho suseda, naozaj doslovne každý deň pálil bordel. Nebolo dňa, aby sa dalo normálne vonku dýchať, pradlo sušiť, okno otvoriť. Starosta u nás je o ničom, toho zaujímajú iné veci. Vieš kedy to pálenie bordelu skončilo? Keď starý zomrel. Volaj policajtov pripadne daj podnet hasičom.
@nepic a prečo by mal policajtov volať on? Nech si uvedomí, že tam nežije sam a nech neobťažuje susedov smradom. Nikto nie je povinný ten smrad dýchať. A mimochodom pálenie je aj zakázané.

janinka007
16. apr 2023

Na toto je zakon, spalovat bordel na zahrade je zakazane, takue kludne volaj policiu, netrp to.

maxalla
16. apr 2023

Skusila by som sa so susedom najprv rozumne porozpravat. Bez zbytocnych emocii, ale jasne mu dat najavo, ze mi to prekaza. Riesila by som to oficialne az keby ma ignoroval a palil dalej. Niekedy clovek dalej zajde rozhovorom, nez udaniami.

nepic
16. apr 2023

@simka1454
Ja by som si už ten dôvod našiel,resp by som ich hľadal. Veď prečo by mal iba jeden volať policajtov? Aj mne by napr začal vadiť hluk od susedov ak majú napr malé deti, napr parkovanie auta,napr letná grilovačka,napr prenikanie svetla na môj pozemok,napr hlučná klimatizácia a veľa veľa ďalších vecí. Všetci si musia uvedomiť,že tam nebývajú sami,nie iba jeden.

A celkom si ani tak neviem predstaviť,čo také by mohol obyčajný človek páliť na dvore každý deň,čo by mohlo vadiť susedovi. V ústrednom kúrení na dedine tiež veľa ľudí páli všeličo, čo som počul drevotriesky,potom plastové fľašky naplnené pilinami a zaliate motorovým olejom a pod. Mne by skôr toto vadilo,toto dýchať.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. apr 2023

@nepic tieto veci sa dejú aj u nás, dokonca denno denne túrujú motorky, opíjajú sa každý víkend, kričia, ďalší sused kosí, ďalší cirkuluje drevo, jednému šteká pes celé dni a predstav si že to neriešim lebo som na dedine a vyrastala som na dedine, žijem ako dedinčanka 30 rokov.. Ale toto pálenie humusu ma vytáča lebo mi z toho smrdí prádlo, celý dom, pekné počasie je a ja nemôžem vetrať! Navyše mám doma 2 mesačné dieťa. Nahádže do kotla gumy, plast a proste všetko čo nepotrebuje. Chcela by som vidieť teba aký by si bol tolerantný v tomto.

nepic
16. apr 2023

@autor
Jaj tak do kotla hádže,to je iné ,ja som myslel že na dvore spaľuje zvyšky zo záhrady. A keď je pekné počasie,aj vtedy kúri?to sa mi tiež nejako nezdá a zdá sa mi to zbytočné. To ale neviem či mu máš ako dokázať,čo tam hodil do kotla. A napadlo ťa aj také niečo,že by nemal peniaze a nemá s čím kúriť? Možno keby si zašla za ním a ponúkla mu,že mu zafinancuješ kúrenie na nejaké EKO,resp kúriť elektrinou a každý mesiac by si mu prispela,boli by ste spokojný obaja.

autor
16. apr 2023

@nepic to nemyslíš vážne čo si teraz napísal, ja mu mám financovať kúrenie?? Páli to vždy o 5tej, potom na to rozhorené už dáva drevo.. Je mi jedno či má peniaze alebo nie, má doma 40 ročného pracujúceho syna s pracujúcou ženou a dvoma 20 ročnými synmi tak nech si zarobia oni, prečo by som ja na materskej mala financovať susedovi kúrenie? Ako tá vôbec niečo také aj mohlo napadnúť? Matka na materskej aby zdravím pracujúcim ľuďom prispievala na elektriku 🤦

mandzula
16. apr 2023

@nepic uz ta vidim, ako niekomu nukas financovanie kurenia.
Mozno kuri aj teraz preto, ze si ohrieva vodu, co ho vsak nijako neospravedlnuje, ze pali bordel.

laurita285
16. apr 2023

@nepic prosím ťa ty kkt jeden 😀 ako môžeš porovnávať pálenie bordelu, ktoré spôsobuje zdravotné problémy s klimatizáciou? Kiež by ťa nebolo na tomto svete 😂

nepic
16. apr 2023

@laurita285
Ďakujem,nápodobne. 🤣
Určite aj v bežnom živote veľa znamenáš a veľa toho dokázala,keď tu skrytá na internete toto dokážeš. 😉👍

kalifka
16. apr 2023

U nás to funguje tak, že vždy sme si dali vedieť medzi najbližšími susedmi deň vopred, že ideme páliť. Mi to s manželom nosíme na kompostovisko, ale starší susedia chcú páliť. Ono sa da pochopiť konáre ale keď už páli bordel tak to by som nezniesla. Keby po upozornení neprestal tak by som volala políciu

kamatopo
16. apr 2023

No v tomto prípade ,keď to páli v kotli vo vnútri je to ťažko dokázateľne. My sme mali teraz tiež taký spor medzi susedmi. Jeden na dvore v starom sudaku pálil umelé plienky a druhy si tam začal nosiť tiež 🤦tak pán nad nimi chytil kýbel s vodou a nadrzovku zalial to pred nimi a dohovoril im ,že sa nesťahoval pod horu aby cuchal smrad z ich komunálneho odpadu. Asi pochopili a viac nepália. My máme mladého starostu ktorý zaviedol váženie odpadu a recyklovanie. A takto to niektorí robia aby nemuseli platiť.

michellemary
16. apr 2023

Autorka, volaj mestskú políciu, toto riešia oni. U nás tam nahlasuje aj ten konkrétny človek, ak ide páliť trávu, aby o tom vedeli.

diamondsspaces
16. apr 2023

Mame chrániť našu prírodu a nie ju takto ničiť. Juj by dostal inú prednášku ,až by mu v ritke stislo. Volať policajtov, ochrancov prírody, hocikoho kto s tym nieco urobi . Cim viac ludi mu tam pride vysvetlovat tym lepsie . Sme v 21. Storočí, existujú skládky. Volať Volať Volať.