Pekný deň prajem sused chodí bez vodičského preukazu .nikdy ho neviem vystihnúť a spraviť video aby som mala dôkaz . vždy povie nemáš dôkaz čo chceš nahlásiť neviem kde poslať policajtov aby ho chytili.čo by ste mi poradili? Vodičský preukaz mu bol odobratý no neviem kedy čo by mu za toto hrozilo?
@colsami ďakujem veľmi pekne 🙏🙏
@colsami môžem aj anonymne? Sú to olasky cigáni a problémy snimy nechcem mať
@timea232126 môžeš aj anonymne
Môžeš aj anonymne.
A aj keby to bolo anonymne mysliš si že sa to nedozvedia a potom až čakaj peklo.Zamer je dobrý čo ideš urobiť je správna vec lenže anonym môžeš byť pre políciu. Ale oni sa to dozvedieť môžu a potom len aby si nebola prekvapena.
@alickapusinka a odkiaľ by to vedel ten človek?
@timea232126 to sa normálne hlási anonymne,povieš auto, ŠPZ,kde akým smerom ide a je a prečo hlasis,môj foter takto fest veľa áut hlásil
ahoj, prosim ta policajti nie su hlupaci, vsak on to da ako cestnu kontrolu. Ty nahlasis to spz a oni mozno vtedy s tym nic nespravia, ale do par tyzdnov ho chytia, budu mu sledovat auto.
Viem, lebo som mala podobny pripad, moj ex drgoval doma bol silny, tak si ho pekne odniesla policia, nahlasila som, ze drogoval a ukazala aj spravy, lebo cez moj Pc bol prihlaseny do svojho messengeru, kazdy kto bol v tej sprave do 2 tyzdnov bol odchyteni pocas cestnej kontroli, kazdemu spravili testy na drogy a odobrali VP.
A co ty tým získaš okrem problémov?? Ako si iz pisala olasski cigáni... Chceš sa sťahovať, predať dom? Ja by som ho mohla kašľať, nech si jazdí. Vodicak raz mal, takže jazdiť asi bie.
Nie ze by to bolo správne ale za prusery by mi taki ľudia fakt nestáli.
@timea232126 ak ich nahlasis, budeš mať problém nielen so svojou gramatikou, ale aj s nimY.
@timea232126 Za co mu bol odobratý? Co keď ho už ma spat? Si si istá?
@svetlonos tiež nechápem čo s tým autorka sledujte, keby to bol drogista čo ohrozuje iných ale o ničom takom nepíše...
Viem o dvoch čo roky pravidelne jazdili bez op, jeden chlapík chodil iba po zastávku k autobusu pre svoju ťažko postihnutú vnučku ktorú sám vychovaval,(výnimočne pre manželku)takto najazdil denne 2,5km. Nikdy nemal VP. Nech mu je zem ľahká...
Druhý síce mal ale opakovane mu bolo odobraté pre alkohol. Čo mu vôbec nebránilo aby jazdil, keď už nemal auto tak poľnohospodárskou technikou ktorá časom tiež nemala platné papiere. Keď bolo treba orál, v zime obhrňal sneh, bral kamarátov na nákup. Po čase sa už nesnažil získať papiere. Po čase ho.presvedčili aby prestal jazdil, už je roky rokúce na dôchodku.
Píšem iba preto že o týchto ľuďoch každý vedel , myslíš si že ich ľudia riešili, pravdepodobne nie inak by boli na našej ulici poliši asi non-stop prítomní
@timea232126 ty kokos, ja ked som si raz zabudla doma doklady tak som mala taky stres, ze budem mat problemy, ze jazdim bez dokladov. A tu zeny sa cuduju, ze naco chlapika nahlasovat. Ze nech si jazdi bez vodicaku. No fakt super, ten vodicak mu za nieco odobrali. Ked vam nejaky dilino bez vodicaku prejde autom po nohe, som zvedava, co budete hovorit. Ano, priestupky robia aj ti s platnym vodicakom, ale raz ma mat sofer platny vodicak, tak ho ma mat. Bodka.
@timea232126 urobila si obrovskú chybu, že si ho na to osobne upozornila. Takto hneď bude vedieť, že si ho nahlásila ty a môže ti robiť problémy 😒 mala si hneď volať na políciu keď si ho videla šoférovať (stačí nadiktovať ŠPZ a oni by si naňho niekde počkali) a nie ho na to upozorňovať!
@0silvia0 tiez som uplne v soku.kam tato spolocnost speje,ked suhlasime s priestupkami a este sa divime ,ked s tym niekto chce nieco spravit..ak mu odobrali vodicsky,tak evidentne robil co nemal a ked niekoho zrazi,alebo sposobi nehodu ja by som sa zle citila,ak by som tomu mohla zabranit a nespravila to..pockaj par dni a ked ho zas uvidis skus anonymne nahlasit..ved kontroly sa robia bezne a ak nema co tajit,tak jedna kontrola ho predsa nemoze rozhodit..
A ešte je tu otázka, že za čo mu bol odobratý..
@timea232126 ty musíš toho suseda dobre neznášať, čo ti urobil? Lebo keby nie, tak ťa tak dobiela nerozpaľuje to, že jazdí bez vodičáku. To nie je, že jazdí opitý alebo nadrogovaný, iste, nie je to správne, ale zas nikoho neohrozuje, len ty si zahltená túžbou ublížiť mu
Čo sa tu človek nedozvie. Šoférovať môže každý, kto vie šoférovať načo mať platný vodičak. Máte rozum? Aj operovať môže hocikto z ulice, však to videl v telke?
@ibrunova tak bud jazdil pod vplyvom niecoho (drog alkohol...), sposobil autonehodu, opakovane porusoval predpisy cest.premavky, urcite nie za mensie prekrocenie rychlosti, ani za zle parkovanie.
VP sa neodobiera len tak.
Raz som pocula, ze niekto na parkovisku sposobil na inom vozidle skodu a usiel z miesta cinu, boli tam kamery a zavolal mu policajt nech sa okazite dostavi, ak nie tak mu odoberu VP, aj tak mu ho odobrali, ale len na 6 mesiacov, ale ja koho poznam a odobrali mu VP kazdy bol opilec a debil, ktory nemal vlastnit VP.
@danica2711 To nevies, ci neohrozuje. Za nieco mu ho zobrali. Ak bez problemov chodi bez VP, moze rovnako bez problemov porusovat aj ine predpisy. Keby ta taky clovek zrazil, alebo niekoho z tvojej rodiny, tak prve, co by si sa pytala, je, ako mohol jazdit a preco to nikto neriesil.
Nahlás ho. Nebudeš teraz od strachu pokakaná doma. Jazdia bez vodičákov, bez STK,EK, poistiek atď (viď niektoré tie autá pred kauflandom, bez výfukov a pod) a ešte vyskakovať budú. Ak bude robiť problémy, budeš to potom riešiť políciou.
Policia cislo volajuceho vie, ale urcite ho neda dotycnemu vinnikovi. Taketo udavacstvo nefunguje .
Ked nastartuje a odide, mozes zavolat na policiu, a nahlasit spz auta.