Surfinie zo semiačka

alex5896
29. aug 2022

Ahojte ja ani neviem ci to mozem tu pisat ale skusim nemate niekto skusenost so surfiniou a pestovanie zo semiacka....su velmi velmi drahe tak rozmyslam skusit podarilo sa to niekomu vraj je to tazke....

viestta
29. aug 2022

@alex5896 keď nemáš vykurovaný skleník, tak to bude dosť náročné. Vysievajú sa v polovici januára, vtedy je za oknami ešte málo svetla, budú sa vytahovat. Keď ich nejak dopestujes na pikirovanie, tak je to piplacka, potom ich treba niekoľkokrát presadzat kým môžu ísť von.

alex5896
autor
29. aug 2022

@viestta sklenik nemam ale tak sacok alebo folia za oknom by nepomohla ? No hladam nejaku lacnu a peknu verziu na dalsi rok do kvetinacov taktiez su pekne aj mikion bells ale asi to je tiez narocne ....a 2.50 len za kus mi pride dost ..

viestta
29. aug 2022

@alex5896 skus jeden rok, a uvidíš, že 2,50 vôbec nie je veľa. Vysejes pol balíka semien, budeš rada ak budeš mat po 5 mesiacoch ondenia 10 zivotaschopnych rastlín. A to ešte ti ich môže chytiť mucnatka, zhniju alebo uschnú po presadzani, schytajú smutnice alebo molice.
Ale určite vyskúšaj. Za pokus to stoji.

alex5896
autor
29. aug 2022

@viestta podla tvojej reakcie asi mas s tym skusenosti?

viestta
29. aug 2022

@alex5896 surfinie som neskúšala, ale priesady za oknom pestujem každý rok, a viem koľko je s tým strapacii. Keby som nevymyslala speci odrody paradajok a paprík, tak radšej kúpim, len to co ja chcem nekupim

alex5896
autor
29. aug 2022

Dakujem za reakciu mozno este dostanem daku odpoved a radu ☺️

luccija
29. aug 2022

@alex5896 asi nekupujes casto kvety?🤣su to jedny z najlacnejsich.Skus potom kupit v Obi, Bauhaus mavaju na jar sety po 10 kusov za nizku cenu.