Šunkovar nerezový alebo plastový

janetinka
27. aug 2016

Ktory sunkovar by ste si kupili alebo teda mate otestovany Tescoma Presto plastovy, kde sa nemusia davat sacky alebo Orion nerezovy do ktoreho sa davaju sacky? Bola by som rada, keby pisali tie, co maju skusenost s konkretnymi sunkovarmi.

janetinka
autor
27. aug 2016
staronova
28. aug 2016

my máme ten plastový a sme spokojný.....

janetinka
autor
28. aug 2016

@staronova a necitit ten plast v sunke?

staronova
28. aug 2016

@janetinka ja necítim nič podobné, iba mnamkovu chuť šunčičky....dnes už je všetko naokolo z plastu...už to ani nechcem riešiť....varí sa na 80 stupnov vo vode, čiže voda nevrie...určite je zdravšia, ako v obchode....tuná aspon viem, čo si do nej dám, ako si mäsko umyjem, aké použijem, čím osolím, prichutím. Po uvarení dám do vákuovej nádoby a pomaly ukrajujeme.

janetinka
autor
28. aug 2016

@staronova Dakujem a v tej vakuovej nadobe dlhsie vydrzi?

staronova
29. aug 2016

Ano, preto je to tak vymyslené. Je to síce otrava, po každom jedení to vákuovať, ale zvykli sme si. Pohodnejšie je hodiť zbytok iba tak do chladničky. V tom šunkovare sa dá urobiť najmenšie množstvo z pol kila mäska. My ju dávame doplna a ešte som nevyhodila. Ak som mala pocit, že nezjeme a už by sa pokazila, hodím do mrazničky a potom ju dám do nejakého jedla. To sú však vánimočné chvílky, pretože nám tak chutí, že ju jeme aj bez chlebíka.