Zdravím prosim Vás mam v chladničke sunku s datumom spotreby 6.6.. Teraz neviem ci ju vyhodiť alebo nie kedze nezapaacha ani nevyzerá byt nijak pokazena..
zjedz
ak nezapacha, ked otrochu ochutnas nie je kysla, tak si daj. Mne ked sa stane, tak ja ju radsej ohrievam - robime ham&eggs, alebo nieco take...
Ak nezapacha a nema taky lepkavejsi povrch, tak je dobrá. Nevyhadzuj automaticky podla datumu, pokazene jedlo spoznas. Bezne spotrebujem aj par dni po zaruke. A zase nieledy najdem plesen este pred datumom spotreby-hlavne balene jedlo v plastovom obale niekde moze mat dierku a dostane sa tam vzduch.
Vyhodit.par eur ti nestoji za to aby si mala brusnu vyrozu predsa
Ak vonia, je v pohode.
@lenuliatko84 *virozu
tu nejde o par eur ale o plytvanie jedlom. Dva dni su ozaj smiesna doba, ak bola dobre skladovana. Sunka neprestane byt automaticky dobra 6.6. o polnoci. Pokial nevonia inak, nie je dovod ju vyhadzovat.
@gladys_07 ja udeniny ani sunku nejem ale osobne bybsom to vyhodila.hrubicu som su hned vsimla hanbim sa ale nevedela som opravit po uverejneni
Do 6.6 by sa malo spotrebovať, nie ze sa musí a potom je to životu nebezpečné.. 😉😉
Ako píšu žienky, ovonat ochutnať. Isto tomu nič neni.
Vsetko, co je zivocisneho povodu a je po spotrebe vyhadzujem - zkonzumovanie takychto vyrobkov je zivotu nebezpecne. Ak chce niekto zamedzit plytvaniu jedlom, nech kupuje s rozumom to, co skonzumuje v danej dobe zaruky....
Baby a ak mam sunku v mrazaku, prejde datum spotreby ale az potom ju vytiahnem a rozmrazim, moze sa este jest?
@tatiana1329 ja by som jedla, ale len tepelne spracované.....ale to len kvôli obsahu vody. Šunky jej pustia neskutočné množstvo a je to to potom také eeee😀
@korunka1 cize kludne mozem hej? 😁 Tepelne ju asi nedam uvidim 🤷
@tatiana1329 jasne... Ale ja to nemám rada tiež koli vode ako píše
@korunka1 raz som skúsila odvtedy nie... Mne osobne je to blee..
@tatiana1329 ano, kludne...
@hennyinnsbruck dakujem baby... 🙂 Ked tak to skusim nejako do nejakeho jedla zakomponovat 😁
@tatiana1329 jasne skus a uvidíš sama ci ti chuti...
Ja som ešte zvykla osušit papierovou utierkou a malej dala🙈😂😂😂😂tej to bolo fuk 😂
Ak mas trochu obavy, osmaz ju a pridaj vajco.
Alebo do omáčky, pripadne len tak na maslovy chlebík s horcicou.
A mrazena - to je uplne ok, vložením do mrazničky sa jej zastavi plynutie spotreby. No nie naveky.
Pripadne tiez nejako tepelne spracuj.
Neplytvam
Veď si daj čo tam po salmoneloze alebo schigelle. Inak sa som toto mala zo šunky takže smelo do toho 😉🤣
@ajka0207 Salmonelozou z jedla sa nakazi clovek, ak sa v jedle dostatocne ta bakteria rozmnozi. Ak su tam len minimalne mnozstva, tak sa to u cloveka nemusi prejavit.
@tatiana1329 ja sunku z mrazáku dávam potom napr. do zapekanych cestovín
Kľudne ju môžeš dnes jesť