Šunka po dátume spotreby

8. jún 2020

Zdravím prosim Vás mam v chladničke sunku s datumom spotreby 6.6.. Teraz neviem ci ju vyhodiť alebo nie kedze nezapaacha ani nevyzerá byt nijak pokazena..

korunka1
8. jún 2020

Kľudne ju môžeš dnes jesť

airaw
8. jún 2020

zjedz

simca06022011
8. jún 2020

ak nezapacha, ked otrochu ochutnas nie je kysla, tak si daj. Mne ked sa stane, tak ja ju radsej ohrievam - robime ham&eggs, alebo nieco take...

metuzalem
8. jún 2020

Ak nezapacha a nema taky lepkavejsi povrch, tak je dobrá. Nevyhadzuj automaticky podla datumu, pokazene jedlo spoznas. Bezne spotrebujem aj par dni po zaruke. A zase nieledy najdem plesen este pred datumom spotreby-hlavne balene jedlo v plastovom obale niekde moze mat dierku a dostane sa tam vzduch.

lenuliatko84
8. jún 2020

Vyhodit.par eur ti nestoji za to aby si mala brusnu vyrozu predsa

mirage
8. jún 2020

Ak vonia, je v pohode.

gladys_07
8. jún 2020

@lenuliatko84 *virozu
tu nejde o par eur ale o plytvanie jedlom. Dva dni su ozaj smiesna doba, ak bola dobre skladovana. Sunka neprestane byt automaticky dobra 6.6. o polnoci. Pokial nevonia inak, nie je dovod ju vyhadzovat.

lenuliatko84
8. jún 2020

@gladys_07 ja udeniny ani sunku nejem ale osobne bybsom to vyhodila.hrubicu som su hned vsimla hanbim sa ale nevedela som opravit po uverejneni

hennyinnsbruck
8. jún 2020

Do 6.6 by sa malo spotrebovať, nie ze sa musí a potom je to životu nebezpečné.. 😉😉
Ako píšu žienky, ovonat ochutnať. Isto tomu nič neni.

vevesh
8. jún 2020

Vsetko, co je zivocisneho povodu a je po spotrebe vyhadzujem - zkonzumovanie takychto vyrobkov je zivotu nebezpecne. Ak chce niekto zamedzit plytvaniu jedlom, nech kupuje s rozumom to, co skonzumuje v danej dobe zaruky....

tatiana1329
8. jún 2020

Baby a ak mam sunku v mrazaku, prejde datum spotreby ale az potom ju vytiahnem a rozmrazim, moze sa este jest?

korunka1
8. jún 2020

@vevesh nebudeš ty moja švagrina? Tá tiež nič po záruke nedá do huby😂

korunka1
8. jún 2020

@tatiana1329 ja by som jedla, ale len tepelne spracované.....ale to len kvôli obsahu vody. Šunky jej pustia neskutočné množstvo a je to to potom také eeee😀

tatiana1329
8. jún 2020

@korunka1 cize kludne mozem hej? 😁 Tepelne ju asi nedam uvidim 🤷

hennyinnsbruck
8. jún 2020

@tatiana1329 jasne... Ale ja to nemám rada tiež koli vode ako píše
@korunka1 raz som skúsila odvtedy nie... Mne osobne je to blee..

vevesh
8. jún 2020

@korunka1 suche veci, obilniny, sackove veci, konzervy , ovocie a zelenina nepozeram datum spotreby. Zivocisne bielkoviny su ina vec😉

vevesh
8. jún 2020

@tatiana1329 ano, kludne...

tatiana1329
8. jún 2020

@hennyinnsbruck dakujem baby... 🙂 Ked tak to skusim nejako do nejakeho jedla zakomponovat 😁

hennyinnsbruck
8. jún 2020

@tatiana1329 jasne skus a uvidíš sama ci ti chuti...
Ja som ešte zvykla osušit papierovou utierkou a malej dala🙈😂😂😂😂tej to bolo fuk 😂

cacianka
8. jún 2020

Ak mas trochu obavy, osmaz ju a pridaj vajco.
Alebo do omáčky, pripadne len tak na maslovy chlebík s horcicou.
A mrazena - to je uplne ok, vložením do mrazničky sa jej zastavi plynutie spotreby. No nie naveky.
Pripadne tiez nejako tepelne spracuj.
Neplytvam

sunny8
8. jún 2020

Veď si daj čo tam po salmoneloze alebo schigelle. Inak sa som toto mala zo šunky takže smelo do toho 😉🤣

ajka0207
8. jún 2020

@sunny8 nie je to so salmonelozou tak, ze ked v tom mase raz je, tak tam je a nezalezi na datume spotreby? Viem ze s temou to nesuvisi, ale ja som si vzdy myslela ze proste to v tej sunke je stale.

sunny8
8. jún 2020

@ajka0207 mne bolo vysvetlené že som to chytila zo šunky v bagete. Ťažko povedať ako ich skladujú ja som bola v tom že to "vzniká" keď je mäso v teple a začínajú sa tam nejaké tie procesy. Fakt neviem ale zas tá bageta sa mi nezdala nejaká zla 🤷

cervenaruza123
8. jún 2020

@ajka0207 Salmonelozou z jedla sa nakazi clovek, ak sa v jedle dostatocne ta bakteria rozmnozi. Ak su tam len minimalne mnozstva, tak sa to u cloveka nemusi prejavit.

anos18
8. jún 2020

@tatiana1329 ja sunku z mrazáku dávam potom napr. do zapekanych cestovín