Súkromné foto na nete

15. sep 2023

Ahojte zienky.
Citala som zaujimavu info, ze vo francuzsku chcu schvalit zakaz pridavania fotiek deti (vlastnych) na net, aby deti boli chranene a nestalo sa, ze neskor v dospelosti objavia na nete kopec svojich fotiek z detstva.
Velmi sa mi to paci.
A zamyslam sa, preco to vobec niekto robi, ze vesia na net nielen svoj sukromny zivot,ale aj fotky deti. Tie nemaju pravo sa rozhodnut, ci s tym suhlasia.
Aj tu sa najdu maminky, co sem daju fotky deti, casto v plienocke, spodnom pradle a pod.
Takisto IG, maminky, ktore svoje deti pouzivaju ako prostriedok na zarabanie penazi, fotia na nich produkty, dokonca som zahliadla fotku dievcatka s nohavickami na hlave ( chudatko, ked to v puberte najdu jej spoluziaci), alebo podobne nelichotive foto
Nechcem touto diskusiou nic docielit, len sa ozaj nad tym zamyslite, ci to aj vasim detom bude pripadat take super a cute, ked tie foto neskor na nete najdu...

bluemoon24
15. sep 2023

Ja zastavam nazor, ze dokud moje deti nejsou schopne rozhodnout o tom, jestli chteji zverejneni svych fotek na internetu, tak se zverejnovat nebudou. Ja ale nemam potrebu veset svuj zivot kamkoliv na internet, takze to mam jednoduche.

bloger
15. sep 2023

V dospelosti budú mať úplne iné problémy. Ale tak istá opatrnosť je určite namieste. Pokiaľ ide o internet.

alexandraas
15. sep 2023

Ja som tiez donedavna pridavala fotky ale len tak nejake pekny momenty, foto z prechadzky,narodenin a tak..ale uz som vsetko zmazala,rozhodla som sa ze maleho pridavat nebudem..zato mam kamosky, co pridali na fb do pribehu decko sediace na nocniku,to uz som sa pozastavila aj ja..

vulka
15. sep 2023

Kde si sa dočítala, že vo Francúzsku chcú schváliť takýto zákon a to len preto, aby si deti v dospelosti nenašli vlastné foto na nete? Daj dajaký link. Podľa mňa je to kravina. A iste sú závažnejšie dôvody, prečo to na ten net nedávať.

annm81
15. sep 2023

Jedna vec je tá, že sú rodičia, čo nemajú trocha vkusu a zdravého rozumu a zavesia na net fotky, ktoré vyslovene dieťa ponižujú. Na druhej strane, bežné vkusné fotky sú úplne v poriadku. Veľmi by ma zaujímalo, ako to má akože byť ošetrené, ak reálne niekto prišiel s takým návrhom. Čo fotky zo školských akcií, všemožných súťaží - predmetových olympiád, mladých športovcov, čo portfólia fotografov? A najmä , čo všetky reklamy, kde sú zobrazené deti - od neziskovej organizácie propagujúcej dojčenie po predaj hračie? Komerčne to bude v poriadku, súkromne nie? Podľa mňa to bude nejaká populistická nedomyslená blbosť .

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matkahelka
15. sep 2023

francuzske znacky budu ako predavat detske oblecenie, odfotene bude na vesiakoch? detska kozmetika, plienky, UM sa budu predavat tak, ze ako modely budu sluzit plysove hracky ci babiky? skolky/skoly nebudu mat fotografie zo sutazi, z vyroci? hlupost. nie je nic zle mat fotku dietata na nete, ak to dieta je oblecene a v normalnej polohe. neviem, ake tazke traumy by tomu dietatu mohlo sposobit, ze sa najde na fotke oslavy svojich narodenin.

zobaka
15. sep 2023

Myslím, že nikoho nezaujímaju obyčajne rodiny s kopou rovnakých fotiek, samozrejme určite nedávať na internet nahé deti kvôli pedofilom, to je celé.

vroni
15. sep 2023

Nič také sa vo Francúzsku schváliť nechystajú. Zverejňovanie fotiek deti je podmienené súhlasom oboch rodičov a aj vtedy ich môže dieťa (po dosiahnutí plnoletosti) žalovať, ak ide o fotky, ktoré ho zosmiesnuju, narúšajú jeho intimitu alebo ich rodicia nestiahli po vyslovení nesúhlasu.