Dobrý večer je tu dajaký chovateľ sucho zemskych kortnaciek.Ako správne zazimovat korytnačku a kedy je vhodné obdobie. ďakujem
@petkasaurus uz? ja ich mam celorocne vonku, ale este cez vikend mi behali po vonku - bolo teplucko. No uz som ich 2 dni nevidela,tak dufam, ze sa este nezahrabali...musim ich veru pozriet. A mas ich vonku? ci dnu? lebo podla mna je este skoro...
@jujala mam ich vonku, ale uz sme ich dali pred zimovanim dovnutra, lebo uz sa pomaličky ukladali a noci uz su studeme, moje su haklive na vlhkosť v kombinacii so zimou.
mne zimuju vonku, ale ja ma speci vyhrievanu spalnu ak by mrzlo, lebo oni sa zahrabu aj 60cm do zeme a tam uz nemrzne....
@petkasaurus ok
@jujala to by som asi neriskovala, citala som, ze z mrazu mozu ochrnut.. Ale tak super, ze sa ti osvedcilo.. A aky mas druh prosim ta? Ja mam stepne/ stvorprste uz skoro 30 rokov.
@petkasaurus hej viem... ze zo zimy im mozem poskodit oblicky. ale ide o to, ze maju moznost sa zahrabat az 80cm do zeme a oni, prirodzene hrabu do tej hlbky, kde im neni zima. a ked uz moc mrzne tak sa im automaticky zohrieva horna vrstva hliny, tak sa zas prihrabu k tomu teplejsiemu. mam obycajne testudo hermanni boettgerri - 2 samcov, este musim prikupit aspon 4 samicky, len to nejak nestiham....lebo karantena, este musim dokoncit vybeh...a tak.
@deana100 ahoj, skus si hodot do googlu, je to podrobne rozpisane. Moje uz spia.