Ahojte, chcela som sa spýtať niekoho , kto má skúsenosti s chovom suchozemskej korytnačky , nech sa mi ozve, mala by som pár otázok. Ďakujem 🙂
Máme takú korytnačku uz asi 25 rokov 😂
Ano kúpeme, a tiež sa vždy vykaká pri kúpani. Raz do týždňa vo vlažnej vode. Napustím vody asi do výšky pol panciera a necham asi 30 minut, samozrejme sledujem, (môže sa utopiť) a podla potreby dopúšťam teplú vodu.
@emiliam Pekny vecer zelam,
Korytnacku sme mali 25r. Uzasna bola, dostala som ju za 1.vysvedcenie 🙂
Nemali sme ju v akvariu, ale vo velkom kosi na pradlo 🙂 Mala tam "okienka", pozorovala svet. Kupali sme ju tak raz za 2 dni vo vlaznej vode, alebo podla potreby (ak sa uspinila, vzdy po papani robila "potrebu" 🙂 V lete som ju ako mala "vencila" v dateline a pupave, to mala rada, taktiez surove kuracie maso na mini kusocky, ovocie, piskotu v mlieku, salaty rozne druhy (zeleny, ladovy atd.) Co je zaujimave, "zazimovat" ako je to odporucane pocas zimneho obdobia sa dat nechcela, skusali sme to asi 3x, takze si nasla nejake miesto v byte (napr.pod radiatorom v kuchyni) a ostala tam aj 4 mesiace-zimny spanok) Uvazujem, ci si taku opat nezadovazime 🙂 Kde ste ju kupili a za kolko ak sa smiem opytat?Dakujem
@veroni111 Neviem odkial čerpáš informácie, ja mám dve knihy a vždy sa radím s veterinárom. Moje korytnačky sú v zime zazimované a od aprila do oktobra sú vo volnom výbehu, naše korytnačky sú takmer 40 ročné, v dobrej kondícii, ja sama ich mám asi 15 rokov. Som zvedavá, kolko rokov sa ty venuješ korytnačkám, ked si dovolíš zhadzovať skúsenosti iných chovatelov. Moje korytnačky jedia aj šalát, aj jahody, uhorky, melony, slivky, kalerabove listy, redkovkove listy, rôzne vňate, hocijaké buriny, ktoré si samy nájdu v travniku. Nikdy neboli choré. https://www.mall.sk/vybavenie-terarii/sanirept-...
Toto je špeciálny olej na pancier suchozemských korytnačiek. Kde si nabrala, že sa nesmie natierať?
Neviete náhodou, čo to znamená, ak korytnacka ako keby píska, alebo jej píska v nose tak divný sici niekedy, môže byť prechladnuta?
Máme doma dve, ak budem vedieť, poradím.