Uz po druhykrat mi prestala fungovat obrazovka na Apple notebooku. Do opravy uz neplanujem opat investovat (kedze je takmer v cene noveho notebooku) , ale chcela by som z neho ziskat rodinne fotky, ktore som nikde inde neulozila (ano, viem, poucila som sa).
V obycajnej "opravovni" notebookov to nevedeli urobit, poslali nas do specializovaneho Apple obchodu. Za tuto sluzbu si pytaju 120 eur.
Zda sa mi to vela, ale na druhej strane, netusim kolko stoja taketo sluzby. Ma niekto podobnu skusenost?
Ak Ti nefunguje iba obrazovka tak pripoj externy monitor, kazdom pripade by si po nastartovani mala pocut “ventilator” ak su ulozene v PC tak su na SSD Karte (alebo HDD ak je to stary model) - na kazdy vies kupit za par supov adapter, vybrat s notebooku a stiahnut odtial alebo ich pouzivat ako docasny externy disk alebo ako radi vyssie. Dat SSD do ineho macbooku.
@olimuc
@mojemenonikto Dakujem za rady, ten externy monitor sme skusali, ale obrazovka nenabehla ani tam. To iste bolo v tej "opravovni" - na externom monitore nabehol obrazok baterky, ze sa nabija, ale nic viac.
Pridavam sa aj ja,ci sa oplati vymenit monitor,ja mam na nom 3 cierne ciary
Este ma napadlo … ak je nieco na MoBo … ak je ta pokazena tak Ti adapter bude na nic … 😳 ale skusila by som najskor stiahnut Info z diskov
Dakujem, Ano pochopila,lebo mi hapruje svetlo na myske, vtedy niem ,ze kabel do pocitaca musim vysunut a znova dobre zasunut,az dobre pritlacit. , kolko raz az na treti kratTiez rozmyslam kupit novy poviac. lebo ako pises,oprava draha,,
pripoj si notebook cez HDMI na externý monitor a počítač by mal normálne fungovať. v pohode si môžeš stiahnuť čo potrebuješ. pozri sa tiež, či sa ti niektoré súbory nezosynchronizovali na iCloud. Inak by sa mal dať disk stiahnuť tiež s použitím iného apple počítača.