Slovenska komora sestier a pôrodných asistentiek. Chcem sa opýtať sestričiek, či ste všetky členkami, alebo iba registrované ? a či pravidelne platíte členské poplatky a poplatky za aktualizáciu registra ?
ja som skončila SZŠ v 2002 a ako som sa hned zamestnala,tak na mna zautočila veduca registra v našom okrese, teda jedna pani sestrička,ktora to mala na zodpovednosti a nelutostivo ma donutila zaregistrovať sa aj napriek tomu,že som ešte nemala absolvensku prax . vynadala mi v telefone,že ma uda,že robím bez praxe a že musim byť registrovana. tak som hned pekne zo svojho prveho platu utekala zaplatiť okolo 2000sk zapisne + členske . za nejaky čas mi zavolala opäť pani sestrička a zas sa na mne vybujačila,ako som si dovolila byť členkou,ked nemám prax a doslova ma vyšvala z práce na obvode,že tam robím bez prave a tak som musela odísť v 2003 do Ciech urobiť si absolvensku prax . V 2005 ,ked som už opät robila na SK aj s praxou , mi znama vybavila tu registračnu kartičku a certifikát a zaplatila som druhý krat členske na rok 2005. Odvtedy sa po komore zem zlahla,teda aj predtým bola zlahnutá.
Nik ma nikdy nepýtal členske, ani len poštou mi neprišla poukážka,žiadne info o komore,žiadne výhody len chaoz v mediach. a tu zrazu včera ŠEK so sumou 19€ za členske na rok 2010 a vzadu dopísane,že členstvo je dobrovolne,vystupiť sa da kedykolvek ale ---- treba uhradiť všetky členstvá dozadu -------- tak sa pýtam,je toto normálne? a je to povinné? máte to uradene? da sa prosti tomu nejak odvolať,postaviť sa tomu? ako nemám najmenšie tušenie kolko je členske ,ale cca tých 500sk každy rok, a to teda nemám chuť teraz cely jeden rodičovsky prispevok dať do komory aby ma boli schopný odhlasiť.
najde sa niekto,kto sa v tom vyzná? možno nejaka aktívna členka?
hlavne si odkladaj všetky potvrdenia ked čo pošleš aké dokumenty a kde čo poplatíš,majú v tom riadny bordel,napr.doteraz som platila členský príspevok na iné č.účtu /asi v regionálnej komore,/ a teraz tých 19 eur došlo na zas iné č.účtu 😒
registrácia je povinná,ak chceš robiť prácu zdr,sestry,ale členstvo v Komore povinné nie je 😉
treba zbierať kredity/za štúdium,prax,účasť na odborných podujatiach../ a po istom čase sa to má vyhodnotiť,teraz by to malo byť v r.2010..nie som v tomto aktívna,to je info,ktoré som u nás zachytila
mna skor zaujíma,ked som už teda členkou nedobrovolne,aku palku mi teraz vyrukuju za tie roky členstva .
dozadu to bolo 16,60 eur ročne a platilo sa to do 31.3. každý rok,ak bola sestra na MD,RD, tak 4.98 eur ročne
ta pekne , len ma zaraža,že poplatky astronomické a informovanost členov nulova!
nie tak celkom,informácie získaš,ak chodíš na odborné semináre (kredity) organizované komorou a ak máte schopnú šefku Reg,komory,tak sa dozvieš čo treba
no,tak asi nemáme,ked som si myslela,že komory už zanikli.
Dakujem za tie linky, si ich asi dobre prestudujem...
Moja skusenost- Tiez som zmaturovala v roku 2002, hned potom som nastupila do prace mimo bydliska. Samozrejme odomna chceli, aby som sa zaregistrovala. Po polroku som pracu zmenila a vratila sa domov. Za ten cas mi prisiel ten modry papierik s registracnym cislom, a dalej papier o tom, v akej regionalnej komore som zaregistrovana a samozrejme ake clenske poplatky musim kazdy rok platit. V novej praci ma niekolko krat prehlasovali z jednej regionalnej komory do druhej, ja som ich informovala o zmene pracoviska, o zmene osobnych udajov, kedze som sa vydala aprestahovala, pisomne aj telefonicky... Za 5 rokov my chodili seky aj z jednej aj druhej reg. komory, kolegyna, ktora sa tym zaoberala, mi tvrdila, ze to mam ignorovat, zmenu predsa hlasenu maju, a platit iba v sucasnej reg. komore... Tak som robila... Az kym mi telefonicky neoznamili, ze nemam zaplatene clenske poplatky za 5 rokov dozadu a idu ma dat na disciplinarne konanie. Tak som im pekne vynadala, aky v tom maju bordel a odvtedy som mala svaty pokoj. No ktovie, co este bude...
Neskor zvysili clenske poplatky s tym, ze sme akoze poistene v nejakej pistovni, v pripade problemov v praci budeme kryte pravnikom z komory ci co... Samozrejme najprv o to nikto nemal zaujem. Islo o to, ze bud bude clenske tych 19 eur, alebo ak nechcem, mozem clenstvo zrusit, ale preregistracia bude stat tolko, aby sa to tej sume aj tak vyrovnalo... Takze nas vlastne vsetky donutili!
Prepacte, ze som sa rozpisala, mna by teda zaujimala tato vec, ak uz niekto ma skusenost- preregistracia by mala byt vzdy po 5-tich rokoch, tak nam bolo povedane. Za tych 5 rokov, musi mat sestra nazbieranych 100 kreditov, 50 je automaticky za 2.5 roka praxe plus 50 za seminare, studium. Ja som mala mat preregistraciu pred asi rokom a pol- to si mam poslat nejaku ziadost? Alebo cakat, kym na to pridu oni? Pravdupovediac, nemam na to vobec chut, je to jeden velky bordel. Teraz som na materskej, mam si nicit nervy? Moze sa mi to vypomstit?
no "sranda" !!! vidim ,že s tým budem mať ešte peripetie! ja zas neviem,kam sa obratiť,aby sme to jedným šmahom vyriešili, a normálne mam lepaky aka suma my vybehne dokopy a určite sa odhlasim,alebo pozastavim? no neviem,do včerajšia som mala o jeden problem menej 🙄
veronika,nikam nič neposielaj,čakaj, toho roku majú hromadne všetkým kontrolovať tie kredity,tak vyčkaj
dakujem 🙂
ja som sa ešte nedonutila napásať im mail 😔
mne sa stalo presne to iste. V roku 2002 som sa povinne zaregistrovala u nas v meste. Registracia prebiehala v malej miestnosti na papierovej krabici, kde sme vsetci platili za registraciu a dostavali len potvrdenia o zaplatení. Nebol mi ani odovzdaný preukaz clena komory. Dva roky na to sa mi nikto neozval. Az teraz mi prisiel sek na 19 Eur. Uz 6 rokov ani nepracujem v zdravotnictve a dokonca ma kontaktuju pod starým menom a povodnou adresou. Tiez ked som volala na komoru tak mi bolo povedané za ma nevylúcia z komory kým nuhradim dlh voci nim cim sa mi bude nadalej dlh zvysovat. Nemam vobec chut platit organizácii ktora sa ozve len ked potrebuje zaplatit clensky prispevok nevie sa ozvat 6 rokov. Maju tam riadny bordel. Prosim ak mi viete poradit ako postupovat napiste mi. Naozaj mi moja momentalna fin.situacia neumozní zaplatit mi naraz za clenstvo za 7 rokov.
.....koncom minulého roka,bolo treba zaplatiť pár eur zato,lebo nevedia,či sa niečo zmenilo,alebo nie.-či pracujeme v zdravotníctve,adresa, meno....
Keď posielame skoro 20 E ročne,to sa nepýtajú,či sa niečo zmenilo,hlavne že euráčiky dorazia. ja so tak nasr.... na túto inštitúciu,že sa vonkoncom nezaujímam ani o ich kredity, a prednášky....
Ak aj náhodou máte nejaký dlh voči nim,a teraz zaplatíte poplatok, tak zaplatíte len prvú splátku dlhu,takže dlh pekne narastá....
Mne sa stalo na materskej,platili som len udržiavací príspevok,to, že ked som nastúpila už do roboty,poslala riadny poplatok, zrazu mi došla odpoved,že oni nevedia od koho peniaze prišli.... zdvihla telefon a spravila poriadok! 🙄
tak to ze tam maju riadny bordel to je cista pravda, ja som tento rok s nimi komunikovala cca 3 mesiace za nasich zamestnancov, poslala som im zoznam registrovanych s tym, aby nam poslali fatury, niekto si ich platil, iní na to kaslali a tak vacsina mala nejake nedoplatky..bacha na to, poplatok za clenstvo je diametralne vyssi ako registracny poplatok, zistite si, ci musite byt clenmi, alebo vam staci byt len registrovanym, u mna staci to druhe a to je okolo 5€ rocne.
Odhlasit sa mozete kedykolvek pisomne, ja som tak urobila minuly rok, vtedy som si zaplatila nedolatky, mne faktury chodili pravidelne, akurat ze som ich pravidelne ignorovala...lebo vazne co s toho mam? nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
Skolenia plati bud zamestnavatel alebo si ich platime sami, jedine co ziada od nas komora je predlozenie kreditov, ale kde mam ziskat dostat. pocet ked: 1. mame malo skoleni
2. ak aj skolenie konecne je organizacia ma nan nepusti, lebo je drahe, alebo preto ze nema kto robit
3. alebo sa zda zamestnavatelovi zbytocne a daleko /musi mi preplatit cestovne a diety, ubytko/
4. kopec skoleni co absolvujem je bez akehokolvek dokladu, teda bez kreditov
lenadka- a čo sa stane,ked zaplatím tento rok len registračný poplatok? robím v zdravot.na školenia nechodím,kredity nezhánam....
merlin, ja som natom rovnako !!navyše pojdem zas na materksu,tak im kašlem !!! kde boli od 2002?
🙂
baby,je niečo nove????? ja som sa im ešte neozvala,neviem to nejak sformulovať a navyše nemám bločky kedy som platila a kedy nie,kdeže sa to davalo do obalky a ta čo to riadila v okrese to mala vybaviť ....
NIKto Nič? 😔
denisocka- ja nič... akurát idem poslať oznámenie, že som na MD a zaplatím tých 5 eur /na MD to je tuším toľko/, a keďže som doma, kredity za prax nebudú a na školenia, semináre nechodím tiež. Takže 0 bodov. A keď z toho budú robiť oni problém, tak im už kašlem na hlavu...
a ja sa chystám,že im konečne zaplatí nehorázne moc ojro.... 😠
no,ja im idem dnes cez IB zaplatiť 5€ a nejak napísať oznamenie o tom,že som na MD. ale aky konštatnty symbol,alebo čo mam dať do kolonky ,aby vedeli že som to ja?
no,tak som im poslala dlhočizný mail , pofotene všetky materiály o zaplatení - mam tam členske a zapisne za 1840 , a 2x 350 . jednu sumu zapísanu nemám 🙄 .... sok zvedava čo odpíšu,aby ich čert zjedol
ako mám napísať že chcem zrušiť členstvo ???? či ho má iba pozastaviť ?
fakt nikto nič ? ja už týžden čakam na odpoved na mail a nič,takže idem zaplatiť 5€ a vypísať asi 3 tlačiva - aby mi zmenili udaje,že som na MD a že ruším členstvo a ostavam len registrovana sestra + pozastavenie registrácie kvoli dalšej MD
ahojte
nooo tak som na tom podobne
ja som zaplatila clenske,ked som nastupila do prace, rok na to sme sa pytali ako to bude,ze pride sek to som zostala na materksej, ziaden sek do dnes den a to uz su to tri roky, maju v tom riadny chaoss
ja som sa zaregistrovala pred 5 rokmi ,zaplatila som vstupny poplatok a odvtedy nic ,tento rok mi poslali sek prvy krat a nemam chut nic platit, kedze nase platysu o nicom a je nas malo tak si maju vazit ze v zdravotnictve este niekdo pracuje. Mne zamestnavatel nikdy nezaplatil ani skolenie, dobrovolne som chodila do skoly, nadstavba, tam som ziskala nejake kredity,skolu som si platila zo svojho.Uz som povedala ze do zdravotnicva neinvestujem ani cas ani peniaze. Aj ked mam tuto pracu velmi rada ale to je vsetko , moja sa z toho nenaje. 😠
prepacte doplnam moja rodina sa z toho nenaje 😉
beaska,tak tak ..len svinske na tom je,že raz ked sa fakt budeš chcieť odhlasiť,a nebyť členkou,tak tak či onak to doplatiť budeš musieť,určite nato maju paky ☹ a nepochodila som ani ja zo srdcervucim mailom,ani len neodpísali
ahojte.
babule ako ste im davali vediet,ze ste na materskej,poprida ked ste menili adresu a priezvisko.ja som i posielala mail,ale ziadna odozva od nich,a ked to tu citam ani sa necudujem, 😠
k by som tu mohla dať aj nejake info tak :
http://www.sksapa.sk/Členstvo/poplatky-spojene-...
http://www.sksapa.sk/Registrácia/poplatok-za-ak...