Sú v Aliexpresse od januára nejaké zmeny?

henra03
5. jan 2021

Dobrý deň prosím neviete ako to je momentálne od nového roku z objednávaním z AliExpress počula som že majú byt nejaké zmeny 😀ďakujem

dzejsik
5. jan 2021

@henra03 v ČR rozbiehajú spoluprácu, aby balíky prichádzali cca za 2 týždne, u nás neviem, ja na svoj čakám už 1 a pol mesiaca

henra03
autor
5. jan 2021

@dzejsik hej počula som o Česku ale počula som aj to že majú byt nejaké zmeny čo sa týka DPH alebo clo

janai1
5. jan 2021

@henra03 Ja som včera objednávala a žiadne zmeny som si teda nevšimla... Poštovné klasicky zdarma ani žiadne poplatky navyše mi tam neukázalo

rachel36a
5. jan 2021

@henra03 zmeny budu od 1.7.2021 kedy budu vsetky baliky ktore pridu mimo krajin EU podliehat colnemu konaniu a bude sa teda platit dph a postovy poplatok...

rachel36a
5. jan 2021

@janai1 tie poplatky sa budu platit u nas, nie aliexpresu

masinka
5. jan 2021

v oktobri som objednavala z Ali psovi obojky. 3 som objednala normalne z Ciny, uz su mesiac doma. Dalsie tri take iste som objednavala od predajcu, kde mal na vyber z akej krajiny maju prist, bolo tam aj CR a pisali ze do troch dni.... tie dodnes nedorazili.

janai1
5. jan 2021

@rachel36a to akože na pošte mi dajú ešte pri prevzatí niečo zaplatiť? 🤔

pasikavamacka
5. jan 2021

@janai1 pride list z colneho uradu a zasielku vydaju po zaplateni poplatkov. aspon tak to fungovalo, ked som si objednala z USA

janai1
5. jan 2021

@pasikavamacka no super 😂😂😂 3€ remienok na hodinky ma teda asi nevyjde 3€ 😂😂😂 No som zvedavá teda čo to bude

rachel36a
5. jan 2021

@janai1 ano ako aj teraz to je ked platis za tovar dph tak tam mas aj postovy poplatok.teraz je 3-4€...aky bude potom neviem...niekto niekde pisal ze vraj 9€

janai1
5. jan 2021

@rachel36a aký poštový poplatok? Veď niektoré veci co som si objednávala ani nestali 3€ 🤔 ale do 1€

rachel36a
5. jan 2021

@janai1 pokial nakupis tovar nas 22 ci 23€, teraz neviem si spomenut, a zastavia ti ho na colnici a vyrubia dph, tak automaticky platis to dph a aj postovy poplatok za dorucenie...no a od jula sa bude preclievat uz vsetok tovar, cize napriklad vec za 1€, zaplatis dph 20 centov a postovy poplatok niekolko eur...

pasikavamacka
5. jan 2021

neviem ake budu poplatky... z colneho uradu uctovali 20%nu DPH z ceny tovaru, plus este postovne cca 4eura. neviem ako to chcu riesit z aliexpressu

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janai1
5. jan 2021

@rachel36a ahaaa, vďaka za info 😁 no som zvedavá