Dobrý večer je tu niekto kto má viac ako jedného psíka?
Ja mám fenku labradorku má približne 3 roky bývame v rodinnom dome s veľkou záhradou a rozmýšľam nad tým,že by som mala ešte jedného psíka kamaráta pre ňu a pre mňa ďalšieho spoločníka fenku som minulý rok dala sterilizovať aby sme predišli problémom takže tam tiež nie je problém...
Ako to máte Vy ktorí máte viac ako jedného psíka?
Ako ste sa rozhodli mať ďalšieho a prečo?
A načo ste pozerali pri výbere ďalšieho psíka? Ďakujem za všetky rady
pes je svorkové zviera, ak sú 2 a viac je to pre nich len lepšie pokým sú na to financie a možnosti. Takže nie je nad čím váhať a čím skôr aby nebol medzi nimi velikánsky vekový rozdiel, 3 roky budú fajn. Lebo zase mať starého chorého seniora a zaobstarať k nemu šteňa nie je vždy to najlepšie riešenie pre toho starého psa.
@2057 tak my mame dnu yorkiho,uz 12 rokov. Pred 2 rokmi k nam pribudli 2 duse z utulku,vonku do koterca. (Takze spolu 3 duse). Jeden z nich sa u nas tulal v praci asi 3 mesiace,uz som na to nemohla pozerat a tak som ho dala odchytit do utulku. A zacala som za nim tam chodit kym bol v karantene. Neviem, citila som zodpovednost. No a v ten isty den do utulku doputoval aj iny psik, ktoreho niekto len tak prehodil cez plot v noci, potom boli spolu v karantene. Nakoniec som sa rozhodla toho tulaka z prace adoptovat,no a nemohol ist samozrejme bez kamosa... takze prisli k nam spolocne. Manzel nadseny nebol. Dnes ti poviem-najlepsie rozhodnutie,dvaja vdacni a oddani maznaci a manzel sa do nich zamiloval.
@2057 ja mam dve fenky. 6 rocnu a 7 mesacnu. Ja mam ridgebacky z chovnei stanice. Ja som vyberala podla povahy druhe, ked uz s jednou mam skusenost. Brala som hlavne kvoli tomu, aby mala starsia spolocnost, je dost uzkostliva a ta spolocnost ju neskutocne prebrala. A cakame druhe dieta, tak som skratka chcela, aby mal kazdy par 😊
urcite viacerych, aby im nebolo smutno, kludne popozeraj utulok, ale tam davaj pozor aby bol psik/fenka priatelska. Dost zalezi aj od povahy tvojej fenky, ci sa bude znasat s inymi "surodencami".. alebo potom steniatko, pomalicky ju nan navykat a aj steniatko si od mala zvykne na nu. Co sa tyka rasy, tak podla toho co sa vam paci a co ste schopny zvladnut, pripadne pocitaj o roznych rasach a ich povahe, co sa bude povahovo hodit k vasej fenke 🙂
@malebiele áno toto neviem,že ako naša fenka s inými psíkmi na prechádzke v pohode,ale iné je prechádzka a iné keď bude nový psík u nás doma na ,,jej území" túto fenku máme 1 aj niečo nemáme ju od šteniatka je úžasná priateľská k deťom a k ľuďom až moc každého človeka má rada každému sa nechá rozmaznávať😂ale ako by vychádzala zo psíkom na jej území to neviem
Najskôr sme si zobrali s útulku kríženca ratlika cca ročného (fenku). Mala lásky plná strela. Chvíľu nato sme doniesli šteniatko kríženca labradora, tiež fenku. Labrador poslušný, úžasná povaha, asi po 3 rokoch nám labrador skoro zadavil ratlika. Žiaľ nevieme prečo. Tak teraz ich musíme púšťať na striedačku. Ak by som sa rozhodovala znova, tak určite vzrastovo a povahovo podobne plemena. Aj keď chodí k nám na návštevu kamarát zo slovenským kopovom a ani jedna naša fenka s nim nema problém. Samozrejme musia byť s ním pustene zvlášť. A keď prídem domov je v podstate jedno, kto má čaká. Rozdiel je len v tom či mám otlačené lapky na kolenách alebo na bruchu. ❤️😊
@2057 my mame troch. Prichadzali postupne, vsetci su zachraneni. Zial jedna slecna s utulku sa nezhodla s dvoma dalsimi, takze ich musime selektovat. To znamena, ze dve male mame vo vnutri a jedna velka je vonku. Nastastie su tu male psiky. Nemozu byt pustene naraz, takze s tym mame robotu aby sme ich ustrazili. Najprv treba zistit ci sa tvoj psik znesie s dalsim psikom aj u teba doma na dvore. Vonku alebo na cvicaku je to ine. Ako druheho psa by som brala nieco mensie a mladsie, mozno z utulku, kde uz vedia, ci sa znesie s inymi psami. Skusila by som si najprv zobrat do docasky z utulku a ak by im to spolu slo, tak adoptuj.
@betulinka1 ďakujem veľmi pekne 😍🙏určite to urobím tak ako píšete,aby som vedela ako sa znesú áno vonku a na cvičení je to iné ale to je zatiaľ len ,,jej územie" takže sa s tým musíme pohrať 🙂
@2057 my sme mali 7 rokov jedneho JRT to sme byvali este v byte.. Ako sme sa prestahovali do domu tak sme mu kupili kamosku JRT aby nebol sam a bolo to dobre rozhodnutie😊.. Su spolu pekne na dvore a ten starsi musim povedat ze pri nej dost ozil..nieze by nebol aktivny😁 ale veeeela casu sa prehraju..takze nelutujem👍..
Zeny akoze uplne od veci, ale citam 2 a viac PRSNIKOV 🙈
@romanka_369 takže rovnakí áno? 🙂 Ako vychádzajú? Prvá reakcia? Aj ste ich nejako učili na seba či tak ,,naraz"?
@2057 Uz by som to inak neurobila, len vyskusanim doma. Skor by som brala asi steniatko ako dospeleho psika. Domaca pani na dvore si ho potom tak osvoji skor. Ja som uz doma povedala, ze ked tieto damy ( su sterilizovane) pojdu do psieho neba, chcem mat uz iba jedneho 😉. Je to dost otrava stale strazit, aby tie male nevybehli. Ta velka z utulku si zial presla tyranim a asi hladovala lebo v podstate utoci na male psy , ked sa priblizia co i len k nadobe s jej vodou . Nadobu s jedlom odkladame. Nemozem jej to ani vycitat a ani za to trestat. Skusali sme vsetko ale nic nefungovalo, tak sme to prijali ako to je.
@betulinka1 nič sa iné sa robiť nedá aj psíkovia majú spomienky je ťažké,aby opäť začali veriť ľuďom a tiež psíkom možno to ešte chce čas a možno sa to nezmení presne ako píšete prijať to 🙂
@2057 ja mam 3 psov. Konkretne mix retrivera (4 roky), bernsky salašnicky (3) a moskowsky stražny (2.5). Su to moje lasky, no niekedy je to na poražku s nimi 😅 hlavne ked zacnu robit bordel. Vyber bol taky ze bernskeho doniesol domov manzel a postavil ma pred hotovu vec a ja ako psickarka som vobec neprostestovala a moskovak bol tyrany z utulku, cize po toho som sadla do auta a sla a tiež manzel nevedel. 😁 Ale nemenila by som. Uzasní su. A hlavne moskovak ❤ So synom vychadzaju uzasne a to je pre mna najviac. 😊
@2057 ano rozhodli sme sa pre rovnakych😁..prva reakcia bola taka ze starsi bol 4 dni uplne urazeny a vobec si ju nechcel pripustit k telu.. Ale potom ako keby utalo a v kuse sa hrali, nahanali a teraz ked su oddeleny (bol taky jeden dva dni) tak sa vytaju ako keby sa tyzden nevideli😊..on ju olizuje, umyva no vidiet ako sa lubia😊😊..dokonca zeru aj z jednej mysky nemaju ziadny problem..samemu by mu bolo asi smutno kym sme v praci bol by vonku sam.. Sice spolocnost im robi aj nas kocurisko😁
My sme začali pri našej docaskovat. Bola už starsia dama a nenormalne ju to prebralo k zivotu. Rozhodnite sa pre utulkaca, utulok pomoze so zoznamovackou a poradi Vám vhodného psíka vzhľadom na vás životný štýl a ocakavania
@2057 Vzala som druhého z útulku, aby moja "babička" (14r.) neostala sama, keď sme v práci. Bolo mi ho veľmi ľúto, lebo ho nik nechcel, že je už starý (údajne cca 10r.) A prihliadala som na pokojnú povahu, vzhľadom k veku mojej fenky.