Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.
moj manzel nezaraba 3000 v cistom a nemame 2 dvojizbaky na prenajom. Staci takato odpoved?
@klarissa25 ale bolo to tu viackrat. Dokonca sa mnohe povysovali,ze trebalo sa lepsie ucit a pod. Pisali ako by bez prace vydrzali z uspor zit aj 2r atd. Tiez som len cumela ako je to mozne
tiez tu dost chodim a teda nic take som si nevsimla. mozno to tu aj bolo, ale asi mi to neprislo dolezite, aby som si zapamatala, ci niekto zaraba 3000
@petulda333 asi nečítam správne diskusie 🙂🙂 no tak ale potom sa na tom našom Slovensku nemáme až tak zle
Moj sice zarobi viac,ale teraz ked sme postavili dom a robime dvor,nestaci to. Jednak ma manzel aj vysoke naklady,len myto a poistky vyjdu rocne na tisice...jedna pneumatika 500e atd atd
@klarissa25 ja som parkrat natrafila a tiez som si to iste pomyslela
Tak teraz je tu nižšie diskusia o tom, že rodičia kúpia deťom byt. Je jasné, že tam nebudú písať tí, čo nekúpia alebo čo ani vlastné bývanie nemajú, nieto aby deťom dali. A ak sa niekde bude diskutovať o vysokých platoch, tak drvivá väčšina prispievajúcich budú tí, ktorí majú platy vysoké (vysoký plat nie je 3000) a nie tí, čo žijú od výplaty k výplate. Tak ako do diskusie, kde niekto narieka, aké sú vysoké ceny sa pripoja primárne tí, ktorým sa tiež žije ťažko a nie tí, ktorí zvýšenie cien nepociťujú. Treba si vybrať diskusiu, ktorá ti pasuje a potom sa nebudeš musieť čudovať.
Zarobit 3000 eur a mat 2 dvojizbaky je bohaty clovek? Podla mña je to clovek, ktory predvidal, setril, investoval bud do vzdelania, alebo do nejakeho remesla a nemal ruky skrizene na prsiach a necakal, co mu spadne len tak z neba. Ale bohaty nie je, je to taky lespi priemer
To že to sem niekto napíše,neznamená že je to pravda😉
@8eva8 toto je tiež veľká pravda....
@petulda333 prosím ťa to kolko kamionisti zarobia?😱 A koľko je doma?
Ale kde.. 3000€ nevidíme ani z rýchlika.. dokonca ani 2000€.. tiež sa niekedy nad tým pozastavim kde sa berie toľko bohatých ľudí.. mám pocit že v okolí je každý IT-ckar s platom 3 a viac tisíc €..
@sickynickyobsadene moj nie je kamionista
@evamarek77 v BA je to možno fajn pre vysokoškolákov.. ja síce výšku mám no tým že provorodeny je ZTP pracovať nemám ako. Muž výšku nemá a teda plat na BA žiadna sláva.. a rady zmeniť prácu.. no keď nemá potrebné vzdelanie a risk si nemôže dovoliť keďže celá naša rodina je na ňom finančne absolútne závislá vrátane hypotéky sú akurát tak na 2 veci..
No a nech majú aj 5000€, keď sú šikovní, čo je natom.
Ak mas na internet, tak si bohata 😀
@tenerifka Wow. Máš 3 byty (1 v ktorom bývam + dva ďalšie) je na Slovensku priemer? Tak to som asi hlboko podpriemerná.
Ako viete, že tí, čo sa tu tvária bohatí v skutočnosti aj sú. Môžu mať polovicu vecí doma na splátky, môžu mať rodičovský sponzoring, prosto kadečo za tým môže byť. Tiež si niekedy doprajeme a niekedy pozerám čo je kde v akcii v obchodoch.
@melanta pamatam si diskusiu ked zacala korona a ludia sedeli doma bud bez prace alebo karantena. Pisala tu jedna kocka,ze ako to prezit atd. A tu hned utoky,ze trebalo setrit,kolko oni zarobia,ake uspory maju. A veta,no ked bol niekto lenivy sa ucit.... to ma dostalo. By som chcela vidiet keby kazdy robil IT a pod s vysokym platom. Kto robil tie menej ohodnotene prace. Tiez sme s muzom zili od vyplaty k vyplate. A to na nas okres zarabal dobre,len ,,sekov,, bolo tiez vela. Teraz sa mame lepsie,ale nie kazdy ma tu moznost
Nie, nie je tu nikto kto nie je bohaty 🤦♀️ Preto je kazda druha tema o zablokovanych uctoch a exekuciach, o tom kto pozicia zene na rodicaku lebo ani nebankovka neda, ako si najst po rodicovskej pracu od 8-15, ako vyzit z materskej/rodicaku, ze rodicak je almuzna a najma - uz vam nabehol rodicak?
Alebo ty citas nejake ine forum? Lebo ja praveze registrujem vo velkom taketo temy a tych kde sa "chvalia" je menej.
Ale vzdy je to tak, ze je mix... niekto ma viac, niekto menej. Niekto dostal ani nevie ako, niekto tvrdo odmakal...
tak ja som sa vzdelavala 19 rokov a muz podobne, ale nemame ani tolko, co autorka s muzom. nepotrebujeme a ani sa za tym nezenieme. mozno sa to niekedy zmeni, ale momentalne radsej budem mat mensi stres a tomu primerany plat. a inak ja som asi tiez v cudnej bubline, lebo vsade vidim, ze ponukaju nastupny tak do 1000 (v ba).
@tianna ja mam pocit, ze v dnesnej dobe zarobi viac alebo podobne ako it-ckar remeselnik.
Mám 28, bez manžela, detí a domácich zvieratiek, s hypotékou na krku, zatiaľ nezarábam 3000€ ale dúfam, že raz budem 😂 to s tým lepším učením je dobrá blbosť, skôr by som povedala, že lepšie si vybrať študijný smer, lebo neviem, ako by mi pomohlo, keby tu pedagogickú VŠ skončím a červeným diplomom 😂
Ja sa hlasim k tym bohatym. Mame 3 krasne zdrave deti, bohatši nemožeme byt.
@kiwi3 len tam tiež na rozbeh potrebujes slušný balík.. muž má stavebnú strednú, len ako hovorí veľmi zlý odbor, nemá výučný list, má maturitu ale nič konkrétne že by mohol byť maliar atď. no má spolužiakov čo šli na tieto smery a teda rozbeh im trval slušnú dobu a stal ich nemalé peniaze.. a napríklad u nás na sídlisku ani remeselníci nemajú poriadne prácu lebo tu pomaly každý druhý homeoffice a vo voľných chvíľach sa hrajú na stavebných inžinierov 🙄 mám takého suseda, 2 roky svojpomocne rekonštruoval byť 🙄
Tie co zarábajú minimalku a majú dve roboty nemajú čas na modry koník 🤭
Chodím sem často a čítam tu toho veľa. Áno, občas sa nájde taký príspevok. Ale je možno 1 z 200 iných. Plus treba započítať tie, ktoré sa do tej diskusie nezapoja, aby nemuseli písať, že oni toľko nemajú.
Autorka, ak ťa to poteší, mám skoro o 20 rokov viac, ako ty. 3000 € nezarábam ani ja, ani môj muž. Dokonca by som povedala, že ani zďaleka. Okrem domu, v ktorom bývame, nevlastníme inú nehnuteľnosť (ak nerátam podiel na nehnuteľnostiach, v ktorých žijú naše mamy, lebo obom nám otcovia už zomreli, to neberiem, ako naše, ale ako mamine). A to sa považujem za osobu, ktorá si žije veľmi dobre, mám všetko, čo k životu potrebujem, aj čo nepotrebujem a proste len chcem. Každý mesiac dokážeme ušetriť veľmi slušne a doprajeme si všetko, čo chceme. Tak neviem, kde robia ostatní chybu. 🤔😁
@petulda333 tak vieš, ja sa mám veľmi dobre. Ale viem, že veľa ľudí nie. Mám medzi známymi ľudí, ktorí žijú od výplaty do výplaty. A mám voči nim rešpekt a úctu, lebo sú to dobrí ľudia a oni majú rešpekt voči mne, lebo ma poznajú a nemajú v sebe zlosť a závisť, že niekto sa má lepšie ako oni. Lebo o tomto mám pocit že je príspevok autora. Ja som rada, že som si to nastavila tak, že nemusím peniaze riešiť. Ale preboha nemôže byť každý manažér, fantastický remeselník a neviem čo. Potrebujeme aj upratovačky, aj predavačky, aj ľudí za pásom. Ludí treba hodnotiť podľa toho, akými sú ľuďmi a nie koľko majú na účte. A k tej korone, tak myslím, že korona odhalila veľa charakterov. A tam je jedno, či máš alebo nemáš prachy.
Ja teda neviem čo ty čítaš, už som tu nejaký ten piatok. Ale toto som si tu v živote nevšimla..a na druhej strane nerozumiem prečo riešil iných na internete..