Sú tu ľudia, ktorí už dlhší čas bojujú s osamelosťou?

hviezdicka384
5. sep 2022

Neviem ci je to sposobene vekom alebo inymi faktormi ale uz dlhy cas ma trapi ze som osamela. Da sa s tym nejako naucit zit? Mne sa to nedari. Je pravdou ze posledne roky uz akosi niesom komunikativna ako som bola v minulosti. Vo vacsej skupine ludi neviem co mam povedat, necitim sa komfortne a to hlavne pri ludoch, ktorych vidim 1x. Priatela momentalne nemam. Ak sa naskytla nahodne nejaka prilezitost spoznat novych ludi casto som mala stastie na falosnych a zavistlivych ludi, boli vedene povrchne rozhovory prip. sa ozvali len ked nieco potrebovali, tak som kontakty prerusila. Dostala som sa do stadia ze nedokazem ludom doverovat, niekedy depky zo samoty. Na zakladnej skole ma sikanovali, nikto to neriesil... Na strednej som tiez do kolektivu nezapadla, az na vyske som mala isty uzky okruh znamych, boli fajn. Lenze ti ludia uz maju svoje rodiny alebo sa odstahovali za lepsim zivotom z vychodu prec. Po 30tke je uz tazsie niekoho spoznat alebo vseobecne nadvazovat nejake kontakty. Alebo je to len moj subjektivny pocit? Chybaju mi taki partaci na rozhovory, na obycajnu prechadzku ci kavu. Svoje zaluby aj pracu mam ale clovek niekedy potrebuje zopar přátel proste mít. Co robim zle? Je tu niekto s podobnym osudom?

zmrzlinka2021
5. sep 2022

@hviezdicka384 odíď do veľkého mesta

dagmarovita
5. sep 2022

To maju aj deti mladí, ze nemaju kamarstov lebo to je taká doba

dadis
6. sep 2022

@hviezdicka384 Najdi si kamaratku. Ak nemas kde (kolegyne, susedia, zaluby), tak skus cez socialnu siet, urcite tam mas nejaku davnu kamosku, napr. kto sa dnes prida na vylet tam a tam? Neverim, ze medzi priatelmi nemas niekoho rovnako osameleho. Introvertom ide ten prvotny kontakt mozno tazsie, ale tie vztahy su potom kvalitnejsie. Ale prvy krok nejako sprav. A co sa tyka vztahov partnerskych. Nie je dobre ist do vztahu so zlou "kondiciou". Teda hladat si niekoho len preto, lebo samota...Je omnoho lepsie si zivot zariadit kvalitne aj bez lasky a potom brat lasku v zivote len ako dobry bonus. A potom aj lahsie k tebe pride. Drzim palce 💪

oli18
6. sep 2022

Ja zijem v meste a s mm casto chodime na kavu von. Vela ludi rozneho veku, skor mladsi, sedia na kave sami. Aj muzi, aj zeny. Minule sme si prisadli, kvoli nedostatku miesta, k osamelej dame a dali sme sa do reci. Bolo to obojstranne prijemne. Mozno aj toto je spisob, ako sa zoznamit, alebo aspon na chvilu si prijemne pokecat a prist na ine myslienky.

civoktaz
6. sep 2022

hm....no, ak máš 45plus môžeš študovať univerzitu tretieho veku...🙂...
ve´d sú turistické oddiely, fitká, záujmové krúžky aj pre dospelých, jazykové školy a podobne...koooopu ľudí sa dá spoznať....no ale mať super kamošku...to je trochu iné,pýta to spoločne trávený čas..a čas je drahý každému...mrkni na FB....ja ho nemusím, ale možno nájdeš.

deti95060810
6. sep 2022

koľko máš rokov? skús mi napísať IP...

sszuzu8
6. sep 2022

Mam to podobne 🙂 ak chceš napíš

hviezdicka384
autor
6. sep 2022

@deti95060810 co je ip?

hviezdicka384
autor
6. sep 2022

@sszuzu8 mas spravu

vetty22
14. okt 2022

Ahoj, mam to narovnako. Najlepsia kamaratka sa mi odstahovala pred vyse 1 rokom pravdepodobne si zije uz svoj zivot…ja mam zopar kamaratov ale nevidame sa casto.. citim sa velmi osamelo, snazim sa to moc neriesit lebo ked sa na to sustredujem, tak to boli.. este toto pocasie a celkovo toto obdobie ma vycerpava, nemam na nic naladu ani energiu, do nicoho sa mi nechce. Neviem ci sa to niekedy zmeni, clovek by aj chcel spoznat novych ludi ale pomaly uz ani nie je kde. Asi fakt clovek musi mat to stastie a byt na spravnom mieste v spravny cas aby si nasiel tych “svojich pravych ludi” do zivota..

pupavka1
9. mar 2024

Aj ja som osamela, frajera si neviem najst, chcela som niekoho chapaveho co si zenu vazi, ale taki nechceli ma. Je to velmi tazke byt na vsetko sama.