Sú parfémy z Mall originál?

ekyna
21. okt 2017

Ahojte, tu sa človek dozvie všetko a keďže som inde o tomto info nenašla, rada by som sa dozvedela skúsenosti ľudí. Máte niekto skúsenosti s nákupom parfémov z internetového obchodu mall.sk ? Dá sa veriť že sú to originály či nie ?

novana
21. okt 2017

@ekyna, vkladám príspevok s jednej diskusie: "Nekupuj parfemy po netu, jsou pred spotrebou cca 7mesicu, voni jinak, nevydrzi, v kamenne parfumerii mas lhutu vzdy 2roky, vune jsou nove, do roka to stejne clovek vyplaca. Je to takhle, obchody at jde o jakekoliv zbozi maji s dodavateli smlouvu, pokud se zbozi neproda do pul roku pred skoncenim lhuty, vraci se to na sklady, tam se to vali, prijde parfums, mall - za pakatel to odkoupi a dal prodava ale tesne pred lhutou… Delam ve spedici, vozime jako firma vsechno, takhle se nam na skladech vali jidlo, kosmetika, psi zradlo… Pak se to likviduje, nikdo to nechce, nestoji o to ani puvodni dodavatel, je to pro ne zbytecna namaha, radeji to soupnou k nam na sklad kde to hnije "

janinka007
21. okt 2017

Samozrejme ze su to originaly. Ja nakupujem len na nete a kvalita,vydrz všetko v 100% poriadku a to ja som maniak na parfemy,viem rozlisit co je fejk. Ako by si mohol internetovy obchod dovolit predavat fejky? Ved su stale pod konttolou,za to by mali nadhernu pokutu.

renatka100
22. okt 2017

@ekyna fejky su vsade…mam parfem kupeny u nas v kamennej predajni chanel ale povodne som ho ovoniavala v rakusku - u nas uplne ina slabsia vona ako v rakusku v parfumerii - ak plati to o dvojakych potravinach v zapadnych statoch preco aj parfemy nie su rovnaky pripad…😨

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ekyna
autor
24. okt 2017

dakujem dievcata. Tiez planujeme mrknut aj do Rakuska

thisisthepayback
6. jún 2018

@renatka100 V prvom rade je dolezite, kedy ste dany parfem ovoniavali a aky to bol "batch", teda rok vyroby. Vone sa na rozdiel od potravin casto vyrobcami reformuluju. Po urcitom obdobi (napr. 2 rokoch) sa do nich pridavaju lacnejsie vonne zlozky, aby tym vyrobca znizil celkove naklady. Takze potom vo vysledku sa moze stat, ze ta ista vona, ktora bola uvedena na trh napr. v roku 2006, nebude presne ta ista vona (vydrzou, silazou, intenzitou) v roku 2010. Je vela znaciek, kde sa taketo reformulacie vykonavaju. Nevravim, ze Vas Chanel bol takto esencialne zmeneny, ale je to jedna z moznosti. Druha vec je koncentracia parfemu. Niekedy maju vone identicky flakon, ale inu koncentraciu (EDC, EDT, EDP, Parfum), napr. prave Bleu de Chanel. Clovek si to niekedy ani nevsimne. Dalsou moznostou je geograficky rozdiel krajin, ktory sa odzrkadluje v zmene podnebia, vlhkosti ci klimy, co moze tiez sposobit, ze parfem vonia inak tu a inak zase tam. Pri testovani vone je dalej dolezite, ci ju spravne testujete. Vona, nastriekana na papierik, nebude vonat 100% identicky, ako vona na pokozke. Ak ste vsak vonu skusali len na pokozke, potom treba brat do uvahy aj stav Vasej pokozky, hydrataciu a pod. Je este jeden pripad, kedy mozu parfemy vonat odlisne. Kedze zakladom kazdej vone je alkohol, je jasne, ze vona napr. z USA nemusi vonat identicky, ako vona z EU, kde sa pri vyrobe moze pouzit odlisna koncentracia alkoholu, popripade dalsich zloziek podla zdrojov krajiny, co asi v pripade Rakuska nebude tento pripad, kedze vona bola zrejme z Francuzska, no ide o dalsiu vseobecnu moznost odlisnosti voni.

barbara_lux
6. jún 2018

@novana no zial je to hlupost, popri VS som niekolko rokov robila v parfumerkach (fann aj marionaud) a tam sa predavaju vonavky sice original ale tiez nie "cerstve". Robi sa to v spolupraci s distributorom, v pripade fann rovno a prebalovalo/prelepovalo sa bud rovno v centrale alebo priamo na predajni. Najvacsi brutal bola dekoracka, spiralu a puder by som si tam uz nikdy nekupila veru..

novana
6. jún 2018

@barbara_lux ja kozmetiku na Slovensku nenakupujem 🙂

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronka4veronika
15. dec 2018

@janinka007 Dievcata ja sa pripojim k tejto teme . Vela krat som nakupovsla cez int. Obchody parfumove ci to bol parfems alebo notino a poviem vam ze tato era nakupovania skoncila z jedneho dvovodu . Milujem. Chanel a dior a jedneho dna som si pozerala fann parfumeriu cez net a v ich databaze mi nevyhodilo tieto spominane znacky... tak som sla do kamenneho obchodu a opytala som sa na chanel a dior predavacky ze ci jo maju.odpoved znela ano samozrejme plne regale voni tak na mna cakali. A pytam sa jej ako je teda mozne ze ich nemate na internete v ponuke? A teraz pride najdolezitejsia odpoved a tym sa mi vsetko potvrdilo a ta znela: Dior a Chanel znacky si nezelaju byt predavane a prezentovane takymto lacnym sposobom predaja!!! Cize co z toho vypliva? Ze tam kde najdete cez internet v ponuke Dior a Chanel su to na miloooon percent FAKE!!!! Cize aj ostatne znacky ktore v ich ponuke najdete. Dior a Chanel parfumy najdete jedine na ich originsl strankach www.dior.com a www.chanel.com takze takto to je. Urobte si na to svoj nazor ale toto ma presvedcilo a utvrdilo v mojich pochybnostiach o fake och na menovanych int. Shopoch 🙂

janinka007
15. dec 2018

@veronka4veronika ale prosím ťa netrep... za to, že ti vo fann povedia takú kravinu, len aby u nich takí blbší nakupovali predražené parfumy, tak to neznamená, že na nete sú fejky. Sa pozri na zahraničné stránky, či si myslíš, že všade by si dovolili predávať fejky?? Na nete sa predávajú originály a hovor si čo chceš. Mám 60 parfumov len z netu, takže viem dosť dobre posúdiť kvalitu.

novana
15. dec 2018

@janinka007, o tom, že sa v e-shopoch (a nielen) predávajú len parfémy pochybnej kvality vie dnes už každý gramotný človek. Veta: "Mám 60 parfumov len z netu, takže viem dosť dobre posúdiť kvalitu" hovorí za všetko a naozaj vypovedá o tvojej odbornosti v posudzovaní kvality. 😉

janinka007
15. dec 2018

@novana tak aby to bolo zrozumitelné aj pre teba...pár hlášok mojich kolegov... "za tebou moze ísť aj slepý, ked veziem teba v aute, tak ani vonavý stromček nepotrebujem; ja som vedel že tu si, je ťa cítiť na celej chodbe. A mohla by som pokračovaaaať aj tým, že ked chlapi na mne cítia nejaký parfum, tak ho chcú kúpiť aj partnerke... asi to bude tou "pochybnou" kvalitou všetko 😅😅

novana
15. dec 2018

@janinka007, u nás v práci si tiež jedna kolegyňa nagebe na seba veľa parfému a rozvoniava kade chodí.... kolegovia si medzi sebou hovoria, že ju cítiť všade ako starej k...y batoh... čo hovoria jej, netuším

janinka007
15. dec 2018

@novana ato vy ako viete, kolko parfemu si da na seba ??? či to sa len domnievate, že sa "nagebe"? ja si šprcnem rano pred odchodom do práce a cítiť to celý deň.

veronka4veronika
16. dec 2018

@janinka007 ja som sem slusne napisala to co si myslim a moju skusenost a ked sa zamyslis tak tieto znacky si top svetove znacky kt nepotrebuju byt lacnym sposobom takto predavane takze do blbsich si mozes nadavat kolko chces kedze nemas na kvalitny parfem a si pdkazana nakupovat cez net za polovicne ceny tie capovane žbrndy 🙂

quorum
16. dec 2018

@janinka007 ... veď ich nechaj, veď vidíš, že je to tu samý odborník cez parfémy, škoda reči 😉

veronka4veronika
16. dec 2018

@janinka007 a este jedna vec neviem na co sem pridavas svoje žvasty ked si neni zmierana s tym ze by niekto mohol napisat svoj nazor a dokonca by mohol byt pravdivy tak si doma šuchaj nohami a gebri na seba svojich 60 parfemov ... 🙂

janinka007
16. dec 2018

@quorum asi takto 😂😂😂

quorum
16. dec 2018

@janinka007 asi tak 😵😂😎
P.S. zaujímavé, že človek kupujúci na nete parfém od Creed, alebo TomFord za 300€ nemá pochybnosti o kvalite a pôvode parfému, ale tuto kočka kupujúca nejakú sladkú rúžovú vodičku za pár €uro (nič proti nej, ide mi len o prirovnanie) sa bude biť do pŕs, že akéžeto len fejky tam predávajú.

veronka4veronika
16. dec 2018

@quorum vies co skoda sem nieco pisat ..... a dobadovat sa ... proste psrfumy zakupene na nete vonaju rovnako ako v kamennych obchodoch ale intenzita vone je tak 10% moja skusenost nie 1x takze piste si co chcete a kupujte si co chcete je to vasa vec

quorum
16. dec 2018

@veronka4veronika ...ale jasné, veď si kupuj v kamenných predajniach, aspoň sa udržia "na žive," a my nakupujúci na nete si tam môžme ísť vybrať najprv, vyskúšať a potom objednať cez net, nebudem kupovať predsa nasplepo 😉

veronka4veronika
16. dec 2018

@quorum a vlastne vsetko co kupujeme ci cez net alebo v obchodoch nie su parfemy , parfem pravy sa predava v 6 ml vych flakonoch a stoja okolo 200e . Jasne kupuj si na nete ..... 🤦‍♀️😂

quorum
16. dec 2018

@veronka4veronika jasné, máš pravdu, ty si odborníčka cez parfémy 😉 (nie ja)

janinka007
16. dec 2018

@quorum len škoda, že aj amouage, frederic malle, kilian, byredo, maison francis kurkdjian a iné delá sa nedajú ovoňať v nejakej Fann 😀 Ale proti týmto značkám sú chanel a dior šuvix 😀

quorum
16. dec 2018

@janinka007 ale tie sú zase v Le Parfum pod Michalskou, už sa tam dlho chystám, môžme tam skočiť spolu 😉

janinka007
16. dec 2018

@quorum pozerám stránku a smejem saaaa na tých ich cenách 😀 montalky za 150€ 😂😂😂

veronka4veronika
16. dec 2018

@quorum to som tu ja netvrdila sa preber !!! A ked uz ide o to vy zastankyne kupovania cez net naco sa serete do kamennych obchodov čuchat parfemy ked si ich kupujete cez net ved vy ich nepotrebujete predsa tak si kupujte parfemy bez ovononia ved to patri k vasmu kupovaniu cez net ... 😂😂😂🤦‍♀️

quorum
16. dec 2018

@veronka4veronika ... no veď nebudem kupovať "kočku v mechu", nie??? 😎

novana
16. dec 2018

@veronka4veronika, máš pravdu, na SK je vo všeobecnosti zaužívané volať parfémom i EDP alebo EDT