Sú naozaj lacné slnečné okuliare také zle?

18. jún 2022

Sú naozaj lacné slnečné okuliare také zle? A nechránia? Napr z dm ,hm atď ? Či tie drahé to je len značka Ray Ban atď?nevyznám sa a jasne ,že v optike budú chcieť predať svoje drahé ,tak preto sa pýtam či až také sú rozdiely?

lasona
18. jún 2022

Mala som obyčajné a skúsila som aj Ray Ban ...a tie druhé jednoznačne vyhrali. Krásne cez ne vidno, sú nadčasové a pekne sedia. Kúpila som v zľave v optike. Radšej mať jedny a poriadne ako 10 a somarin. Veľa šoférujem tak som chcela niečo cez čo budem vidieť dobre. A oči mám len jedny.

marca12
18. jún 2022

Dlhe roky som nosila lacne a potom si kupila drahsie a az potom som zistila rozdiel. Z lacnych ma bolela hlava,bolo mi mdlo atd. A hlavne inak vidis ten skutocny filter. Oplati sa investovat. Nemusis mat tie najdrahsie,je stredna cesta,okuliare kupis aj za 50€,ktore su kvalitne.

terezka1947
18. jún 2022

V optike kúpiš kvalitné aj od 40-50e. Kľudne klasika Polaroid. Primeraná cena,aj UV filter+polarizácia.
Pozor,mnohé Ray Ban,či Gucci či iné značky napr.maju UV filter,ale nemajú polariz.,čo je v lete fajn pozeranie,aj šoférovanie.

zuzuliennka1
18. jún 2022

nechaj si okuliare v optike premerat, aky maju uv filter

mikadooo
18. jún 2022

Nie, chránia väčšinou aj tie lacné. Ak majú na sebe napísané, že majú uv filter. Ale tie drahé skôr majú nejaké pridané funkcie. Ale tú základnú UV ochranu pred slnkom budeš mať aj s úplne obyčajnými z HMka 🙂 a tá je najdôležitejšia.

viestta
18. jún 2022

ÚV filter na skla je tak lacná zezitost, že sa ani neoplatí ho tam nedať. A kým kúpiš v serioznom obchode nie nejaký čínsky šunt na tržnici, tak sa nemusíš obavat

autor
18. jún 2022

@viestta no tak mám aj z aliaexpres a Wish tie asi nie čo?

luliu
18. jún 2022

Lacné nekvalitne okuliare sú horšie ako žiadne.

viestta
19. jún 2022

Ja neviem. Môžu byť OK, nemusia

janewithane
19. jún 2022

Ali a wish by som asi neriešila, pretože si myslím, ze nemusia spĺňať naše normy ale bežné obchody musia, takže im sa to fakt neoplati, pri nejakej kontrole by mohli mat aj problém

terezka1947
19. jún 2022

Bežné obchody musia mať overené potvrdenia,že okuliare musua spĺňať určité normy?
To by ma naozaj zaujímalo,či tu je napr.niekto z HM a vie odpovedať,že slnečné musia mať doklad o zhode,resp.potvrdenie,že spĺňajú parametre,kt.maju uvedené na nálepke.
Lebo optiky musia. Bežné chodia kontrolu a kontrolujú certifikáty,atď.

janewithane
19. jún 2022

@terezka1947 podľa mňa aj je tam napísané že majú uv tak musia aj obchody ako hm.. aj to tam nie je q tvária sa len ako doplnok tak je to otazne

terezka1947
19. jún 2022

@janewithane no ale ja sa úplne vážne pýtam....
Je tu nejaká predavačka z akéhokoľvek obchodu,kto.mi reálne odpovie,či SO,kt.ich obchod predáva,musia mať speci potvrdenia?
Lebo keď ich predávajú ako doplnky,hm...neviem,či to vtedy musí byť. Netvrdím,že žiadne žiaden UVfilter nemajú,možno niektoré áno.
Len ma to tak zaujalo.

valeria_h
19. jún 2022

Baby a podľa čoho vyberáte? UV filter 400?

valeria_h
19. jún 2022

@terezka1947 Ďakujem

lucette12
5. apr 2023

Ja som pred pár dňami čítala článok, že tie lacné okuliare síce majú UV filter, ale len ajo vrstvu na sklách, ktorá sa časom a čistením zoškrabáva.
Predstavujem si to asi ako opalovací krém čo sa týka UV ochrany.
Akurát sa snažím zistiť, že ako zistím od akej cenovej variácie ,… kategórie viem rozpoznať , že tam nie je len ten náter, alebo ako to nazvať.