Sú ľudia, ktorí nevedia šoférovať?

24. júl 2024

Ahojte baby prišla som si k vám vyliať srdce🤣. Myslíte že sú ľudia ktorý proste aj keď veľmi chcú nevedia šoférovať? Mám rok vodičák od vtedy som sedela za volantom len raz , vlastne dnes druhý krát. Manžel mi dnes povedal že to proste neviem a.t.d . Za volant si po dnešku už nechcem ani sadnúť načo keď aj tak to neviem ... Cítim sa kôli tomu veľmi zle keďže som si robila vodičák lebo ho potrebujem. Bývame na dedine s dvomi malými deťmi a toto bola jediná možnosť ako sa dostať do mesta keďže autobus tu chodí 3x za deň 🤦🏻‍♀️. Je kus zo seba totálne na nič ako môžem byť taká neschopná ..

thereisabear
24. júl 2024

Sú, ale... Máte automat? S ním je to jednoduchšie. A ak si išla za rok dvakrát, to tiež hrá svoju rolu. Zaplať si kondičné jazdy a choď bez manžela.

anavixy
24. júl 2024

A ako to mas vediet, ked si za rok soferovala raz? Tak si daj kondicne jazdy, ked muz nema trpezlivost a ak aj tak budes mat pocit, ze to nedavas, tak potom rozmyslaj nad tym, ze to vzdas, ale teraz este nie podla mna.

autor
24. júl 2024

@thereisabear nie nemáme automat, zohnal mi starú Felíciu takže som mala veľký problém s preraďovanim.

anavixy
24. júl 2024

No tak nech ti manzel zozenie novu octaviu (inu znacku si dosad podla preferencie) s automatom (obrazne povedane, ale chapeme sa..) a potom nech mudruje, ako ti to nejde 🙉 ako fakt…. Ach

deti95060810
24. júl 2024

problém je v tvojom manželovi... to je ale podpora.

thereisabear
24. júl 2024

Ja som si síce tiež vypočula, že šoférovať nemám, ale od začiatku som mala automat a chodím už roky, len teda bez neho.

ajsha123
24. júl 2024

Vôbec sa nečudujem, že nevieš jazdiť po roku, a k tomu na starej Felicii. Je to trochu aj o aute...

lilyianka
24. júl 2024

Treba kondičné jazdy a jazdiť bez muža a na inom aute,nie na felde...
Ale napr so mnou robila vodičak sestrina kamarátka a dopadlo to tak,že ho dostala a tam to skončilo. Odvtedy (už je to 16r) nesoferovala.

isis234
24. júl 2024

Zaplať si v autoškole kondičné jazdy. Potom jazdi bez manžela. Sama, Aj ak máš možnosť na velkom parkovisku- volnom a tam skúšaj cúvať, otáčať.
S tým preraďovaním. Bola som raz s kamoškou a ona,,, že nevie zaradiť.. Nohu daj na pedál až na podlahu, až potom zaraď inú rýchlosť... lebo treba aby tie ozubené kolieska sa roztiahli, zaradíš a pomaly púšťaj spojku, zároveň pomaly pridávaj plyn.Naučíš, Chce to len prax.

duppka13
24. júl 2024

Vsetko sa da naucit, aj soferovanie. Ja mam odjazdenych ozaj vela vela kilometrov ale na starej felicii by som veru zacinat nechcela. A ano aj po tolkych km a tolkych rokoch podla mojho muza neviem soferovat 😂 takze muza si nevsimaj a ked chces a potrebujes tak trenuj. Kazdy vecer chod aspon po dedine pol hodinu a potom chod sama do mesta. Ano mam aj kamaratky ktore vodicak nemaju alebo maju a nikdy uz potom nesoferovali.

basulaak
25. júl 2024

Ja verim, ze su ludia, ktori na to proste nemaju. Ze im nebolo nadelene. Ale to ty o sebe po tak kratkom case tvrdit nemozes. Nemas nic odjazdene. Ja som zacinala na hrdzavom malom fordiku a chalan co mi ho predaval si vzal priatela bokom, ze mi to vobec nejde a nech na mna dava pozor. Mal vtedy pravdu. O 10mesiacov aktivneho jazdenia som na tom istom aute jazdila ako sip a kupili sme nove auto pre mna. Proste som sa rozjazdila. Toto potrebujes aj ty. Ako sol. Jazdi aj sama kratucke trate kazdy den ak mozes. Postupne predlzuj.

dm1
25. júl 2024

ked si po vodicaku za cely rok len 2x soferovala tak sa nediv ze ti to nejde :p. Ja som mala rychlokurz v 18 za mesiac vodicak a potom som 5 rokov v aute nesedela! uplne nanovo som sa potom musela ucit jazdit a teraz v pohode. Je to vsetko len o trenigu

mk1111111111
25. júl 2024

A ako Ti to islo v autoskole? Podla toho mozes posudit, ci sa to naucis, ci nie.

monikkatt
25. júl 2024

Problem c.1 manzel ktory nevie podporit a poradit
Problem c.2 manual 😅 treba kupit automat, je to obrovsky rozdiel

pieksamaki
25. júl 2024

Niekomu to je povolanie...prevaza potraviny z krajiny do krajiny....každý niečo vieme

ivetz
25. júl 2024

Keď sa naučíš na starej felde, na akomkoľvek inom aute to pôjde "samo". Šoférovanie sa nedá naučiť teoreticky, chce to prax... Keby si neovládala základy, tak by si nemala vodičák. Nedaj sa znechutiť - treba sa "zaťať" - zaplatiť si kondičné, nájsť kamoša, ktorý pôjde s tebou (keďže manžel to vzdal) a jazdiť, jazdiť... Postupne naberieš skúsenosti, získaš rutinu, možno Ťa to začne aj baviť...skrátka pôjde to. Tvoja neschopnosť nie je v aute, je to iba o nedostatku skúsenosti. Ja som vodičák robila v čase, keď bolo najlepšie auto v autoškole favorit 🙂 , cúvať sme sa neučili na späťáky, ale pravá ruka na sedadlo spolujazdca, pootočiť sa dozadu a ľavou rukou točiť volant... Napriek takýmto začiatkom som najazdila - chvála Bohu - niekoľko 100 tisíc km bez nehody...

milanemila
25. júl 2024

No tak manzel je pekny blb teda :/ soferovanie je vo velkej miere o cviku, tak ako vela inych veci. Ked dokoncis autoskolu, tak nie si hotovy sofer a potrebujes jazdit, aby si si nejake veci zautomatizovala a zlepsila sa.
Ja napriklad velmi nerada soferujem a tym ze mame dobru dostupnost mestskej hromadnej dopravy, tak velakrat mi je lepsie ist tak. Takze tiez o sebe netvrdim, ze som nejaky uzasny sofer, lebo nejazdim vela. Muz ma ale vzdy povzbudzuje a podporuje a nie ze som si v niecom neista a zadeli, ze vies co nerob to aj tak to nevies 🤦🏼‍♀️ keby som byvala tak mimo ako ty, tak by som sa urcite soferovania nevzdala a nebola odtrhnuta s 2 detmi od sveta :/

30katrusa40
25. júl 2024

Prečo si nejazdia keď si spravila vodičák. To je základ hlavne jazdiť.

lakebabe
25. júl 2024

Tak si kúp normálne auto a keď sa bojíš tak s automatom, na starej Felícii nech si jazdí on. Do takej haraburdy by som ani nesadla už len kvôl mojej bezpečnosti. Hlavne keď si začiatočník a môžeš kdesi naburat. Tieto staré haraburdy uz mali byt vyradene z obehu. Tiež som začínala na dacii v manuále a nenávidela som šoférovanie. To auto nemalo ani posilovac riadenia. Keď som kúpila kvalitné auto v automate s asistentami šoférovanie bolo úplne o niečom inom. Dnes šoférujem denne veľké trasy a je to v pohode

janage
25. júl 2024

Ja, ale ja mam strašne zlu priestorovú orientáciu. V praxi to znamenalo, že soferovanie by som dala, len keby tam tie ostatné autá neboli😁 Lebo ja nedokážem odhadnúť poriadne vzdialenosť a potom bol obrovský stres.
A MHD mame celkom dobrú. Tak v záujme ochrany majetku a zdravia druhých, som nesofer. Ak by som bývala na dedine s autobusom raz za hodinu, či 3x do dňa, zas by to bolo iné.
V meste, kde parking je drahší ako lístok mhd a spoje relatívne časté, auto až tak nechýba

iwesska
25. júl 2024

Neber to v zlom,ale ako si mohla spravit skusky,ked po roku mas problem s preradovanim? Vsak to musis mat este v cerstvej pamati. Ja som sa po 20 rokoch nejazdenia dostala do toho za mesiac. Asi to nebude len o tom preradovani...Ale zas,chce to trening. Ak mas niekoho chapavejsieho ako muza,nech jazdi s tebou on. Bude tvoje 2.oci,lebo na zaciatok je toho vela,co treba sledovat. Urcite nechod sama. Ani sa nespoliehaj na automat. Nahodou budes v praci,resp.inde potrebovat manual a budes stratena. Nauc sa najprv jazdit na manuali.

chichua
25. júl 2024

Bola som na tom podobne. Veľmi mi pomohlo zaplatiť si kondičné jazdy a potom som pomaly SAMA skúšala.

luccija
25. júl 2024

Mala si dlhú prestávku zaplať si kondičné a skúšaj najprv skoro ráno cez víkend atď...veď v autoškole ti to asi išlo nie?Šoférovanie je len cvik a cvik.Po roku je to úplne normálne, že si neveríš a nejde ti to ešte na takom aute.Ak by ti to tak nešlo, tak vodičák nespravis.Bola chyba nejazdit hneď po vodicaku

simsalabim
25. júl 2024

S Feliciou nech jazdi on... ja, ked som pred vyse 20 rokmi zacinala jazdit, tak mi manzel "dal" nase nove auto, aby sa mi slo lepsie a aby sme boli lepsie chraneni s detmi pre pripad nehody. A on si kupil staru lacnu haraburdu. Nad tymto sa nezamyslel? A dobre ti radia - kondicne jazdy ti mozu pomoct nabrat odvahu - nech s tebou ajzdia an trasach, ktore budes robit pravidlene, nech ziskas istotu.

milanemila
25. júl 2024

@iwesska podla mna zalezi aj kto vedla nej sedi, ked tam ma muza z kt ma stres, lebo “nejde ti to nejazdi”, tak zabudnes aj kt prava a kt lava :( ak by mala vedla seba niekoho kto ju podpori a bude s nou jazdit a ona bude v klude, tak to je podla mna uplne ine.
K tomu automatu, tak ja som od autoskoly ani na manualy nejazdila. Vela aut v nie upne najnizsej triede uz ani ako manual nevyrabaju, takze kludne by som si to na jej mieste zjednoduchsila automatom ak ma problem s radenim.

tinqua
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gab1sol
25. júl 2024

A čo konkrétne ti nejde? Lebo zasa, netreba si klamať, ak to nevieš, tak to nevieš. A nie je vhodné, aby si išla na cesty, ohrozuješ seba, spolujazdcov, ale aj iných v premávke…
Ak si urobila vodičák, ja osobne si tiež neviem predstaviť, že ti preraďovanie nejde, veď to je základ. A nech by to bol aj traktor.
Ak si zostresovaná, tak sa najskôr zameraj na to, až potom na jazdy.

simsalabim
25. júl 2024

@iwesska sksuala si preradovat na takom starom aute? Ono to niekedy ide naozaj dost tazko a ak jej to hned nejde, mozno to napomaha panike...

timilv
25. júl 2024

@autorka starú Felíciu? To sa ešte predáva? Aké má auto on? Nebolo by Ti lepšie na ňom a na tomto nech chodí on?
Ja som po autoškole nešoférovala hádam aj 10 rokov a vymenila som potom 3 autá kým som našla to ktoré mi sedelo... Musíš len šoférovať, šoférovať a šoférovať a hlavne potrebuješ muža ktorý ťa nedemotivuje ale poradí a povie čo robíš zle a za mňa potrebuješ normálnejšie auto. Nemusí byť drahé ani nové, ale zasa ani starý črep čo neprejde najbližšou STK

simona92101
25. júl 2024

A co konkretne ti nejde?kvoli comu to skonstatoval?lebo ti na starej haraburde neslo preradit?
Ano,su ludia ktori by nemali soferovat,poznam zopar takych..