Štyri deti - rozhodnutie

codalej_1
15. jan 2018

Maminky ahojte! Idem si ku Vám po radu... Sme rodina s tromi deťmi. Chvalabohu všetky deti sú zdravé, šikovné, dá sa povedať bez problémov. Ide o to, že som asi tehotná. MS mi zatiaľ ešte nemešká, ale čo vám budem hovoriť, jednoducho cítim, že som.... manžel je šťastný a ja som z toho hotová. :( Ja už si neviem predstaviť mať štvrté dieťa. Chodím už do práce, máme všetko zabehnuté, všetko klape. Dievčence, ja viem, mnohé ma tu odsúdite, že veď som sa mala chrániť atď....prosím, vedzte, že viem, áno som hlúpa :(. Najhoršie, že rozmýšľam o tom, že by som išla na interupciu :( . Nikdy som nevidela taký smútok v očiach muža, keď som mu to povedala. On by sa neskutočne potešil, keby to vyšlo a ja som v zúfalom stave. Dievčence, hlavne tie, čo ste si tým prešli, prosím poraďte, čo ďalej...ďakujem krásne.

deti95060810
15. jan 2018

Prešla som si tým. tiež ostanem tehu ani neviem ako. My sme nikdy deti neplánovali, ani ich počet. Pri 4 tehu sa mm so mnou vyvadil dva krát
prvý krát, že som zas tehotná a druhý krát že to zas bude dievčatko....no ale prežili sme a deti chodia už do školy...🙂

codalej_1
autor
15. jan 2018

@deti95060810 tak super a je veľký rozdiel 3 alebo 4 deti?

katharines
15. jan 2018

Najprv si pozri video svedectvo zien po potrate

https://www.youtube.com/watch?v=WrDfOarQ-xE
katharines
15. jan 2018

Potrat je vrazfa dietatka! Mozes pozriet dokument, kt. Je stale aktualny:

https://www.youtube.com/watch?v=YWGSPatuO4o

https://www.youtube.com/watch?v=gqkFKkH5I14

https://www.youtube.com/watch?v=dSyk6BdZwVY

Dalsie video

https://www.youtube.com/watch?v=4UIxYBFiJlA

Toto je zive babo v 8-10 tyzdni 

https://www.youtube.com/watch?v=HK5tJEEel8Y

Pripadne vyberu babo alebo vyvolaju porod a babo nechaju zomriet

https://www.youtube.com/watch?v=Eo_XfMJmqEY

Mozes pozriet aj ine dokumenty.

katharines
15. jan 2018

Ak si vychovala 3 deti, tak 4. Bude malina. A aj pracu si najdes. Praca je len prostriedkom a nie cielom zivota. Avsak vrazda ta bude sprevadzat cely zivot spolu s vycitkami.

sissy27
15. jan 2018

@codalej_1 asi si sa o tomto mala poradiť s niekým blízkym, lebo tu iného ako "nezabíjaj to dieťa, ono za nič nemôže, chystáš sa vraždiť, veď sa vzdaj niektorého z tých troch detí" a podobne asi nedočkáš...
ani jedna z nás ti nebude deti živiť a vychovávať, ani jedna z nás sa nebude za teba vysporiadavať s prípadnými depkami... akokoľvek sa rozhodneš, tak následky si ponesieš len a len ty sama, preto by si sa aj rozhodnúť mala sama, resp. spolu s manželom... ale ak on je taký nadšený, tak nech zostane na materskej on, prípadne sa prestriedajte... určite nemusíš byť doma tri roky, môžeš sa do práce vrátiť oveľa skôr.

pribinak
15. jan 2018

no presne, ved nemusis sediet doma 3 roky, bud rok a chod spat do prace, ak uz mate vacsie deti, tak ti s krpcom pomozu, postrazia, zahraju sa, zoberu von.
dost ine by bolo, keby ti muz povedal, ze on dava ruky prec, ze si mas robit co chces, ale ked sa aj on tesi, tak je to fajn,
zvyknes si a budes rada
ist na potrat nie je dobre riesenie, nielen ze zabijes to male, ale aj ty mozes mat vazne zdravotne komplikacie a co potom?

codalej_1
autor
15. jan 2018

@katharines
@sissy27 áno, chápem, uvedomujem si všetky následky, chcela som len počuť názory mamičiek, ktoré si týmto aj reálne prešli...ale iné názory si vážim a hovorím, nič ešte neuzatváram a fakt som Vám vďačná za Vaše pripomienky.

katharines
15. jan 2018

V tom prvom videu, co som poslala je presne mamicka, "tvoj pripad", co uz deticky mala a napriek tomu isla

rucka77
15. jan 2018

Neviem v akej ste finančnej situácii a podobne, nebudem ťa tu presviedčať aby si nešla na interupciu ale veľmi dobre si to zváž, pokiaľ je manžel rád, poprípade by ti vedel pomôcť alebo ti pomáha aj teraz a on verí, že to zvládnete tak prečo ty nie?

janinah
15. jan 2018

@sissy27 poradiť s blízkym? ty by si schválila interupciu manželke,sestre,naj kamarátke? s čistým svedomím?alebo by si jej vyjadrila podporu,že to zvládne.....ja to druhé

@codalej_1 nezabúdaj,že je to aj manželovo dieťa,ak sa už stalo,tak sa k tomu postav zodpovedne ako matka ,všetko to pôjde ak budeš chcieť.....ty si na smrteľnej posteli budeš spomínať na svoju prácu,na kolegov,na to ako si postavila dom? alebo budeš chcieť mať okolo seba svoje deti? a všetky,ktoré ti Boh poslal,to jedno odmietnuté by ti chýbalo celý život a ppznačilo by tvoju psychiku aj manželstvo.....interupcia,možné zdrav. komplikácie /psych. a fyzické/,problémy v manželstve,ochladnutie lásky zo strany manžela,tvoje výčitky svedomia- toto všetko je oveľa väčšie riziko a väčšie hlúposť ako porodiť a vychovať štvrté dieťa...
PS pôjdem na cintorín pokloniť sa mojej babke,lebo detí vychovala a to bola vojna,hlad...čo sú dnešné mytky paničky z cukru?

janinah
15. jan 2018

vychovala 12 detí.....

codalej_1
autor
15. jan 2018

@rucka77 neviem, bojím sa? Proste je to pre mňa strašný šok... Viem, že by som mala byť šťastná a aj si vyčítam, že nie som a rozmýšľam takto, ale jednoducho nemôžem...ono, finančne by sme to ako - tak zvládli (nie je pre mňa problém sa uskromniť), no už som bola nadstavená, že tri a dosť.
@janinah tak to je naozaj krásny počet.

18makulka18
15. jan 2018

Neodsudzujem... ale urcite potrat NIE ... budes si to naozaj velmi vycitat ... ja by som v zivote ani neuvazovala o niecom takom.. je to nevinne dietatko a hlavne vase .. to ako keby si jedno z tych troch starsich dala takto "prec" .. po troch detoch stvrte zvladnes ako do poctu... mam vela znamych, co maju viac deti a vzdy vraveli, ze uz ani nevedia, ako vyrastli .. neboj... zvladnete to, len ho prosim nezabijaj :( ... drzim palce!

janickacrazy
15. jan 2018

@codalej_1 No je to ťažké rozhodovanie, moja sestra má 4 deti, posledné neplánované, narodilo sa v 24tt a má veľa zdravotných problémov, DMO, zaostáva vo vývoji, vyše 8 mesiacov bol v nemocnici, bojoval o život. Obrovské stresy a starosti, ešte k tomu ani finančne nie sú na tom veľmi dobre, sestra musí chodiť do práce, stále po doktoroch s malým, no nie je to sranda vobec. Keby bol zdravý, bolo by to oveľa jednoduchšie. Treba rátať so všetkým. U nich to bolo naopak, manžel dieťa už nechcel, ona áno. Ja som ju tiež presviedčala, aby si ho nechala, no má to ťažké teraz.

rucka77
15. jan 2018

@codalej_1 Ale dá sa zase prestaviť, že štyri a dosť nie? 🙂

sissy27
15. jan 2018

@janinah pointa bola, že ak už to má s niekým rozoberať, tak s niekým blízkym, súkromne, nie na verejnom diskusnom fóre... nie je to o tom, či blízka osoba "schváli" interrupciu, ale o tom, že blízka osoba vie reálne pomôcť - mama, sestra, kamoška, ktokoľvek, povie neblbni, dám ti veci po mojom malom, postrážim ti drobca keď sa budeš chcieť vrátiť do práce, môžeš sa mi vyplakať na pleci keď ti bude ťažko, vychovám tvoje dieťa, budem stále tvoja kamoška nech sa rozhodneš akokoľvek, proste tá pomoc bude konkrétna a reálna... tu cudzie ženy čo? len sa im tak bude dymiť spod prstov, keď budú písať o vražde a apelovať na svedomie, ale to je tak všetko, reálne nepomôžu nijako... Tak pre toto by to mala riešiť s blízkou osobou. A úprime - keby sa ktorákoľvek moja kamoška rozhodla pre interrupciu, tak naďalej zostáva mojou kamoškou a pomôžem jej ako bude v mojich silách. Lebo o tom pre mňa kamarátstvo je - v dobrom aj v zlom.

codalej_1
autor
15. jan 2018

@18makulka18 veď ja sa aj strašne tohoto bojím, že mám teraz takéto hrozné myšlienky a nedajbože sa malinkému kvôli mne niečo stane a budem si to vyčítať do konca života :( to by som neprežila....

libawet
15. jan 2018

@codalej_1 no ak sa sama na to necítiš, sama cítiš, že už nie a je to hlavne okrem iného, Tvoje telo, nikoho iného, na ten potrat by som šla. Ty musíš byť v prvom rade spokojná a dieťa chcieť, ak toto už nie je a nevnímaš to tak, voľ potrat. Ešte to nie je žiadne dieťa, je to len zhluk buniek. To, že Tvoj manžel dieťa chce - OK, ale on je muž, nevie, čo je to tehotenstvo, pôrod atď, takže chcieť môže, to je pekné od neho, no všetko okolo toho znášať budeš Ty. Ak si len na zač. tehotenstva, nebudeš mať žiadne problémy, nenechaj sa tu zastrašiť a každé telo je iné, takže ani nečítaj zaručené správy o interrupcii a ako to ktorá mala, čo nebodaj prežívala. Ak Ty vieš, že tri a dosť, tak teda dosť.

codalej_1
autor
15. jan 2018

@rucka77 ale veď hej 🙂 hlavne, keď čítam takéto krásne a povzbudivé komentáre... ďakujem kočky.

libawet
15. jan 2018

@katharines ono veľmi záleží, v ktorom týždni žena na ten potrat ide. Ak je to len na zač. tehotenstva, nejde v prvom rade o žiadne dieťa, je to len zhluk buniek, nechápem, na čo to sem vôbec dávaš?!

katharines
15. jan 2018

@libawet a ty si ako vznikla? Nie vari splynutim vajicka so spermiou a potom dalsim vnutromaternicovym vyvojom? Pozri si najprv videa o potrate. Su tam deticky v roznom stadiu vnutromaternicoveho vyvoja.

rucka77
15. jan 2018

@codalej_1 Ja vravím, že ťa nejdem silou mocou presviedčať, je to vaša rodina len by ma potešilo ak by ťa to v tvojom premýšľaní aspoň trochu postričilo tým smerom, že by si si ho nechala 🙂

janinah
15. jan 2018

@libawet môžeš mi presne povedať kedy sa ten zhluk buniek stáva dieťaťom a kto toto určuje? väčšiu hlúposť som už dávno nepočula....zhluk buniek -tak to označili zástancovia potratov,predsalen zabiť zhluk buniek je jednoduchšie ako zabiť dieťa,že?...

libawet
15. jan 2018

@katharines no, Ty si tým videom chcela hlavne povedať, aké je to zverstvo...a ja som to znegovala tým, že ak je to len zač. tehotenstva, tak tomu tak nie je, ide len o zhluk buniek, takže nedramatizuj.

katharines
15. jan 2018

@libawet prispievatelka @janinah ti odpovedala za mna. A ono to dramaticke je. Ide o zivot.

libawet
15. jan 2018

@janinah príroda to určuje. Prestaňte tu prosím vás zveličovať, nafukovať to a robiť " z komára somára ".

javorina25
15. jan 2018

vzdy existuje riesenie... vzdy .
ale nezabíjaj ..., lebo tu tarchu toho skutku budes niest ty.
a da sa to zvladnut. a ak sa muz tesi, iste ti pomoze , podporí ta...
mame este o dve viac - ako bude vas 🙂
a s poslednym dietkom prislo tolko radosti do domu , tesíme sa vsetci malí aj velkí.
uz ma dva roky a je to to najlepsie co sa nam mohlo "prihodit".

negymama
15. jan 2018

presne tymto som si presla, mali sme tri deti, aj to ma na to tretie nahovoril muz ze by este rad po 2 dievcatkach chlapca, aj sa nam narodil chlapcek, treti porod bol pre mna neskutocne bolestivy a vycerpavajuci, som si hovorila, uz nikdy viac toto prezit, uz nechcem ani sekundu bolesti... Ked mal teda ten treti syn 2 roky, chystala som sa do prace, konecne von z toho kolotoca, uz aj jedna dcerka ktora mala problemy z toho pomaly vychadzala... proste mala som uz pracovne plany, dokoncovali sme dom, cize vela financnych vydavkov, dalsi prijem by sa zisiel ako sol.. a do toho bum, stvrte tehotentvo, cele vianoce i silvester som vtedy preplakala, bolo mi zle do toho skriepenie, zvady 3 malych deti, muz z prace na stavbu doma, takze s tymi detmi furt sama... no koniec.

vobec som sa netesila, moje okolie uz vobec nie az na vynimky, rodicia svokrovci, kamosky, kazdy dvihal oci, ze naco nam stvrte... ale potrat som neplanovala, to nikdy, to proste si neviem predstavit.

ach dajak sme to dobavili, porodila som opat chlapceka, porod bol pokojny lahky, dieta krasne zdrave. Dnes ma maly 6 rokov, uz je prvacik, krasne sikovne dieta. nelutujem ani jednu chvilu, tie neplanovane deti vedia priniest vela radosti , lutujem len to, ze som sa vtedy netesila, neuzila si to.

viky7
15. jan 2018

o potrate ako takom a jeho dosledkoch tu uz bolo napisane, ale mozno ny to poznacilo aj vas vztah s muzom, ktory sa na dietatko tesi, keby si sa ty rozhodla, ze toto 4. uz proste nie, ze sa ho tvrdo povedane, zbavis.... u nas je to opacne, ja som dieta este chcela, muz uz ze by dalsie nezvladol.... a teda za mna nebolo to jednoduche sa s tym vyrovnat... takze asi dolezite rozpravat o tom aj s manzelom