Štvorročného syna pohrýzol pes

martabubu
6. júl 2022

Normálne že prechádzka k vode počas dovolenky ale v CZ nie u nás.
Išli deti asi 10-12 ročné, dve dievčatá so psom
A zrazu ten pes skočil, zvalil syna (4 ročný) a keď som ho už dvíhala zo zeme ešte ho prednými zubami cvakol do ruky. Bolo to nečakane. Prešiel okolo psa manžel s kočiarom, švagriná a potom ja so synom za ruku a vtedy zrazu.
Našťastie nič tam nemá len podráždene, žiadna krv.
Ale tie dievky šli ako nič ďalej, kričím na nich že veď ho kusol, malý plakal a oni ešte zrýchlili. Ani obyčajné prepáčte, nič. Pre budúcnosť ak by napr bol prístup majiteľa takýto a aj krváca tak sa fakt volá polícia ako mi odporúčalo okolie?

deti95060810
6. júl 2022

prečo si rovno nevolala políciu? Vieš naisto že pes je očkovaný? Mala si to riešiť na mieste.
Teraz by som išla s dieťaťom k lekárovi a povedala čo sa stalo... s besnotou nie je sranda - objavuje sa niekedy až po rokoch...

martabubu
autor
6. júl 2022

@deti95060810 nešla krv a nemá tam vlastne ani ranku, červené nič proste nakoniec našťastie.
Ale do budúcna teda má zarazilo keď ľudia vraveli že keď má zranenie tak volať

h2
6. júl 2022

Boli ste tam traja dospelí a neboli ste schopní zastaviť 2 deti?
Keď syn na ruke vôbec nič nemá, nechaj tak.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martabubu
autor
6. júl 2022

@h2 zastaviť ich potom manžel zastavil, bežal za nimi aj videl do akého domu šli len keď samé dievky nezastavili ani keď sa na nich kričalo.
Keď by bola krv psa by sme vedeli kde vyzdvihnúť

prasiatko30
6. júl 2022

ono otazka je ci ho naozaj uhryzol alebo ho len chytil - nehovorim ze je to spravne ale toto moze robit, ze chnapne ale nezatne.

aliaray1
6. júl 2022

@martabubu ano, vola sa policia s dietatom by som sla na pohotovost. Je mozne robit na ucel identifikacie (pre policajtov) videa, foto majitelov takeho psa.

diamond007
6. júl 2022

@martabubu pes je nevyspytateľný, zle vyhodnotil situáciu... Možno len syn roztiahol ruky a pes si šiel chrániť majiteľku.
Celé mi to ale príde divne, keď pred tebou šiel manžel aj švagriná, keby som videla že sa niečo deje tak nie že si mala po nich kričať ale manžel to vyriešiť

nada847
6. júl 2022

mohlo sa kludne stat, ze maly spravil rukami taky pohyb, ktory proste psovi nepasoval a vyhodnotil ho zle. no mali ste sa ich pokusit zastavit a ja by som si teda aspon overila, ci bol pes ockovany. na druhej strane chapem aj tie deti, ze sa zlakli a bali sa co proste bude

gabika128
6. júl 2022

@martabubu tak ste to vyriešili dobre nakoniec, nie? Malemu netiekla krv ani nebol zranený, manžel videl kde dievčatá išli /ušli, takže v prípade komplikácií by ste vedeli identifikovať miesto pobytu..... Keby pes napadol a zranil určite volať políciu nabudúce. Aj pri takomto napadnutí bez zranenia kľudne môžete nabudúce zavolať, nech to majú v záznamoch. Dievčatá proste utekali, zľakli sa. Riešiť tu, či dieťa urobilo nejaký pohyb rukov alebo nie je bezpredmetné.

dilino
6. júl 2022

AJ mňe sa to stálo od pani ktorú poznám rozpravali sme sa a francúzsky buldoček mi zahrýzol do kolena poriadne.Hoci som mala iba škrabanec hned išla na veterinu doniesla papier pre pripad že by som išla na infekčne a viem že je to očkovaný pes.Takže trebalo ísť pýtať či je pes očkovaný.

whatever1
6. júl 2022

@martabubu Ja by som sla minimalne za rodicmi tych deti a povedala co sa stalo, aj to ze chceli ujst. Ak su normalni, poucia ich nech psa drzia nakratko ked idu okolo deti, pripadne nahubok...

lindusss2016
6. júl 2022

@deti95060810 prosim ta, je sanca max 0,01% ze pes mal besnotu.

zuzanna33
6. júl 2022

@martabubu 🤦Asi mám úpal alebo zle vidím ak by to bolo aj na konci sveta a psa by mal na vodítko neviem kto a ešte k tomu ste tam neboli sama že mal kto za nimi utekať alebo psa kopnúť čo sa bežne robí pre útoku aby sa zľakol zdrapit a nepustiť!(milujem zvieratá)Ale neexistujú zlý psy ale zlý majitelia čokoľvek proste moje dieťa bolo napadnuté!!!!!!Tak to riešim áno Mestská polícia a kontakty rodiny ale hneď nahlásiť!!!!! Nielenže sa to môže opakovať ale by som za moje deti život dala ak pri každej maličkosti (veď netečie krv...!?)budú ľudia ako ovce a držať ústa tak potom sa nečudujme že tento svet je taký krásny 🤗☺️ Ľudí treba upozorniť a hlavne deti a usmerniť byť sebavedomí ale zdravo nie namyslený!!!

katka281
6. júl 2022

@martabubu mohli povedat aspon "prepacte, mrzi nas to".... ale pride mi to ako bezne spravanie dnesnych deti 🙄 cest vynimkam. Nas pes (beagel) raz pohryzol asi 10rocne dieta, ked mu voslo do jeho "osobnej zony" a provokoval ho, ale chlapcek mal krvavu ranu. Pes dostal take domace vazenie a vylagos, ze to este dlho lutoval. Hned sme trvali na tom, aby slo dieta k lekarovi, ospravedlnili sa a dolozili papier o ockovani a zaujimali sme sa ci je chlapec ok. Ked bol stena, ublizili mu deti a velmi dobre si to pamatal. Som toho nazoru, ze pes nesmie zautocit bez povelu v ziadnom pripade. No je to pes...chovaju sa pudovo a hlupo. Ak tam maly nic nema, nesla by som k lekarovi a ani nevolala policajtov. Ak sa vam to este niekedy stane a majitel psa sa chova ako inteligentny clovek, policajtov by som nevolala, asi by incident len spisali a dalej by sa nic nedialo. Ak by sa choval majitel psa ako pako, policajtov by som volala urcite 🤷‍♀️

lindusss2016
6. júl 2022

Inak nam sa stala opacna situacia, asi 8 rocny chlapec fakt dlho zaparal fo nasho civavaka, aj napriek niekolkym mojim upozorneniam, ze mu ma dat pokoj. Rodicia sedeli pobliz, vsetko poculi a vobec nereagovali. Nas pes je inak flegmos, ale toto uz bolo fakt vela aj na kona a nakoniec ho naozaj rafol, nie do krvi, ved civava, ale cvakol a chlapec sa zlakol, skrikol a rodicia bez mihnutia okom mu povedali: tak ti treba 😂