Prosím vás, zaujímalo by ma, či sa naozaj koňom pri súťaži alebo prevoze dávajú do uší štuple - také penové alebo brmbolcové guľôčky. Možno sa zasmejete, aká čudná otázka, ale chela by som odpovede počuť od ľudí, ktorí s koníkmi reálne veľa jazdia/robia/pracujú. Máte skúsenosť, pomáha to?
Vážne rozmýšľam, že by som také penové guľôčky do uší kúpila nášmu psovi na vianočné obdobie, kvoli petardám, a nejakú kuklu, aby mu to nevypadávalo. Zvláš pre psy som nenašla.
Sú techniky na odnaučenie psa strachu z hluku, ale asi je to naozaj aj velmi individuálne podľa psa, náš má stojace uši a zatiaľ nič na neho nefungovalo. Časom sa to jeho "oplašenie z hluku" nelepší, skôr horší. Búrky a iné nečakané silné zvuky...
Nuz zakaz je jedna vec, neverim vsak, ze to dodrzia, u nas na sidlisku vzdy hodnu ludia strielaju a mame aj nejakych vychutnavacov, co si hadam budik daju a aj v noci o druhej, tretej este supnu delobuch na ulicu. A fakt dva tyzdne pred, aj po vianociach...
Tusim a schvalili zakaz petard a ohnostrojov ale nepamatam si odkedy a v akom rozsahu... tusim az od 2024.. skusenost so stuplami nemam ani som o tom v suvislosti so psami nepocula... tiez by sa nam nieco take zislo.. po 4 bezproblemovych rokoch sa nasa fenka zacala bat petard ale i burky 🥴