Ahojte, premyslim, ze se prihlasim na tento obor, ale mam obavy, jestli po skonceni skoly najdu nejake uplatneni v praxi a co vsechno vlastne bych mohla delat. Nemate nekdo s timto oborem zkusenosti? Je to težky? Je tam i nejaka praxe? Budu vdecna za kazdou informaci a nazory ohledne teto skoly. Dekuji za prispevky.
@leteku diky za odpoved, taky si myslim, ze je lepsi brat mene penez a byt spokojena, nez naopak, a co robi konkretne ta kolegynka v detskom domove? Zajima me, jestli praktikuje ruzne terapie atd? A jestli je dulezite v tomto oboru studovat celych 5 let, nebo je dostacujici bakalar? Moooooc dekuji za odpovedi.
@nerinka0 - no toto ti nepoviem čo konkrétne robí v decáku, momentálne nie som s ňou v kontakte. Či bakalár alebo magister - no to je zase aj o plate, s magistrom máš určite vyššiu tabuľku - ale to je zase o tom či si v štátnej sfére. Ale myslím, že pre liečebáka je super domov soc. služieb - pracovala som tam a tam sme v podstate robili rôzne pracovné terapie, boli to zväčša mentálne postihnuté deti.
Ahojte. Zhanam knihy o teme mentalneho postihnutia a ich kvalite zivota. Nepisala niektora z Vas bakalarku alebo diplomovku na podobnu temu??
@ivana29
nezhanaj len knihy, ale najma vyskumne studie, skus google scholar a hlavne cudzojazycne
skus stvrty odkaz zhora:
http://scholar.google.sk/scholar?q=quality+of+l...
ak ma skola kam chodis zaplateny pristup do inych databaz, tak najdes vela, alebo skus si vyhladat diplomovky na tuto temu na nete, v kazdej najdes zoznam literatury a tam sa inspiruj
skus tu, v registri zaverecnych prac http://theses.cz/sk/?lang=sk
@nerinka0 - ahoj moja kolegynka bola liečebáčka, robím v MŠ špeciálna trieda. Momentálne pracuje v detskom domove. Podľa mňa sa dá uplatniť. Môžeš robiť v DSS domov sociálnych služieb pre rôzne vekové kategorie aj postihnutia, v špeciálnych školách, v nemocniciach akurát musíš myslieť nato, že ak to bude štátne zariadenie tak plat teda nič moc. Sama som učiteľka mám vyštudovanú špeciálnu pedagogiku a predškolskú pedagogiku 🙂 a aj keď málo zarábam tak by som tú prácu nevymenila.