Ahojte mamičky 🙂 študovali ste niekedy v zahraničí alebo študuje tam niekto koho poznáte? Hovorím konkrétne o Dánsku 🙂 chcela by som tam ísť študovať, mám 21. Lenže finanče je to veľmi náročné :/ neviete o nejakom grante alebo pôžičke, ktorú si tam v Dánsku vie študent zobrať? 🙂 vopred ďakujem ❤️
V Dansku som studovala na strednej. Potrebovali vtedy len potvrdenie, ze mam k dispozicii nejaku ciastku. Nasi davali vypis z uctu. Inak skola bola zadarmo a myslim, ze aj vyska by mala zdarma. Za mojich studijnych cias sa zacal rozmahat erazmus a s nim sa decka dostali kadetade. Terab pozriet aj stranky skoly ci neponuka dake stipko...
Ahoj. Moja dcéra tam je rok na strednej. Vysoké školy su tam väčšinou zadarmo a poskytujú super možnosti pre zahraničných študentov.Skus pozrieť scandinavian study. Vedia poradiť.
Záleží aj či už vysokú študuješ tu.
Životné náklady su v Dánsku enormné, ale pre študentov majú naozaj výborné možnosti. A vtedy sa štúdium finančne vyrovná štúdiu u nás. Plus dávajú štipendium, ked si nájdeš prácu na čiastočný úväzok. To už si naozaj zabezpečiš slušný študentský život.
@warholette
@l3yla
Áno o erasme, ale ja tam chcem ísť študovať normálne vysokú nie na Erasmus 🙂 ale ďakujem za odpoved.
áno aj o tejto možnosti viem, preto tam pôjdem skôr o dva mesiace aby som sk našla robotu 🙂 ale treba mi peniaze na začatie, kde sa platí aj internat proste záloha trojmesačná. Čo nie je malo 🙂
@kk0233 Väčšina univerzít ma skvelé campusy, kde komplet ubytko, stravu, wi fi zoženis už od cca 300 eur a neplatí sa záloha vopred. V súkromí toneuplatis, plus strava,...
Určite je internát najvhodnejší.
Vacsinoummajú naozaj veľmi dobre prepracovany program pre študentov.
A vieš kde a čo konkrétne chceš študovať?
Program Erasmus nepomoze?