Štúdium v 32 - skúsenosti

keke30
2. jún 2018

Ahojte dievčatá, chcem Vás požiadať o radu, mám nedokončené VŠ vzdelanie, bola som mladá a hlúpa a štúdium som zanechala, teraz mám 32 a ľutujem to a chcela by som sa do školy vrátiť, rozmýšľam nad štúdiom psychológie, predtým som študovala informatiku, no mám obavy, vraj po skončení psychológie sú potrebné zdĺhavé kurzy aby sa dalo normálne zamestnať, aký postoj by ste k tomu zaujali vy?

poloprudska
2. jún 2018

Ja mam 36 a teraz dokoncujem maturitu 2 rocnu . Mam 2 male deti a super .

gir
2. jún 2018

Psychológia sa študuje ako denné štúdium. Buď škola alebo práca. Ale ak ťa to veľmi baví určite sa na to daj. Ale je pravda, pokiaľ by si si vytvorila vlastnú prax,prejde veľa času. Skús niečo diaľkové,to by som videla ako schodnejšie. 🍀

extempore
2. jún 2018

@poloprudska fúha....

shaga
2. jún 2018

Ja študujem stále 😊 mám 31 tak smelo do toho 👍🏻

mircalla
2. jún 2018

Podla mna studovat sa ma preto, aby to clovek aj vyuzil v zamestnani. 32 rokov, kym zacnes, kym si urobis tie kurzy a ziskas klientov....robila by som to len vtedy, ak chces naozaj realne a seriozne v tej oblasti aj pracovat. Ja osobne nechapem vecnych studentov, ktori maju 30 rokov a este poriadne nepracovali (priklad zena v domacnosti studujuca 2. ci 3. vysoku skolu ale bez predchadzajuceho zamestnania). cest takym, co to robia popri zamestnani

mirien22
2. jún 2018

@mircalla však ale nie všetky zen musia pracovať. A keď sú doma, tak aspoň využívajú čas na lepšie ako kávičky a nákupy 🙂

kittykat22
2. jún 2018

@keke30 ja si myslím, že to je super nápad. Hlavne tá psychológia. Ty ako žena po 30.ke už máš skúsenosti a nadhľad, videla si už niečo okolo seba, a na štúdium a ľudské problémy budeš mať určite lepší nadhľad ako mladý 18 ročný človek.

kittykat22
2. jún 2018

@mircalla nechápem ako môžeš mať tak limitovaný pohľad na ľudí okolo seba. Človek môže zmeniť profesnú dráhu aj v 40.ke. Pracovať sa stejne bude do 70.ky tak času ako maku, navyše prečo by si niekto neštudoval aj 500 vysokých škol, keď chce a môže si to dovoliť. Študovať pri zamestnaní nie je žiadna výhra. Ja som to robila a nebol to žiadny život - čistá otročina. A neprídem si, že som niečo dokázala, ale vidím, že som sa 5 rokov pohybovala len práca-škola. Najhoršie obdobie môjho života.

eliska13
2. jún 2018

@keke30 keby nešlo o psychológiu tak v pohode.Ak chces byť psychológ škola, kurzy potom 1 byť tuším pod niekým kto bude mať nad tebou dohľad a, keď budeš chcieť mať vl.prax a robiť sama na seba budú to roky.Ak budeš psychológ v štátnej správe zase plat o ničom.vybrsla by som si niečo ine.myslim, že potrebuješ 2 ročný výcvik ešte k tomu

mircalla
2. jún 2018

@kittykat22 Vsak som jej napisala, nech sa na to da, ak sa tomu chce realne venovat. Pre mna je zbytocne mat skolu, len aby som ju mala, ked viem, ze to robit nikdy nebudem a nezarobim si ani na slanu vodu. Nepisem teraz o nej, ale skor moja druha cast prispevku. Ja svoje vzdelanie realne vyuzivam.

miriam654
2. jún 2018

Študovať sa dá. Otázka neznie, či sa dá alebo nedá, ale či chceš. A druhá, prečo. Ak chceš, nebude ti vadiť obetovať zvyšok voľného času, ktorý máš? A prečo? Chceš začať úplne novú kariéru? Potrebuješ titul kvôli súčasnej práci? Chceš študovať pre rozšírenie obzorov (ako hobby) a nezakladáš na tom ďalšiu kariéru? Podľa odpovedí sa môžeš orientovať...

barbora286
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
2. jún 2018

Vyber si niečo,čo skončíš a robíš,lebo psychologia je na dlhé trate,kým budeš môcť ozaj začať robiť psychologičku samostatne.Je to dlhé a nie lacné tie pokračujúce štúdiá,celkom presne to neviem opísať,ale sesternica to robí a je to nekonečný príbeh.

mrkvicka060
2. jún 2018

Psychologia nie, co si, vyber si radsej nieco ine. A ta informatika je podla mna fajn, aj ked aj tych je uz ako maku. Este mozno ak ta bavi manazment alebo obchod, to sa da dnes celkom pekne vyuzit.

deti95060810
2. jún 2018

Ak chceš tak študuj , prečo nie....celý život by sme sa mali vzdelávať...😉

ingrid2304
2. jún 2018

@keke30 tiež mám 32 a študujem SJL ako rozširujúce štúdium k mojej aprobácii (učiteľka). Chodím do práce, 2 malé deti (škola, škôlka), domácnosť. Dá sa to, ale je to náročné, veľmi...

nela6
2. jún 2018

@poloprudska to vazne 2r maturu porovnavas so studiom psychológie?

zuzanka.zuzu
2. jún 2018

@nela6 nemyslim si, ze porovnava, skor tym myslela, ze nikdy nie je neskoro zacat 🙂 za mna palec hore aj pre jednu aj pre druhu, clovek by mal neustale napredovat...

lenkacik
2. jún 2018

Ja som v 32 koncila VS a teda mala som aj ovela starsie spoluziacky. A psychologia mas pravdu velmi dlho potrva kym si zalozis vlastnu prax mam znamu co si rok po skole nevedela najst pracu v tejto oblasti a stale pracuje len na polovicny uvazok v 2 toznych firmach ale aspon v oblasti ktoru studovala

minnie30
2. jún 2018

v pondelok som mala 38 a v utorok som úspešne vykonala štátnice, študovala som externe pri dvoch deťoch a v treťom ročníku aj popri práci. . .

ebi88
2. jún 2018

Ja mam tento rok 30 a koncim phd. Pri malom dietati to je dost o hubu ale.. zatial klop klop ide to pomaly ku koncu.
Btw citala som raz, ze nevrav si ze na nieco je uz neskoro a bude to dlho trvat, ten cas aj tak raz zbehne.

nela6
3. jún 2018

@zuzanka.zuzu áno, suhlasim, ze nikdy nie je neskoro... Ale maturu date s prstom v nose... 🙂

zuzanka.zuzu
3. jún 2018

@nela6 no ono je to dosť relatívne... ak ju nemáš, tak tento pocit nemáš. ak ju už máš za sebou, tak tento pocit máš. ako hovorím, relatívne 😉
a NIKDY by som netvrdila, že napríklad bakalár je kravina, však počkaj na magistra 🙄 alebo podobné kecy... všetko stálo úsilie, čas, peniaze, odriekanie, sebazapretie. aj tá maturita 🙂

nela6
4. jún 2018

@zuzanka.zuzu ja len vravim, ze sa to nerovná... Ked sa ma niekto spýta ci ma zacat s maturitou, alebo psychologiou na vs, je to obrovsky rozdiel

keke30
autor
7. jún 2018

Ide o toto baby, ja som tu informatiku študovala za vidinou zárobku, nebavilo ma to absolutne, bola som z tej školy frustrovaná, mám možnosť dokončiť informatiku s tým že mám z nej nemalé znalosti, ale psychológia bolo vždy to, čo by ma naozaj bavilo.

esmera50
3. apr 2021

aja mám 37 a chcem študovať!!!!! plus robiť štátnicu zo španielčiny! no a čo!

felicita027
3. apr 2021

https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/paneuropska-vysoka-skola/ dovolím si skopírovať túto diskusiu autorka má 37 a tiež chce ísť študovať psycholu a riešil sa tam aj ten vyšší vek 🙂

esmera50
3. apr 2021

@felicita027 to je moja diskusia, ďakujem, že ste ju sem dali :D

tinqua
3. apr 2021

@keke30 treba si vybrať niečo čo ťa v budúcnosti potiahne, moja mama v tvojom veku začala študovať externe účtovníctvo na EU v BA, lebo jej chrbát za pásom odišiel a hlúpa nikdy nebola, žiaľ bývalý režim jej nedovolil študovať. Dnes má 56 rokov, fungujúcu sro, krásne vyzije a plní si sny. Určite choď do toho, len si správne vybrať.

esmera50
3. apr 2021

@tinqua no ano, poradíš mi do súkromnej správy, čo by som mala??? chcem kt omue šte štátnicu z španielčiny, lebo som v škole bola výborná žiačka, aj na jazyky, povyhrávané olypidáy jazykové atď, čiže chcem študovať plus štátnicu