Štúdium učiteľstva - anglický jazyk

miriam_s
26. júl 2015

Ahojte, dcéra bude v maturitnom ročníku na gymnáziu a rozhoduje sa kam ísť na vysokú školu. Je rozhodnutá pre učiteľstvo anglického jazyka v kombinácii s históriou na niektorej filozofickej fakulte. No nevie sa rozhodnúť, ktorú školu si vybrať. O Prešovskej univerzite všeobecne nie je dobrá mienka, no ľudia čo tam študujú angličtinu to veľmi chvália, že vraj lepšie ako v Košiciach na UPJŠ. Potom je tu aj Univerzita Mateja Bela v BB, vieme že má dobré meno, no nepoznáme nikoho kto tam študuje, takisto Katolícka univerzita v Ružomberku, no na ňu sú tiež všelijaké názory... Aké máte vy skúsenosti ? Kde je to podla vás najlepšie ? Ďakujeme za rady, názory 🙂

janinah
26. júl 2015

Jedna moja dcéra študuje uč. AJ + ŠpJ v BA,druhá prekladateľstvo AJ+FrJ v PO,obe sú spokojné,tá v PO asi viac....všetko je to o tom ako sa bude vedieť uchytiť a uplatniť v praxi.

peneloppe
26. júl 2015

@miriam_s

Ja som studovala na Presovskej univerzite, na filozofickej fakulte. Poznam ludi co studovali aj na pedagogickej aj anglictinarov, ma to tam vybornu uroven. Nepocula som zle komentare o tejto univerzite. Vy pisete ze nema dobru povest. (?)
Katolicka univerzita v Ruzomberku tak to radsej nie, o tej som nepocula nic dobre. To je taka ta pseudouniverzita, tak ich ja volam. Narychlo vzniknuta, kadejake odbory, nic moc.

miriam_s
autor
26. júl 2015

@peneloppe dcéra mi hovorila že profesori u nich na škole si robia srandy typu "nevystupuj v Prešove lebo dostaneš magisterský titul" takisto ani v rebríčkoch nemala veľmi dobré hodnotenia... v médiach tiež bolo niečo o tom, že je problém uplatniť sa po vyštudovaní prešovskej univerzity. Bola by som najradšej keby študovala PO / KE lebo by boli aj menšie výdavky aj je to bližšie ako BA aj ked viem že tam to má dobrú úroveň...

ikiniki
26. júl 2015

Ja som vystudovala v Po a chvalim aj pristup profesorov a aj odbornost. A uplatnila som sa hned po skole. Nikto sa ma nepytal,kde som skoncila skolu,ale co som skoncila. Urcite odporucam anj,ak chce ist aj na historiu,lebo ta sa uci len dvakrat do tyzdna. Anj je vacsinou 3-4 do tyzdna.aby potom nemala problem s uvazkom 🙂

traffic
26. júl 2015

Top Univerzita Komenskeho Blava

nicolle21
27. júl 2015

ja som absolvovala UMB v BB ucitelstvo ANJ + NEJ.. anglictina na velmi dobrej urovni,dovolim si tvrdit.. magistraturu som robila inde,tak to viem porovnat..

tranquillo
27. júl 2015

Nikto nepovie nič zlé na univerzitu, na ktorej študoval. A úroveň štúdia môže porovnať jedine človek, ktorý študoval rovnaký odbor na rôznych univerzitách. Ak človek študuje poctivo a poctivo sa pripravuje na všetky skúšky a započty, tak nemôže povedať, že mu dali titul zadarmo. Ja som študovala germanistiku v Trnave, anglistiku a amerikanistiku v Nitre a DPŠ som si robila zas v Trnave. Štúdium na všetkých troch fakultách bolo náročné, ak k nemu človek pristupoval zodpovedne (štúdium jazykov je podľa mňa celkovo dosť náročné), počas dvoch rokov sa "oddelilo zrno od pliev" a tí čo nestíhali, jednoducho neprešli. A nemala som teda problém s uplatnením ani vo firme v súkromnom sektore ani v školstve. Po materskej to možno bude horšie 😒

guinevre
27. júl 2015

@miriam_s Velky rozdiel medzi najstarsimi univerzitami nie je. Ked sa niekto poctivo uci a ma talent pre jazyky, tak nebude mat problem sa uplatnit. Ked niekto studuje aj na najprestiznejsej univerzite, ale neinvestuje do toho energiu, cas, a jazyky sa mu celkovo nedaria, podobne sa aj uplatni.

moncicatko
27. júl 2015

Ja som studovala AJ bc. v ziline, mgr. v bratislave a este som si robila skolu v brne,kde som mala dost znamych z ucitelstva. Vsetky 3 skoly by som povedala su na dobrej urovni, brno najtazsie. Ovsem na ziadnej skole som nemala pocit,ze sa nudim alebo ze som sa nic nenaucila. Presovska univerzita je podla mna na dobrej urovni, v KE mi studovala kamaratka,mala co robit,prislo jej to tazke. Dalsie kamosky studovali v Nitre a tam boli spokojne najmenej.
Ja by som nesla asi iba na Katolicku uni, inak je to podla mna jedno. Dost zavisi na dcere,ucit sa musi sama,pracovat na sebe, vsade jej daju len zaklad ci cestu,ale potom je to uz akoby samostudium.
A co sa tyka potom zamestnania, podla mna pri tom,aky je dnes "vyber" ucitelov na skolach,ak bude dobra,tak si myslim,ze nebude mat problem s akymkolvek papierom a s radostou ju prijmu kamkolvek (ak sa bavime o tom,ze pojde ucit).

dahra
25. máj 2020

@miriam_s - na UMB v BB som studovala cca 20 rokov dozadu plus - minus, sla som tam s bilingv. gympla. Uroven starsich pedagogov nebola vysoka - prednasky z fonetiky, lexikologie si pamatam v sj, mofu a syntax tiez sj, literatura bola v anj, problem bol, ze tam neboli niekedy ziadni native speaker-i. A tie dve/tri vyuc. hodky do tyzdna s nimi v pocte 40-60ludi naraz tiez neboli nejake uzitocne. Vtedy sme mali asi 3 zacinajucich asistentov, nova krv, myslim, ze oni zdvihli latku vyssie. Plus sa fakulty zlucili - humanitna a filologicka uz davnejsie. Vidim tam teraz dobrych pedagogov.

vamajka
25. máj 2020

@miriam_s syn studuje na pedagogickej fakulte v Trnave AJ+SJ max. spokojnost v rebricku je najlepsia na Slovensku