Štúdium špeciálnej pedagogiky mentálne postihnutých

kasokri
1. sep 2017

Ahotje. Viete mi niekto kto ste tento odbor studovali povedat nieco o tomto študiu. Kde ste to študovali ake náročné bolo štúdium. Akou formou prebiehalo externe studium.

Veľmi pekne Vám ďakujem.

svetlana35
1. sep 2017

@kasokri ja som to studovala popri zamestnani na UK ale pobocka v Ziline. Tyzdenna vyuka 4x rocne cca. Studium ako kazde ine, akurat som si za to platila.

danka56
1. sep 2017

Ja som študovala špecku v ba ale denné štúdium. Ak chceš niečo konkrétne vedieť napíš. Skončila som pred dvomi rokmi.

kasokri
autor
2. sep 2017

@svetlana35 a vzdy si vedala ist na vyuku. Ja sa pytam preto lebo neviem, ci to v robote vzdy vybavím

svetlana35
2. sep 2017

@kasokri ano davali mi dovolenku, nakolko to bola ich podmienka zacat studovat

kasokri
autor
3. sep 2017

@svetlana35 nehnevaj sa , ale ak sa mozem opytat, ako čo si pracovala predtým než si si urobila školu?

svetlana35
3. sep 2017

@kasokri ja som vystudovala klasicke ucitelstvo pre 2 stupen, v kombinacii BIO- GEO _ NJ. Pracu po skonceni skoly bez praxe mi ponukli v specialnej zakladnej skole, ako ucitel ale musela som si do 2 rokov dorobit specialnu pedagogiku, aby som bola kvalifikovana. Bola to moja prva praca a vlastne ostala som uz v tomto obore pracovat doteraz aj ked v inom zariadeni.

kasokri
autor
3. sep 2017

@svetlana35 dakujem za odpoved🙂

svetlana35
3. sep 2017

@kasokri ono pokial skoncis ucitelstvo, tak dalsie rozsirenia o predmet si dorobis do 2 rokov, aj dalsi aprobacny predmet mas za 2 roky, len si to platis. Ale na druhej strane mas vacsie uplatnenie

kasokri
autor
3. sep 2017

@kasokri vies , ja zvažujem vs , eterné štúdium. Neviem , či mám ísť do toho. Len by som uz chcela nastúpiť ako Bc. len neviem, či je to možné. Nevieš náhodou ako to je?

kasokri
autor
3. sep 2017

@svetlana35 to hore malo byť pre teba

svetlana35
3. sep 2017

@kasokri zalezi od riaditela konkretnej skoly. Ono zas len ak mas specialnu pedagogiku tak nejake extra uplatnenie necakaj. Specialnych skol je malo, a uz par rokov sa povrava, ze idu vsetky decka integrovat a specialne skoly zrusit, ktovie ci sa to naplni. Zas praca v specialnej skole je tazka, malokto vydrzi ten psychicky tlak. A na druhej strane pocet absolventov ktori maju skoncenu spec. pedagogiku a nic ine strasne stupa, je ich nadbytok.
Nas riaditel tvrdi, ze s BC. ucit nemozes, mozes byt len asistent, alebo vychovavatel. Ktovie ako to je, zakon nepoznam, ale zalezi od riaditela konkretnej skoly komu da prednost

kasokri
autor
3. sep 2017

@svetlana35 Ďakujeeem Ti veľmi pekne za odpovede.

lapersefona
17. jún 2023

@svetlana35 vsetky deti sa nedajú integrovať. A pocet problematickych deti stúpa. Ja si myslím ze urcite sa nezrusia