Štúdium pedagogického minima

lucianechaj
1. mar 2017

Momentalne som na materskej dovolenke a planujem si urobit pedagogicke minum, cchela by som ale spytat, kto urcuje co mozem zo statnicovych predmetov ucit ? Dakujem

sante11
1. mar 2017

Skor ako do toho investujes cas a peniaze, zisti si riadne, kde to mozes vyuzit, ja ked som skusala pohovory na stredne a zakladne skoly, tak prve co sa spytali, ci mam pedagogicku fakultu a druhe bolo, ze minimum na to nestaci, ze maju zakonne predpisy, ktore im to nedovolia, nezaujimali ich ani statnice ani minimum. Vraj ich stat tlaci a blabla.Mozno som sa nechala len lahko odbit, neviem.

cattleya22
1. mar 2017

Závisí od toho, čo si vyštudovala a či sa dané alebo príbuzné predmety vyučujú na zš/sš.

lucianechaj
autor
1. mar 2017

@sante11 tak to si ma moc.nepotesila, ja zatial len.uvazujem mam este rok.na rozhodnutíe, lebo cakame druhe babo takze na.jesen urcite nebudem.aj skolu riesit, a ty si si teda ped. Minimum urobila hej ? A stale neucis ? Ako neoplatilo sa ti to ?

lucianechaj
autor
1. mar 2017

@cattleya22
Ved to ze co som vystudovala, ja mam kulturologiu, nic moc, a preto potrebujem vediet kto to vlastne určí co.mozem ucit keby som dobtoho sla

cattleya22
1. mar 2017

@lucianechaj ak ťa príjmu na ped min., tak na konkrétny predmet a ten by si potom mala učiť ako kvalifikovaná. Skús sa informovať na fakulte, kde si študovala.

lucianechaj
autor
1. mar 2017

@cattleya22
aha vidis to.som.nevedela, este zle.je to ze ja som studovala v nitre, a ped. Minimum by som.cchela robit v ružomberku, odtial som, rozmýšľala som ze by sim.sinurobila ajnrozsirujuci predmet ak.je to.mozne, no aoe to.je.jedno 🙂 dakujem pekne, jaa som.hlavne.cchela vedeit ze kto to vlastne urcuje co.mozes ucit, teda budem sa informovat na studijnom

dadica
1. mar 2017

@lucianechaj Kedysi bol na to zákon, kde to bolo napísané (ale to je 15 rokov dozadu). Nie vždy sú aj riaditelia celkom v tomto poučení. Ja mám tiež DPŠ a keď si riaditeľ chcel overiť kvalifikovanosť, tak si normálne napísal na ministerstvo. Ja som si potom dorobila ešte "štandardný" predmet.

cattleya22
1. mar 2017

@lucianechaj z tohto predmetu by mi sedela estetika alebo výchova umením... Učím na gymku, neviem, aké predmety by si mohla učiť napr. na SŠ, ktoré sú umelecky založené. Držím palce 🙂

sante11
1. mar 2017

@lucianechaj nie, nenasla som si pracu v pedagogike, teraz som na materskej, ak chces ucit, pozvazuj skor normalnu PF, bakalar trva tiez tri roky, ako aj minimum...

zuzana76
1. mar 2017

@cattleya22 ale umenie výchovou či umenie a kultúra majú veľmi nízku dotáciu, s tým by sa neuplatnila, k tomu treba nosný predmet, ja mám estetiku a keby som nemala dva cudzie jazyky, tak s estetikou nič moc

lucianechaj
autor
1. mar 2017

@sante11 no nad tym som.uvazovala samozrejme ale externe trva bc v rk az 4 roky a mgr dalsie 3 roky takze by som.dostudovala v 40 tke 🙂

lucianechaj
autor
1. mar 2017

@dadica
Ano presne nad tymnrozmyslam ze popri minime by som.sibdorobila este aj predmet, je tam.možnosť ze rozšírené studium, presne sluzi na toto

dadica
1. mar 2017

@lucianechaj DPŠ trvá 2 roky (neviem, či všade) a rozširujúce sú aj 2-ročné

dadica
1. mar 2017

@lucianechaj Skús sa tu informovať: http://www.ipvza.sk/ , ja som tu neštudovala, ale známa tu študovala.

cattleya22
1. mar 2017

@zuzana76 no to mi je jasné. Naozaj neviem, ako je to na umelecky zameraných stredných školách... Ja mám biológiu a keby som nemala angličtinu, tiež si môžem na malej škole pískať... ☹