Štúdium ošetrovateľstva v tehotenstve a po pôrode

nika511
8. júl 2020

Ahojte, niekto študoval ošetrovateľstvo v tehotenstve a po pôrode?
Mám strednú zdravotnícku školu, no bohužiaľ ošetrovateľstvo sa nedá študovať externe, len denná forma sa dá, má niekto nejaké skúsenosti?

kubkovamama
8. júl 2020

@nika511 ahoj, ja som chcela, ak myslis nadstavbu osetrovatelstvo a zdravotnicky asistent, lakalo ma super možnosť vecernej formy a 5min od domu a 2r. Odpisali mi, ze tento rok externé neotvaraju.. ale ked som zistila, ze som tehotna, spolu s pracou by som dennu formu samozrejme nedala. Pocas materskej atd, neviem si to predstaviť ako by si to zvladala, aj ked vyucovanie mas flexibilne, nie kazdy den cely den. Dala som si verejne zdravotnictvo a socialnu pracu, jediné diaľkové moznosti. Pracu nechcem po materskej menit, ale pomoze mi v podstate akýkoľvek odbor ohladom zdravotnictva v platovom zaradeni. Pokukaj aj tieto moznosti. Po porode by si to ako riesila? Partyzdnove babo dat strazit na pol dna a ty po porode mozno s problémami..A fungovat tak 2r,malinke si vobec neuzijes a hned aj nastupis do prace po studiu,akurat ti bude koncit rodicak.Mozno si silna baba, ale ja by som to nedala.

nika511
autor
8. júl 2020

Ahoj @kubkovamama myslím na vysokú školu ošetrovateľstva

nika511
autor
8. júl 2020

@kubkovamama, ďakujem ti za odpoveď

jarka9669
8. júl 2020

Vysoka škola sv. Alžbety, má denne kombinované štúdium ošetrovateľstva,je to niečo podobné ako externé štúdium. Len si zisti, či nehodou nemusis aj pracovať, ak by si chcela ísť na denné kombinované