Ahojte, na další rok sa chystám podať si prihlášku na VŠ odbor Osetrovatelstvo aby som mohla vykonávať prácu zdravotnej sestry,keďže som zistila čo v budúcnosti chcem robiť až teraz,, a strednú školu mám OA.. Chcem sa opýtať či je tu niekto z BA kto to má podobne a tiež sa chystá? Ak áno mohli by sme si nejakou formou pomôcť resp. nech mi je ľahšie ísť do toho 😁
@dia266 neviem či sa niečo zmenilo, končila som ošetrovateľstvo pred dvoma rokmi, ale spolužiakov sme mali od gymnázia cez obchodnú akadémiu až po umeleckú školu... A okrem chalana z umeleckej to všetci zvládli😊
To obmedzenie sa tyka len externej formy... na denne studium mozes ist z akejkolvek skoly (treba maturitu)... externisti musia pracovat v odbore
@dia266 neviem ake su aktualne podmienky v tomto, ale ja ked som studovala druhy stupnen externe musela som mat rocnu prax po bc (ja som prvy stupen studovala denne) a byt zamestnana v odbore (to ze som zamestnana mi musek potvrdit zamestnavatel a mala som za to kredity, bez ktorych by som nemohla pokracovat v studiu
Dikyy🙂) Lenze uz na tej prihlaske nebude to, ci uz vlastne pracujes?
Na dennu vs osetrovatelstvo mozes ist z hociakej strednej skoly s maturitou
@4ndreya Ja teda neviem ako to presne je, ja mam skoncenu hotelovu akademiu s maturitou, teraz som zacala chodit na vecerne pomaturitne studium - prakticka sestra, pretoze mi bolo povedane, ze na vysoku skolu odbor osetrovatelstvo ma nevezmu, pokial nebudem mat maturitu v odbore. Ak sa mylim, nech ma niekto cim skor opravi :D