Dobrý deň. Je tu niekto, kto má nejaké informácie ohľadom štúdia na vysokej škole externé na Bc. popri zamestnaní? Potrebovala by som par Info a správne sa nasmerovať. Pracujem v zahraničí ako zdravotná sestra na intenzívke pre dlhodobo chorých a k uznaniu vzdelania potrebujeme Bc., alebo Mgr. Ako a kde začať, podmienky prijatia do školy, poplatky, prax, kde v roku 2020 otvárajú externé štúdium? Ďakujem za každé info
@barborka1414 Podľa mojich informácií to možné je pokiaľ popri štúdiu pracuješ ako zdravotná sestra.. Stačí iba potvrdenie od zamestnávateľa, že pracuješ na pozícii zdravotnej sestry. Tým pádom nepotrebuješ prax.
@kicape76 oficialne sa to neda. Mozes sa skusit dohodnut na skole,ze by ti uznali prax v nemocnici,ale na par hodin sa tam ukazat musis,aby ta msli z coho ohodnotit a kvoli skuskam. Dohodnut sa da,co viem,tak na sv. Alzbete,inak tie,co si nefinancujes sama ti takuto prax neuznaju. Aspon teda moja skusennost.
@kicape76 neda sa to takto ja som tu školu absolvovala...iba to mgr by ti tak uznali...chodila som na szu v Bratislave
@miriam1983 Ďakujem za odpoveď. Časť mi bola zodpovedana, ale ja ani neviem kde začať, kde sa informovať, kde poslať prihlášku a ani v akých mestách môžem začať študovať, keďže som z Liptovskeho Mikuláša. To ostatne mi je samozrejme jasne, ze všetko sa už rieši po dohovore so skolou🙂
@barborka1414 szu nejde,ani ine platene statom. Ale sukromne sa daju,da sa tam s nimi dohodnut.
@kicape76 viem len,ze takto ,,sukromna,, je ta sv. Alzbeta,ale kde,v akych mestach je to neviem. Urcite maju detasovane pracoviska aj vo vasom okoli. A tam uz ta navedu,ako si podat prihlasku a podobne.
Ahoj, nastuduj si VS sv azlbrtaz oficiálne by už externé štúdium BC mali byť, neoficiálne som externé dochodila BC ose, ako denná kombinovana- chodili sme ale ako na externé. Keď že sa tak kryli
Už sa mi podarilo nájsť externe štúdium SZU v Banskej Bystrici, kde otvárajú aj externe štúdium ošetrovateľstva. No tak uvidíme 🙂
kicape76 prosím ťa , nedočítala si sa niekde ako často sa študuje ext forma? Ktoré dni?
@barborka1414 ahoj mozem poprosit viac info ohladne szu mgr osetrovatelstvo? Je potrebna prax v skole ci uznaju pracu v odbore? Ako casto su prednasky? Cca kolko ich je za semester? Neviem najst na stranke skoly blizsie info🫣dakujem🙏
@kicape76 Ahoj externe bc. aspoň na slovensku sa neda, iba mgr. Pretože tam máš neskutocne veľa hodín praxe, ktorú musíš absolvovať, takze tak.