Štúdium na strednej škole v Kanade

ava_aur
21. jan 2018

Ahojte
Chcela som ísť študovať na strednú do Kanady ale neviem sa rozhodnúť,či ísť na rok alebo iba pol roka.Máte s tým nejaké skúsenosti?Poprípade kde ste boli a myslíte,že je lepšie ísť na ten rok alebo stačí pol ?

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
21. jan 2018

známeho dcéra je v USA na rok,jteraz prešiel polrok a je to už veľa,pre rodičov aj pre ňu

ava_aur
autor
21. jan 2018

@janinah Ahoj nemohla by si mi prosím na nu dať facebook/email/instgram ? Rada by som sa prozprávala s niekým kto už takéto niečo absolvoval.Ďakujem

meandbaby
21. jan 2018

Urcite na rok. Aj keby si opakovala, stoji to za tie skusenosti a jazyk. Ucim na VS a sama som bola 2 roky v USA.

abbey1
21. jan 2018

Určite rok. Dcéra išla pôvodne na 6 mesiacov, zostala rok a podobne ďalší známi. Ak financie dovolia, určite čo najdlhšie. Nájdeš si kopu priateľov, zvykneš si na inú formu štúdia. Ani domov sa ti nebude chcieť ísť. Teda hej, ale len na dovolenku. Veľa šťastia.

abbey1
21. jan 2018

@ava_aur A v svojej škole tu na Svk si vopred dohodni, že si robíš skúšky, aby si nemusela opakovať ročník po návrate. Ak teda neodmaturujes priamo v Kanade.

missdiva
21. jan 2018

@ava_aur ja som bola na rok, bolo to dost dlho ale za pol roka sa nenaucis jazyk az tak dobre. Takze urcite na rok. Ak po navrate spravis rozdielove skusky nemusis opakovat rocnik.

aniele
21. jan 2018

Naši študenti chodia, väčšinou na rok. So skúškami nebýva problém, samozrejme, snaž sa navoliť si také predmety, aby si musela robiť maximálne z troch. Inak opakuješ. Ale to sa vždy dá dohodnúť. Odmaturovať tam môžeš, len SJL doma. Všetko sa dá. Sú študentské pôžičky, štátne i bankové, brigády... Aby nešlo len o zlepšenie jazykových znalostí.

sisaka
21. jan 2018

@ava_aur dúfam, že máš nejakého sponzora, školstvo tu síce mame zadarmo, ale nie pre zahraničných študentov. U nás platia nejakých $12 000 za rok za štúdium + ďalšie poplatky. Jeden semester je veľmi malo, je tu oveľa menej predmetov ako na Slovensku, takze keď máš matematiku jeden semester, druhy už nemáš a máš niečo iné z povinných predmetov. Systém je tu trosku komplikovanejší, ak študuješ na gymnáziu mala by si si všetky predmety vybrať úroveň -1, ostatne stupne budú pre teba moc jednoduché, ale to ti už hádam samotna škola poradí, na akej úrovni si. Držím palce, za skúsenosť to určite stojí. Kamarátka tu mala neter z Rakúska a ta veru plakala, keď odchádzala, škola sa jej páčila a hlavne priateľskost ostatných študentov...

ava_aur
autor
21. jan 2018

@sisaka O ktorej časti kanady prosim rozpravate ? Lebo to je trosku dalsi problem ze sa neviem rozhodnut aku oblasť.Mám na výber Calgary,Vancouver alebo Burnaby.

sisaka
21. jan 2018

@ava_aur záleží od financií, ak tie nie sú problém tak jednoznačne Vancouver - je tam čo vidieť+ more , pripadne Burnaby - to je viac menej spojené s Vancouver. Ak nemáš rada sychravé počasie s večne zamračenou oblohou a neustálym dažďom, Čo je vo Vancouveri celu zimu, tak potom je lepšie Calgary. Stále slnečno, dážď/sneh veľmi zriedkavo, zato dlha zima a kľudne aj -30 ... Čo sa týka škôl, rozdiely by tam v organizácii studia nemali byt, uroven záleží od konkrétnych škôl, sú tu lepšie/horšie záleží v akých štvrtiach sa nachádzajú. Nie je tu nič take ako gympel, všetky decká chodia do tej istej školy, akurát majú rôzne predmety na rôznych úrovniach takze treba rátať aj s tým (agresívnejší jedinci, drogy a pod.)

ava_aur
autor
21. jan 2018

@sisaka financie su mensi problem nez moja nerozhodnost a trochu aj strach 😅 Kazdopadne veľmi dakujem za tipy a rady veľmi mi to pomohlo 👍🏻☺️