Štúdium geografie a slovenského jazyka

mancicimancici
20. mar 2020

Prosím vás, kto by vedel poradiť niečo o študovaní geografie a slovenského jazyka a literatúry na VŠ. Čo všetko treba vlastne na prijímačky. Hlavne tá geografia čo je vlastne na tom najťažšie

diewcatqoo
21. mar 2020

Ahoj, a kam to chces ist studovat?

mancicimancici
autor
21. mar 2020

@diewcatqoo UPJŠ alebo UK

ibrunova
21. mar 2020

@mancicimancici najpresnejšie informácie nájdeš na stránkach konkrétnych fakúlt.

diewcatqoo
21. mar 2020

@mancicimancici vsetky informacie by mali byt dostupne na stranke fakulty. Pozri si najma, ako je to s kreditmi, kolko kreditov mas za kazdy predmet.
Ja som studovala sjl a geo na upjs, ale uz pred vyse 10 rokmi. Vtedy sme mali za kazdy predmet 2 kredity, co znamenalo, ze si musela mat min 15 predmetov, aby si presla dalej. To je dost vela, zacinali sme v pondelok rano o siedmej a koncili v piatok o pol osmej vecer.
Na zaciatku prveho rocnika nas bolo 9, na mgr v tomto odbore to nedotiahol nikto 🙂 niektori to bud vzdali uplne, niektori si potom dali inu kombinaciu predmetov. Velke sito bolo na jednom slovencinarskom predmete a taktiez na jednom z geo predmetov. Ale co mam info, tak ti ucitelia, ktori robili to sito, tam uz neucia, takze uz to mozno vyzera inak.

mancicimancici
autor
22. mar 2020

@diewcatqoo ďakujem. Ešte sa chcem spýtať. Na jednom fóre som sa dočítale, že vlastne skúšajú z čistého glóbusu kde sú vlastne len rovnobežky a poludníky a podľa toho treba ukázať na akékoľvek miesto. Zdá sa mi to byť dosť šialené. Neviem, či je to pravda teraz sa nad tým dosť zamýšľam...

diewcatqoo
22. mar 2020

@mancicimancici teraz myslis prijimacky alebo normalne skusanie na predmetoch?
Co sa tyka prijimacok, tak to ti neporadim, kedze ja som prijimacky nerobila. Co sa tyka geo predmetov ako takych, tak tam sme z jedneho predmetu mavali casto testy zo slepych map. Dostali sme vytlacenu napr mapu europy, kde boli len hranice statov a rieky a mali sme urcit nejake mesta, rieky, pohoria atd. S prazdnym globusom sme nenarabali.
Avsak ja som to studovala pred viac ako 10 rokmi, takze mohlo sa uz toho dost zmenit 🙂

mancicimancici
autor
22. mar 2020

Tak to by som mala zvládnuť 🙂 ďakujem

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz