Štúdium dvoch príbuzných odborov na 2. stupni

rockmefabulous
3. júl 2016

Zdravím 🙂 Chcela by som sa opýtať, či niektorá náhodou neviete či je možné, po ukončení magisterského štúdia ísť študovat ešte jeden príbuzný odbor externe a začat od druhého stupňa už na magisterskom alebo by som už musela začať štúdium odznova? Som študentkou UK na fakulte managementu skončila som teraz 4 ročník a a po skončení 5 ročníku by som chcela ísť študovať ešte bankovníctvo na Ekonomickej univerzite. Ďakujem.

jeennyv
3. júl 2016

@rockmefabulous ak by si po bc sla studovat pribizny odbor to sa este da, niekde to umoznuje niekde nie, ale ak mas uz z jedneho ukoncene mgr, znova sa na len na mgr nastupit neda, aspon ja som sa s tym nestretla, ale to by ti mala povedat prislusna skola, jej studijne oddelenie alebo rovno dekanat...ale pochybujem...

saurian
3. júl 2016

@rockmefabulous
na EU BA sa dostava titul Ing., nie Mgr. pokial mam info. neviem, ci som spravne pochopila tvoju otazku, ale...
na druhy stupen boli normalne na niektorych fakultach na niektore odbory primacky - takze si pozri podmienky prijimania na druhy stupen - a je mozne ze ti budu stacit spravit primacky na ing studium.
ja som studovala na EU BA, a po skonceni Bc. som normalne robila primacky na Ing., a viem, ze na Ing ( a to som pokracovala vo "svojom" odbore)s nami zacali chodit aj ludia s inych skol.

rockmefabulous
autor
3. júl 2016

jasné viem, že sa dá prestúpiť ale ja som to myslela tak, že už keď by som mala ukončené magisterské na UK tak či by som mohla ešte to bankovníctvo externe na EUBE ten druhý stupeň, nikde to nie je definované, jediné čo viem, že na UK na fakulte sociálnych a ekonomických vied je možné sa prihlásiť na druhý stupeň aj po skončení Ing. alebo Mgr. a sú tam definované príbuzné odbory, ale neviem či to platí aj pre iné vš.

jeennyv
3. júl 2016

@rockmefabulous to sa musis informovat na danej vs, plus aj ked pojde o pribuzny odbor ja som ten isty odbor studovala najprv na 1 bc stupen a potom na druhej univerzite mgr a ucebne osnovy predmetovo boli odslisne..napr..na mgr som pokracovala v predmetoch co som na bc nemala, a zas na mgr som studovala to co uz som niektore predmety zas na bc mala...vsetko si pozistuj poriadne a uvidis...

saurian
3. júl 2016

@rockmefabulous aj ked mas 10 VS mozes sa prihlasit na inu, aj ked chodis na jednu napr denne mozes na inu externe... mozes chodit na kolko chces VS, jedine pravidlo je ze ak uz raz mas nejaky stupen "statnej/verejnej" VS tak kazde dalsie studium, ci uz denne alebo externe si musis platit.

nadja88
3. júl 2016

@rockmefabulous myslim ze na umb v banskej bystrici to je mozne. Je tam aj odbor financie,bankovnictvo a investovanie. Zavolat na studijne, daju Ti tam viac info.