Milé mamičky a ženičky.
Po SŠ som nenastúpila na VŠ aj ked som zmaturovala s vyznamenaním. Budúci rok by som chcela ísť študovať BIOLOGIU na UK v BA. Chodila tam niekorá z Vás?? Aká je tam obtiažnosť? Prípadne čo ste sa učili aby ste zvládli prímačky?
Ďakujem Vám
@bonaqa2013 poznam vela žien ktore to zvladli aj z dvomi tromi detmi 🙂
@ivana1410 s 3 deťmi VŠ? Nóó tak potom klobúk dole a držím palce. mám 4 deti a som poriadne vyčerpaná a ešte študovať VŠ popri nich? To si neviem predstaviť.... 😲
vyber si nieco normalne, co chces robit s biologiou?
myslim tym odbor, ktory ked vystudujes, je realna sanca, ze v nom aj budes pracovat. Inak su to vyhodene peniaze danovych poplatnikov a zabity tvoj cas. To, ze ta biologia na strednej bavila je pekne, ale vazne nemusis zabit dalsich 5 rokov jej studiom, lebo je to zbytocne a nic ti to neda. Teda, okrem krasnych 5 rokov poflakovania a zurovania na vyske 🙂
@ivana1410 genetika je velmi tazka 🙂 vela vela budete pocitat,tu sa treba ucit postupne. Potom viem, ze sa na skusku z botaniky ucila ako blazon, bo tam po milu jarmilu trebalo poznat rastliny podla listov a kvetov podla fotiek po slovesky a latinsky a mne sa zdali vsetky roznake 😀
Ale studovala presne to, co ju bavi 🙂
@ivana1410 a nejaky jej spoluziak bol blazon do octomiliek a mal take bez kridiel, take co mali preistotu 4 pary kridel, dalsie bez oci, dalsie s 300 ocami 😀
A odchovali mysi ktorym fosforeskovali nohy a chvost 😀
Nakoniec po skole pracovala v zoo a starala sa najskor o selmy a potom presla k hrosikom, sebry a zirafy mala nastarosti 😀
@ivana1410 ja som studovala biologiu, vedecky smer na UK. Studium ma bavilo. Obtiaznejsie su prve dva roky. Potom, po specializovani je to jednoduchsie. Mala som spoluziacku, ktora studovala popri dvoch malych detoch na dennom studiu. Sem tam deti nosila na prednasky a zvladla to. 😊
@gita17 na profesii mozno nie su inzeraty. Ak by studovala vedecky smer, tak uplatnenie je vo vede. Mam znamych, ktori vo vede ostali a robia ju stale. Niektori na Slovensku, niektori v zahranici.
Ja sama sice vo vede nerobim priamo, ale robim v oblasti klinickeho vyskumu. Nemala som az tak velky problem najst si pracu. Da sa to zvladnut relativne dobre aj s touto skolou.
@ivana1410 pozor tehu a vysoká škola nejdú moc do kopy.... Nedá sa sedieť na dvoch stoličkách. 😉