Štúdium biológie na Univerzite Komenského

ivana1410
7. júl 2015

Milé mamičky a ženičky.
Po SŠ som nenastúpila na VŠ aj ked som zmaturovala s vyznamenaním. Budúci rok by som chcela ísť študovať BIOLOGIU na UK v BA. Chodila tam niekorá z Vás?? Aká je tam obtiažnosť? Prípadne čo ste sa učili aby ste zvládli prímačky?

Ďakujem Vám

bonaqa2013
7. júl 2015

@ivana1410 pozor tehu a vysoká škola nejdú moc do kopy.... Nedá sa sedieť na dvoch stoličkách. 😉

ivana1410
autor
7. júl 2015

@bonaqa2013 poznam vela žien ktore to zvladli aj z dvomi tromi detmi 🙂

bonaqa2013
7. júl 2015

@ivana1410 s 3 deťmi VŠ? Nóó tak potom klobúk dole a držím palce. mám 4 deti a som poriadne vyčerpaná a ešte študovať VŠ popri nich? To si neviem predstaviť.... 😲

gita17
7. júl 2015

vyber si nieco normalne, co chces robit s biologiou?

ivana1410
autor
7. júl 2015

@gita17 a čo je podla Teba normalne??

gita17
7. júl 2015

myslim tym odbor, ktory ked vystudujes, je realna sanca, ze v nom aj budes pracovat. Inak su to vyhodene peniaze danovych poplatnikov a zabity tvoj cas. To, ze ta biologia na strednej bavila je pekne, ale vazne nemusis zabit dalsich 5 rokov jej studiom, lebo je to zbytocne a nic ti to neda. Teda, okrem krasnych 5 rokov poflakovania a zurovania na vyske 🙂

ivana1410
autor
8. júl 2015

@gita17 tým že už 3 roky pracujem a som taktiež danový poplatník určite na výške žurovať nebudem. A keby som už nemala robotu tak si viem urobiť pedagogicke minimum a učit.....na moju otazku si neodpovedala ..kedže si tam neštudovala

lilimoni
8. júl 2015

@ivana1410 sestera ma kombinaciu biologia genetika 🙂 skola ju velmi bavila 🙂 a ty chces ucitelstvo ci vedecky smer? Ja som popri dietatku vystudila chemicku STU, tak sa neboj a bojuj 😀

ivana1410
autor
8. júl 2015

@lilimoni ja som tiež chcela vedecký 🙂a tiež ako tvoja sestra 🙂 Bc. gentika a na Mgr. genetika 🙂 dakujem za podporu

lilimoni
8. júl 2015

@ivana1410 genetika je velmi tazka 🙂 vela vela budete pocitat,tu sa treba ucit postupne. Potom viem, ze sa na skusku z botaniky ucila ako blazon, bo tam po milu jarmilu trebalo poznat rastliny podla listov a kvetov podla fotiek po slovesky a latinsky a mne sa zdali vsetky roznake 😀
Ale studovala presne to, co ju bavi 🙂

ivana1410
autor
8. júl 2015

@lilimoni dakujem za info 🙂 možno že sa dám nakoniec len na to učitelstvo, mam na to skoro rok...chcem sa zacať učit na prímačky 🙂 alebo si opakovať lebo ja som biologiu mala 🙂 tak uvidim

lilimoni
8. júl 2015

@ivana1410 ucitelstvo je vraj lahsie a chodili potom baby vo vyssich rocnikov na gymnazia na prax a segra behala po perneku so sietkou a nahanala motyle 😀

ivana1410
autor
8. júl 2015

@lilimoni ja odpadnem :D

lilimoni
8. júl 2015

@ivana1410 a nejaky jej spoluziak bol blazon do octomiliek a mal take bez kridiel, take co mali preistotu 4 pary kridel, dalsie bez oci, dalsie s 300 ocami 😀
A odchovali mysi ktorym fosforeskovali nohy a chvost 😀
Nakoniec po skole pracovala v zoo a starala sa najskor o selmy a potom presla k hrosikom, sebry a zirafy mala nastarosti 😀

gita17
8. júl 2015

@ivana1410 ja ti nechcem zle, vazne nad tym porozmyslaj, je to hovadina studovat biologiu, ja som tiez studovala na prirodovedeckej , ale iny odbor a nic z toho z nasho odboru nerobi vo fachu nikto, pozri sa na profesiu, kolko inzeratov tam je pre biologov? 0

janka279
8. júl 2015

@ivana1410 ja som studovala biologiu, vedecky smer na UK. Studium ma bavilo. Obtiaznejsie su prve dva roky. Potom, po specializovani je to jednoduchsie. Mala som spoluziacku, ktora studovala popri dvoch malych detoch na dennom studiu. Sem tam deti nosila na prednasky a zvladla to. 😊

@gita17 na profesii mozno nie su inzeraty. Ak by studovala vedecky smer, tak uplatnenie je vo vede. Mam znamych, ktori vo vede ostali a robia ju stale. Niektori na Slovensku, niektori v zahranici.
Ja sama sice vo vede nerobim priamo, ale robim v oblasti klinickeho vyskumu. Nemala som az tak velky problem najst si pracu. Da sa to zvladnut relativne dobre aj s touto skolou.