Štruktúra disku je poškodená a nečitateľná

23. máj 2024

Prosím pomôžte mi. Presúvala som fotky z notebooku do HDD. Dcéra mi drgla do HDD, ten sa odpojil a odvtedy mi vypisuje - štruktúra disku je poškodená a nečitateľná. Bohužiaľ som fotky presúvala tak, že som ich z počítača vystrihla a na disk prilepila, čiže ich už v tom PC nemám. Prosím nepovedzte mi, že som o všetko týmto prišla. Nestihla som to ani na disku zálohovať.

doriiis
23. máj 2024

A trošku horšia správa je,že bude treba asi preformatovat externý disk a tým pádom sa z neho všetko vymaze

tessa165
23. máj 2024

Treba sa obrátiť na niekoho kto s tým pracuje, sú programu ktoré vedia dáta z disku ešte vytiahnuť samozrejme nie vždy. Hlavne ho neskúšajte zapínať doma lebo už ho môže zničiť každé pripojenie

autor
23. máj 2024

Ďakujem, skúsim sa teda na niekoho obrátiť a budem dúfať, že aspoň niečo sa z toho bude dať ešte zachrániť.

fido69
25. máj 2024

Notebook - pokiaľ sa kopírovanie štandardne neukončilo, tak fotky by mali ostať na notebooku aj keď si požila Vystrihnúť. Teda nemali sa vymazať. Skontroluj to.

Pokiaľ tam nie sú, tak je pravdepodobnosť ich obnovenia. Sú na to programy ako Undelete. Ale pokiaľ sa v tom nevyznáš, tak nobook zbytočne nezapínaj a rovno ho odnes k odborníkovi.

Externý disk - zapisovacia hlava pri prerušení prúdu uletela kam nemala alebo pritlačila platňu pokiaľ sa jedná o mechanický HDD. Data sa možno budú dať obnoviť. Zase to chce niekoho kto sa do diskov vyzná.

Cena za obnovenie dát je rôzna podľa komplikovanosti. Radšej sa na ňu dopredu opýtaj či tvoje fotky ti za to stoja.

fido69
25. máj 2024

Este som zabudol pri notebooku - ak fotky už nie sú v adresári, tak skontroluj Kôš. Mohli by byť tam.