Strojček na zuby v blízkosti Žiliny.

annadankoplysko
10. mar 2020

Ahojte dievčatá,
mám 31rokov a už fakt potrebujem strojček...😏
chcem sa teda spýtať, či mi viete odporúčiť dobrého zubného ortodontistu najlepšie v blízkosti Žiliny
za každé info vopred ďakujem

lucia851
11. mar 2020

Neviem ti odporučiť ale ja by som toľko peňazí za strojček nedala. Keď mi povedala kvôli synovi zubom co stoji strojček to radšej nech ma zuby ale ma.

ivetka_kamo
11. mar 2020

@lucia851 do deti by som investovala určite, aj ja idem dat synovi teraz strojček, neviem kde ste sa boli pýtať, ale nasa ma cenu 200 eur jedno zuboradie a potom raz za cca 5 týždňov výmena drôtu 10 eur, takže nič horozne

sissy27
11. mar 2020

@lucia851 fúha, šetriť na synovom zdraví? Super. Krivé zuby totiž nie sú len estetický problém, ale v prvom rade zdravotný - zlé postavenie zubov má vplyv na všetko, dýchanie a tým okysličovanie mozgu, spracúvanie potravy, problémy s kazivosťou zubov (čo v konečnom dôsledku tiež bude niečo stáť), nesprávny zhryz mu môže poškodiť čeľustný kĺb atď. Dúfam si spomenieš ako si ušetrila na synovom zdraví keď si budeš kupovať nejakú prepotrebnú somarinu alebo pôjdeš s kamoškou na kávu...

3petka
11. mar 2020

@lucia851 Akože naozaj, šetriť na vlastnom synovi, nehovoriac o tom že zuby sú pomaly to prvé čo si ľudia všímajú. Na pohovoroch v partnerstve.
NIkdy by som to svojmu dieťaťu neurobila. Aj to mám osobnú skúsenosť so strojčekom a vytrpela som si s ním dosť. A viem že stál aj kopec peňazí, a moji rodičia žili z mesiaca na mesiac. No moja mama by si nikdy neodpustila, že by ma nechala s hocakými zubami. Radšej sa uskromnili inde a dopriali mi aby som mala lepší život.

lucia851
11. mar 2020

Náš by to vyšlo 1400 eur nám povedali na celustnej ortopédia a na to fakt nemám peniaze. Keď tak sa informujem na ten co sa da vyťahovať ten by mal byť lacnejší

sissy27
11. mar 2020

@lucia851 ale tých 1400€ neplatíš jednorazovo. Tá liečba trvá minimálne 1,5roka a platby idú postupne po častiach. Najväčšia položka je nasadenie a potom sňatie strojčeka (to ma vyšla 2x 200€ - horné a dolné zuboradie a potom 1x 300€), medzitým to boli platby priemerne okolo 50€ mesačne. A to máme jednu z tých drahších čeľustných ortopédov v BA. Celé ma to vyšlo cca 2000€ u dcéry a neľutujem jediný cent ! A nočný (po tvojom vyťahovací) strojček je síce lacnejší, ale nie je vhodný pre každého. Na zlomenú nohu tiež nestačí elastický obväz, asi tak.
Prosím prehodnoť svoj prístup k zdraviu vlastného syna.

mondolina
11. mar 2020

Tiež som investovala do synových zubov, má predkus, nebude to lacné, ale v tomto šetriť nebudem.
Zuby sú základ.

lucia851
11. mar 2020

Nemám za muža bankárov ho syna a ja som na invalidnom dôchodku takže nemáme na to peniaze, ani sa nečudujem našej susede že jej syn nemá strojček a ten to ma oveľa horšie ako môj syn za také cenové palky

hama_ba
11. mar 2020

@lucia851 ahoj, prosím skús zvážiť pre syna ten strojček. Ako píšu dievčatá vyššie, neplatíš tu čiastku naraz ale po čiastkach. Mne rodičia v detstve nedali strojček (keď to bolo najvhodnejšie) taktiež kvôli financiám a teraz v dospelosti som sa rozhodla pre strojček. Mám ho už rok, vyjde ma so všetkým cca 3500€ ale nie je to naraz takže sa to dá zmanažovať. Avšak u mňa je potrebná ešte operácia predkusu, kvôli tomu, že sa to počas môjho rastu v detstve neriešilo. Teraz si hovorím, že kiež by to moji rodičia riešili v detstve, nemusela by som ísť na náročnú operáciu a vyšlo by to podstatne lacnejšie. Ono krivé zuby nie sú len vizuálna vada ale ovplyvňuje naozaj funkčnosť (ako písali baby vyššie od kazivosti až po fungovanie čeľusťneho kĺbu) a kým je malý tak to ide oveľa rýchlejšie vyrovnať.

annadankoplysko
autor
11. mar 2020

dievcata som rada,ze som vam vytvorila diskusiu o pomaly najhorsiu matku roka🤦‍♀️ vase rady boli uuuuzasneee fakt dakujem..

petulela
18. feb 2022

@annadankoplysko dobrý deň
Chcem sa Vás opýtať, či ste našli nejakého dobrého ortodontistu v Žiline. Mám 32 rokov a tiež zvažujem strojček. Ďakujem

imaf
25. máj 2022

@ivetka_kamo aká naša?

mimumuska
19. jan 2023

Dovolím si oživiť tému...Žilinčanky, kam chodíte s deťmi riešiť strojček na zuby?

luculiatko
17. feb 2023

@mimumuska pridám sa .tiež potrebujem vyriešiť tento problém s dcerou