Prosim Vase nazory a skusenosti.Skoro kazdy v okoli tvrdi ze mame nasu malu ostrihat,kedze uz ma po roku,ze aj oni to tak robili ze prve vlasky sa strihaju,aby mali deti hustejsie vlasky.no neviem ci to plati na kazde dieta,kedze nasej prve vlasky s ktorymi sa narodila vypadali ked mala 3 mesiace a az potom jej zacali rast nove.dakujem za osobne skusenosti
je to asi individualne, moja mama bola plechava skoro do dvoch rokov, nosila baretky a vsetko mozne na hlavu... moji synovia maju kazdy ine vlasy, prvy mal pri narodeni asi 6cm vlasy, vypadali asi tiez v 3m a vyrastli nove, druhorodeny ma len take paperie, viackrat sme ho strihali, ale nevypada, ze by sa pocet vlasov zvysil. Niekde som citala, ze pocet korienkov vlasov je nemenny cely zivot, t.j. strihanim nepribuda pocet vlasovych korienkov.
Podla mna to je hlupost a nejaka stara fama, nicim nepotvrdena, len to vsetky stare mamy takto robili a preto to musia robit vsetci. U nas to bolo tak, ze najprv bol koniec sveta, ze sme dcerke podstrihli a zarovnali vlasky pred 1rokom, svokra dostala pomaly hystericky zachvat 🙈😂 a potom po roku zase zacala tlacit ze ju mam ostrihat so strojcekom na kratko a to uz mala vlasky pekne vyrastene. Nestrihali sme a vlasy ma krasne huste, teraz v 3,5roku do pol chrbta. Na foto mala 2r. Syna od pol roka striham pravidelne a absolutne sa mu nezmenila hustota vlasov. Ako uz vyssie pisali, strihanie nema vplyv na pocet korienkov 😉
Este som zabudla napisat ze nasej dcerke vlasky vobec nevypadali, narodila sa s hustymi asi 3-4 cm vlaskami a vypadli na par miestach kde najviac lezala na hlavke, tie co ostali sme podstrihli na dlzku tych novych a odvtedy som jej podstrihla vlasy iba raz ked nastupila do skolky a ma riadnu hrivu 😊
Ja som dala strihat ked mala dcerka 2 roky, strasne sa jej tocia vlasky a vyzerala ako strasidlo😁 potom som ju dala este raz a odvtedy hej nechavam uz narast, ma ich trocha hustejšie.
@misa1992 strihanie nemá vplyv na hustotu vlasov. Len keďs a vlasy ostrihajú, opticky vyzerajú hustejšie. Ja som dceru ostrihala, ked mala 4 mesiace 🙂 Ale ona bola fakt vlasaňa a mala to dlhé, husté a v tom lupiny. Syna ani neviem, strihala som, ked bolo treba, teda dlžka prekročila únosnú mieru.
Podla mna to nie je pravda. Mozno zhustnu opticky, ked sa dlhsie prisposobia kratkym dorastajucim.
Je to hlupost a fama starych materi, ako sa vyssie pise. Mam dvoch chlapcov. Jeden ma vlasy cierne Ako havran, druhy je zlatohlavok (14.mes) a obidvom som vlasy len upravovala, Aby to opticky nejak vyzeralo. Starsi bol Uz v 4.mesiacoch riadne u kadernicky, take huste vlasy mal. Obidve deti sa narodili vlasate, na blond Dokonca az nezvycajne, v porodnici mi sestry hovorili, Ze Este take blond vlasate babatko nevideli. Teraz ma polodlhe, vlnite a huste. Bez strihania resp. holenia. Tak isto Ani jednemu vlasy nevypadali, len dorastali a to Co vytrcalo, som zastrihla.
Dakujem vam za odpovede. 🙂
Povera, oboch synov som strihala prvýkrát ako štvormesačných, prvý bol do roka strihaný trikrát, na druhého sa chystám znovu brúsiť nožnice 😀 Skrátka sa narodili vlasatí a aj im rýchlo rastú. Ale tých rečí, vraj sa do roka nesmie... Strihať sa má podľa potreby, nie podľa kalendára 🙂 Poznám dievčatká čo už chodia do škôlky a ešte strihané neboli a na kvalite vláskov to poznať nie je.
Je to prezitek a na hustotu vlaso to nema vliv, ja jsem dceru nechala poprve ostrihat kdyz mela skoro 3,5 roku a to jenom o par cm., ma 4 roky a krasne dlouhe vlasy, nikdy bych ji neostrihala na kratko, ti jsem byla ja cele detstvi a nesnasela jsem to
a treba sestrenice mala byla skoro plesata snad do 2 roku a v 5 uz mela krasne, huste, dlouhe vlasy 🙂
@misa1992 Naša bude mať koncom mesiaca 2 roky a ešte sme ju nestrihali. Má vlásky po ramená, ani husté ani riedke. Neverím týmto rečiam, že strihané vlasy zhustnú. Mne strihali vlasy na chlapca do 6 rokov a mám riedke vlasy. Keď budú vlásky rásť, treba ich zarovnávať, príp. nechať ofinu, to je všetko.
je to hlupost a priradila by som to k poveram. Moji chlapci su pravidelne stihani od 9m a jeden ma huste po tatovi a hruhy riedke po mne
@misa1992 ahojjj ja som jej ostrihala urobila som jejj iba ofinu lebo nerastli jej tam velmy vlasii a stale ma tak ako som jej ostrihala a us 2roky nwm noo