Strihanie maltezáka

pa3sa
21. feb 2021

Ahojte,máme maltezáčika,vedeli by ste mi poradiť overený strojček na strihanie? Už sme nejaké vyskúšali ale vôbec nechcú “brať”. Ďakujem 🙂

margitaf
21. feb 2021

Andis, oster zalezi aký máš limit, ja mam oster kúpený z druhej ruky za 70e, dá sa nájsť za fajn cenu a hlavice mam tiež z druhej ruky

katkaba1
21. feb 2021

Maltezák sa nestrihá, nemá totiž podsadu..

margitaf
21. feb 2021

@katkaba1 ani York sa nemá strihať podľa standardu, ale tak chápeš... Pokiaľ ich neoskalpuju na koleno ako to býva v trende tak je to ok

katkaba1
21. feb 2021

@margitaf nie, ja to nechápem. Nejde o štandard - ani york nemá podsadu, majú "vlasy", ak sa ostrihajú nemá ich čo chrániť pred zimou. Ja nechápem ani tie salóny čo sú ochotné tieto rasy strihať.

lubiss
21. feb 2021

@pa3sa a ake uz ste skusili strojky aku znacku?

margitaf
21. feb 2021

Ja napríklad nechápem ze si niekto ostrihá hrubosrsteho psa a o tom, že existuje nejaké trimovanie ani netušia, pokiaľ ich neoskalpuju na kožu ale nechajú pár centi.. A salóny, no zákazník nás pan... Jasne salóny na úrovni si môžu klientelu vyberať ale tie kadejaké holicstva co nie sú schopni ostrihať psa na výstavu berú všetko a strihaju to podľa jednej sablony

nikiki29
21. feb 2021

@katkaba1 a psy s podsadou sa strihajú? 😮 to snáď nie.
Pre maltezáka je vhodnejšie srsť skrátiť, ako nechať ju zachlpiť. 3-4 centimetrová rozčesaná srsť má oveľa lepšiu ochrannú schopnosť ako dlhá splstnatená srsť. Takže určite ostrihať, ak sa o to človek nevie/nechce postarať. A potom primerane obliecť ak treba. Ja moju maltezáčku pri zostrihu na 3 cm ani neobliekam... jedine keď ideme na veľmi dlho a je mokro, hlbší sneh, tak má nepremokaú kombinézu a je vždy ok 😊

katkaba1
21. feb 2021

@nikiki29 a kde som písala o tom, že pes s podsadou sa má strihať?
Ak sa neviem/nechcem o srsť starať (denne česať) tak si takého psa nezadovážim. Ale "chápem", lahšie je ostrihať.
Zbytočne budeš strihanie obhajovať - ak na to nie su zdravotné dôvody tak sa strihať nemá.
Týmto debatu ukončujem, autorke som so strojčekom asi nepomohla tak nech jej to tu nespamujem.
Pekný večer dámy

heidy222
21. feb 2021

Ja podstrihavam noznicami, najma tie oblasti kde sa srst zachuchli. Na chrbte nechavam Dost dlhu, aj podla rocneho obdobia. V lete je v srsti aj Dost teplo. A Havo je spokojny! Strojceka by sa bala. Toto je cerstvy zostrih: u nad bolo dnes 20 stupnov uz

zdrsjsjiwwi
21. feb 2021

@margitaf my musíme strihať okolo análneho otvoru a tvár. :D

margitaf
22. feb 2021

@zdrsjsjiwwi to striham aj ja, mam oster myslím.ze A5, Taky celokovový, dosť ťažký a bytelny, meníte si hlavice ako potrebujete, ja keď chcem štandardný strih tak striham s časovým odstupom a len jednou hlavicou🤣a potom čakám ako co dorastie a potom ešte dostriham