Ahojte,máme maltezáčika,vedeli by ste mi poradiť overený strojček na strihanie? Už sme nejaké vyskúšali ale vôbec nechcú “brať”. Ďakujem 🙂
Maltezák sa nestrihá, nemá totiž podsadu..
Ja napríklad nechápem ze si niekto ostrihá hrubosrsteho psa a o tom, že existuje nejaké trimovanie ani netušia, pokiaľ ich neoskalpuju na kožu ale nechajú pár centi.. A salóny, no zákazník nás pan... Jasne salóny na úrovni si môžu klientelu vyberať ale tie kadejaké holicstva co nie sú schopni ostrihať psa na výstavu berú všetko a strihaju to podľa jednej sablony
@katkaba1 a psy s podsadou sa strihajú? 😮 to snáď nie.
Pre maltezáka je vhodnejšie srsť skrátiť, ako nechať ju zachlpiť. 3-4 centimetrová rozčesaná srsť má oveľa lepšiu ochrannú schopnosť ako dlhá splstnatená srsť. Takže určite ostrihať, ak sa o to človek nevie/nechce postarať. A potom primerane obliecť ak treba. Ja moju maltezáčku pri zostrihu na 3 cm ani neobliekam... jedine keď ideme na veľmi dlho a je mokro, hlbší sneh, tak má nepremokaú kombinézu a je vždy ok 😊
@nikiki29 a kde som písala o tom, že pes s podsadou sa má strihať?
Ak sa neviem/nechcem o srsť starať (denne česať) tak si takého psa nezadovážim. Ale "chápem", lahšie je ostrihať.
Zbytočne budeš strihanie obhajovať - ak na to nie su zdravotné dôvody tak sa strihať nemá.
Týmto debatu ukončujem, autorke som so strojčekom asi nepomohla tak nech jej to tu nespamujem.
Pekný večer dámy
@margitaf my musíme strihať okolo análneho otvoru a tvár. :D
@zdrsjsjiwwi to striham aj ja, mam oster myslím.ze A5, Taky celokovový, dosť ťažký a bytelny, meníte si hlavice ako potrebujete, ja keď chcem štandardný strih tak striham s časovým odstupom a len jednou hlavicou🤣a potom čakám ako co dorastie a potom ešte dostriham
Andis, oster zalezi aký máš limit, ja mam oster kúpený z druhej ruky za 70e, dá sa nájsť za fajn cenu a hlavice mam tiež z druhej ruky