Stretávanie s kamarátkami popri dieťati

lucinka1988
18. dec 2018

Ahojte,

len tak by ma zaujimalo, ako často sa stretávate s kamarátkami a známymi? Ja som nikdy nemala skutočnú priateľku, mám ale veľa známych a kamaratiek-vhodných akurát na porozpravanie sa, to je všetko...Sme taká partia t VS asi 5 báb, čo sa obcas stretneme- obcas znamená niekedy raz za rok, nikdy sa nevieme dat dokopy, niekedy mám pocit, že každá si vymysla dôvod ako neprísť, lebo chce byt zaujímavá- práve vtedy, keď sa mame stretnúť ma každá akože strasne nabitý program a stále akože niekde je-tomu osobne neverím, potom to dopadne tak, že sa stretnú 2-3 ktoré môžu..Stretavku organizuje vždy ina z nás, takze to nebude tým, že by sa so mnou nechceli stretnúť 😉
Teraz som na MD s prvým dieťaťom, mám v okolo aj kamarátky ktoré majú plus mínus podobne stare deti (moja ma 10mesiacov), no zatial som sa ešte so žiadnou nestretla, vždy je nejaký dôvod z druhej strany...Tak ma zaujimalo, ako to máte vy, či len ja mám okolo seba divných ľudí čo sú akože strasne zaneprázdnení- pritom ja popri MD mám dve roboty, prednášam na VS, venujem sa naplno malej aj domácnosti a cez to všetko si viem nájsť čas, ak chcem..
To iste bolo aj v práci- keď sme sa mali zorganizovať že večer niekam ísť, vždy to bol strašný problém- každý mal 100 veci preco nemohol, nakoniec sme aj išli, ale bolo to na dlhé lakte..Viem bez toho žiť, len neviem, či zmeniť okruh známych alebo je proste teraz taká doba..

anve
18. dec 2018

@lucinka1988 ja sa snazim si vzdy najst cas na svoje kamaratky,ktorych fakt nieje vela a oni si vzdy najdu cas na mna/aj ked maju male deticky/ ...take co sa parkrat vyhovorili tak tie uz niesu v mojom zozname...nebudem sa niekomu vnucovat...kto chce cas si najde😊

lucinka1988
autor
18. dec 2018

@anve súhlasím, tiež to tak vnímam

alex666
18. dec 2018

@lucinka1988 Ahoj, mam podobne skusenosti. Mam par kamosiek, ktore si najdu cas, ale aj take, ktore nikdy cas nemaju. Podla mna, ak niekto nema cas, tak to znamena, ze nechce, lebo uprimne neverim, ze vsetci su stale taki busy. Ja som sa rozhodla, ze ludi, ktori dlhodobo odmietaju stretnutie so mnou proste nebudem dalej prosit. Bud sa ozvu sami alebo nic z toho.

Ak to ide, treba udrziavat dlhorocne vztahy, leo tie su najpevnejsie, ale niekedy je fajn aj vymenit okruh znamych a zacat budovat vztahy nove.

pininka
18. dec 2018

Ono je to väčšinou tak,že v každom období života odídu a prídu iní kamaráti. Mam takú kamošku čo sa stretávame aspoň raz do týždňa, ale poväčšinou celé rodiny spolu keďže pri sebe bývame. Mali sme obdobie že sme všetky mali naraz deti, tak sme sa stretávali denne. Teraz sa namaterskej cítim trocha sama,lebo tu u nás v okolí nemá nikto malé bábo. Staré kamarátky vidam párkrát do roka, podľa toho či je muž doma a môže postrážiť deti.

kvetinka75
18. dec 2018

keď som bola na materskej, tak denne denne, skoro. Neskôr aspoň raz týždenne alebo aj viackrát s deťmi na ihrisku. Teraz, keď je dcéra už veľká - mám viac druhov kamošiek. Vlastne mám známe a kamarátky. S jednou kamarátkou si robíme stretká každý druhý - tretí mesiac. S inou sa niekedy vidíme 2x do týždňa, niekedy aj3 týždne nie. Podľa obodia, niekedy je to náročnejšie, niekedy menej. No a potom mám také známe. Ak sa poznáme ako rodiny, tak sa s tretávame aspoň 1x do roka, buď v lete na grilovačke alebo v zime počas sviatkov. Niekedy aj aj. No a potom mám skupinu kamarátiek kde je to tiež také že vždy má niekto niečo. Tak sa už nesnažím nič organizovať, lebo povedali sme si že sa stretneme aspoň 1 x za štvrťrok - kino, káva, víno, welness a nakoniec nemá nikto čas. Tak si buď napíšeme z času na čas, zavoláme a to je všetko. No a potom mám také s ktorými ma spája určitý časový úsek z minulosti a stretávame sa tak 4x do roka. To sú také čo sme sa spoznali v škole, na krúžkoch alebo nejako cez deti. Pokecáme a po čase keď si niekto zmyslí že sme sa dlho nevideli, zavoláme si, stretneme sa a zase nejaký čas nič.

cibulka79
18. dec 2018

@lucinka1988 Ahoj skoda ze niesi z Kosic-((

lucinka1988
autor
18. dec 2018

@cibulka79 🙂

danyb
18. dec 2018

je to normálne, životné cesty sa nám občas rozídu s ľuďmi, s ktorými sme si boli blízky.. skús si nájsť nové priateľky v tvojom okolí 🙂

titla
18. dec 2018

Ja mám také dve skupiny naj kamošiek – partiu zo SŠ a z VŠ. V oboch partiách som posledná, ktorá nemá ešte dieťa (niektoré kamošky sa teraz vracajú do práce po 2 deťoch a mňa ešte len čaká nástup na MD) a napriek tomu sa už roky pravidelne stretávame. Chodíme sa navštevovať, organizujeme chatovačky – niekedy celé rodiny, inokedy sa stretneme len baby na káve. A to baby žijú nielen v rôznych mestách ale aj štátoch... čiže keď sa chce, tak sa dá. Nie vždy každý môže, ale bývajú to objektívne príčiny.
Tieto kamošky sú také stálice v mojom živote už roky 🙂 No a potom je tu druhá skupina – priatelia, s ktorými som mala v určitom období života užšie vzťahy ale postupom času, vplyvom určitých zmien v našich životoch sa postupne vytratili do stratena. Ak niekto zruší niekoľko dohodnutých stretnutí za sebou a sám žiadne neiniciuje je to pre mňa signál, že ani ja sa nemusím namáhať. Mám šťastie, že tie moje naozaj naj naj kamošky, to nikdy neurobili.

hettinka
18. dec 2018

@lucinka1988 čím som staršia, tým menej sa venujem kamarátkam a viac rodine. Cez týždeň som v práci, potom deti a domácnosť a cez víkend chceme niekam ist. A večer najradšej s manželom. Ku známym už nechodíme na návštevy. Každý má svoje...

ksebejka
18. dec 2018

Citim to podobne ako Ty... minule mi dokonca jeden "kamos" napisal, ze na spolocne stretko nemoze prist, lebo maju domovu schodzu!! :D vacsi odfajk som este nezazila - smiali sme sa z toho s tymi co dosli cely vecer 🙂 Ak chces, mozeme ist niekedy pokocikovat 🙂

alex666
18. dec 2018

@ksebejka Chapem tvoj point, ale uprimne domova schodza zase nie je zalezistost, ktoru treba ignorovat. Ja som alergicka na ludi, ktori na nu nechodia, lebo nas nikdy nie je polovica a potom nemozeme schvalit ziadne potrebne opravy na panelaku. Cize toto povazujem za zodpovedny pristup tvojho kamosa a nie odfajc.

ksebejka
18. dec 2018

@alex666 áno ja tiež chápem ako to myslíš 🙂 ale to bolo stretnutie bývalých kolegov po dosť dlhej dobe - viac menej sviatok. Pre mňa obzvlášť keďže som na materskej 🙂

ifava
18. dec 2018

Tak to ide skor asi o priority. Pre teba by bolo dajme tomu dolezitejsie stretnut sa s nimi namiesto toho aby si napriklad isla ku svokrovcom na nastevu hej priklad. Proste myslim, ze tak isto ako ty tak aj oni by si vedeli najst cas ale nieco ine je pre nich v danom momente dolezitejsie 🙂

cibulka79
18. dec 2018

@pininka Ahoj pozeram ze si z Ke ako ja...tiez som na materskej,ake stare babo mas?
@pininka

lucinka1988
autor
18. dec 2018

@ifava áno, to beriem, keby sa to nestavalo zakaždým, a najmä, väčšinou to niektorá z nás organizuje dostatočne dopredu, aby sa všetci vedeli zariadit, boli v BA, nemali iný program a podobne, ale ak je pre niekoho stále niečo iné dôležitejšie, najlepšie je vyškrtnúť ho zo zoznamu potenciálnych známych na stretávanie sa-tak ako píšu baby vyššie..

gabriellita87
18. dec 2018

Ahoj, tak ja nemam teraz ziadne kamosky, lebo som sa prestahovala a neviem si teraz najst taku co by tiez mala babo

wena
18. dec 2018

No ja som na tej druhej strane, ja väčšinou nemám na známych čas t.j.nie sú pre mňa priorita. Stretávam sa len s priateľmi.

cibulka79
18. dec 2018

@gabriellita87 zijes v Presove?aj ja hladam len som z Ke

gabriellita87
18. dec 2018

@cibulka79 ja byvam 20km od Presova ale iny smer

lussinkaa91
18. dec 2018

Som na materskej. Väčšinou sama len ja a dcéra. Manžel v zahraničí. Raz za týždeň dva sa stretnem a kamoškou co ma tiež malu dcéru ako ja. Raz za mesiac dva s ostatnými kamoškami. Je mi ľúto ze nemám sa s kým stretávať častejšie hlavne kvôli malej. A aj mne padne dobre si pokecať ale ked každý ma svoje povinnosti tak nemajú čas častejšie sa stretávať. A nik ešte nema deti.

delfinka55
18. dec 2018

ako spieva Elan : Iba ti sa stretnu, ktori o to stoja.
stara znama pravda. ja to riesim takto : ked niekoho znameho stretnem a pride do reci ze "mohli by sme niekedy dat kavu " tak ja na to "super tak podme teraz " a kto chce ten ide a kto nie, tak rychlo vymysla vyhovorku a citi sa trapne 😀

pininka
18. dec 2018

@cibulka79 ahoj, hej som z KE, najmladšia má rok a pol

samanta44
18. dec 2018

@lucinka1988 s kamarátmi tiež menej je to normálne že v dospelosti nemá ním čas a keď ma tak má iné záujmy takže som sa naučila chodiť aj sama kde sa dá a tam spoznas ľudí ktorých baví to čo teba .inak by som doma sedela stále

babylove77
18. dec 2018

Ja mam kamošky všetky mame deti zhruba v rovnakom veku, ale ako starneme zisťujem ze každá máme úplne iný názor na život a na všetko, takže priznám sa ze keď idú na stretnutie ja sa radšej vyhovorim. Už si skoro ani nepíšeme, je mi to ľúto ale keď si s nimi nemám čo povedat okrem tradičného, ako ti spia deti a kedy ide do skolky.... tak radšej kašlem na to.

dkethe
18. dec 2018

Tak ja mam malo kamosiek, ale zato takych na ktore sa mozem vzdy obratit. A po otehotneni sme len nase stretnutia z mesta presunuli k nam do bytu, a ked som dokojila, rozjeli sme to v meste zas :D a zaroven respektujem, ak niektora pocituje utlm, ma ine veci na robote a intenzita stretnutia sa znizi, viem ze to nebude vecne. A zaroven to je nevyhoda lebo mat 50 lahkych vztahov by znamenalo ze furt mam s kym pokocikovat... Takto nemam a najhorsie je ked nejaka odide za hranice (na furt)... Ale na takychto priatelstvach treba pracovat a investovat do nich energiu, zato ja som rada ze ich je menej.

jana_eyre
18. dec 2018

necitam moc diskusiu ale pridam..

ja som na materskej 7dmi rok s 3tim dietatom.. mam kamaratky ktore su somnou na materskej, takze sa stretavame doobeda ked ideme s detmi von.. vela kamaratiek ked sa uz vratilo do prace somnou obmedzilo kontakt a vidame sa maximalne cez prazdniny.. s tymi co su doma sme uz aj vecer raz sli na vino.. bolo to fajn.. ale teda co chcem povedat, ze hoci je mi luto, ze sa s niektorymi uz nevidam, uplne ich chapem - akoze sklbit plnohodnotnu pracu s detmi, rodinou, sirsou rodinou a domacnostou a este si hladat aj cas na x kamaratok - to proste nie je lahke a sama sa uz na to obdobie netesim.. s jedinou kamaratkou co sme naozaj dlho kamosky (asi 14rokov) sa vidam.2x rocne.. podla mna to je normalne, ludia sa menia, menia sa im znami a kamarati, je to prirodzeny proces, hoci ako som povedala par krat mi to bolo dost luto..

2veronika262
18. dec 2018

@lucinka1988
Ja som bohužiaľ jediná z mojich kamarátok Ktoré ma dieťa, ostatne si ešte "užívajú" život :D striedajú frajerov, chodia na diskotéky a stretávame sa akurát tak na naše narodeniny, meniny 🙂 občas prídu pozrieť malú ale inak je to bieda 🙂 nechápu prečo som sa tak skoro vydala a mam dieťa (nenaplanujes), momentálne čakám druhé takže to bude zrejme ešte menej času 🙂 ale stojí to za to 🙂 ja by som sa s nimi rada stretla ale odmietam ísť na diskotéku a opijat sa po večeroch, a keď navrhnem aby sme si išli len tak sadnúť na nealko/kávu tak to už majú tiež výhovorky 🙂 co už 🙂

stoke
18. dec 2018

@lucinka1988 ked sa budes velmi nudit a budes mat zaujem sa stretnut dojdi do trnavy, ja mam podobny problem. Za priatelom, uz manzelom som sa prestahovala do trnavy z kosic a som tu bez kamosiek, mami ci sestier.. obcas sa citim taka sama, divna.. esteze mam dceru, s ktorou sa uz da co to pokecat 🙂

anielicek009
18. dec 2018

To je teraz tak ja zvladam tiez opatrovanie o babku staranie o malu o svoju domacnost a urcite by som si nasla cas aj na kamaratku lenze mam smolu :( bud su vsetky zadane alebo uz svoje partie maju alebo sa najde vzdy dovod