Ahojte, ak ma niekto zaujem o upravu jedalnicka, zdravsie stravovanie, vymienanie napadov a receptov, kludne sa pridajte. Ja som Acko - a mam vysadit psenicu, kravske mlieko, zemieky a este par inych potravin, tak by som rada nasla niekoho, kto by sa pridal, lebo to asi nebude jednoduche.
@ckatka ja sa k tebe pridám 🙂 tiež som Áčko 😉 Inak u mňa to platí, že tie veci, čo by som ako Áčko nemala jesť, tak mi nerobia dobre - len keď sú tak chutné 😅 Dlho sa chystám na toto stravovanie, tak budem mať teraz lepšiu motiváciu. Inak podľa mňa to až tak náročné nebude, je to len o zvyku a zmene našich klasických, slovenských receptov.
@adeala jeej, super,...a odkial mas zoznam? nasla si dakde na internete? ci mas tu knihu? mne dala zoznam jedna liecitelka u ktorej som bola - povedala ze nemoze ma donutit stravovat sa tak, ale ze vrele mi to odporuca, ze na sebe otestovala ze to funguje (ma 70 rokov a hadala by si jej po 50tke) 🙂
a presne - na niektore veci co mam v zozname "zakazanych" mam aj preukazanu alergiu, ako napriklad paprika 🙂
@ckatka Ale je rozdiel vo "vraj nerobia dobre" a naozaj nerobia dobre, cize mas to uz odksusane, ze ti to nerobi dobre. Ja by som napr. podla mojej skupiny nemala jest paradajky (moja naoblubenejsia zelenina a nevsimla som si, zeby mi nerobila dobre), ryza a cestoviny - top oblubene a este kopec inych veci. Naopak ako jedina skupina mozem jest mliecnych vyrobkov kolko chcem, ALE nerobia mi dobre. Podla mna to nie je take jednoznacne a doslova by som sa tym neriadila.
@ckatka našla som na internete http://www.baoba.sk/poradenstvo/krvne-skupiny/s...
Inak tiež mám alergiu na papriku 😀
Možno je to hrozná náhoda, ale na mňa to dokonale sedí 😅 Iné ako kuracie mäso a ryby som nikdy nemala rada, z kravského mlieka mi je mooc zle, sójové výrobky mám rada a čo sa týka zeleniny, tak zo "zakázanej" - zemiaky, juka, kapusta, čínska kapusta, kapari, čili, baklažán, borievka, šiitake, čierne olivy, paprika, zelenina nakladaná v octovom náleve, sladký zemiak, rebarbora, kyslá kapusta, paradajky - som schopná bez väčších ťažkostí zjesť 1 rajčinu za mesiac 😅
@dejka77 - ja predsa nikoho nepresviedcam, ak o takyto sposob stravovania nemas zaujem, proste do tejto diskusie nechod 🙂
ja som sa nepytala, ci niekto uznava alebo neuznava tento sposob stravovania, ale ci so mnou niekto do toho ide 🙂
to "vraj" je preto, lebo kedze mam rozhasenu pecen a slezinu tak ako mam, bez zjavnej vonkajsej priciny, tak to zrejme na 90% bude v strave
dakujem za pochopenie
a ono to nie je o tom, co su moje oblubene a neoblubene potraviny,...ide o to ako na ne reaguje tvoje telo. A ze ti mliecne vyrobky nerobia dobre? - pokial je to kravske mlieko, tak nemoze robit dobre. Skus kozie, ovcie, sojove... a uvidis. Niekedy sa mnohymi zdravotnymi problemami je uplne blba pricina (mozno to mlieko) a ani si to neuvedomujeme. Pokial viem tak psenica a kravske mlieko su pre vsetky krvne skupiny tabu, podla tejto "diety"
uvidime, som zvedava ci sa este niekto prida
V tichosti sa pridavam k myslienke stravovania podla krvnej skupiny aj ja. Som tiez A, velmi by som sa takto rada stravovala, lenze neviem ako to spravit s psenicnou mukou - aj moje dietatko ma rado cestoviny, aj ja a aj moje dietatko male ma rado pecivo a ja to po nom dojedam (nerada vyhadzujem, resp nemam to srdce vyhodit), aj ja aj muz aj deti sme A-cka, vsetci mame v podstate radi to, co sa odporuca pre nasu krvnu skupinu...
Som z mensieho mesta, raz do tyzdna mame moznost - chlieb z cisto raznej muky, inac pecivo len kupujem v obchode (pokus s domacim chlebom mi nevysiel, neupiekla som dobry a iba som z toho frustrovana zostala)
@dazdovka ak chces mozem ti dat nejake recepty, pre nas Acka nie je ta psenica az taka dolezita - ako napr maso a mlieko kravske, paprika a pod.... obcas pecivo nezaskodi, a pri vareni a peceni pouzi spaldovu muku vsade tam, kde by si pouzila psenicnu - a mas vybavene
inak - cestoviny som vcera nakupila semolinove - podla mojich info take mozme - mali v Kauflande za nejakych 50 centov cca
super @ckatka recepty by potesili 🙂 no ale semolina je psenica, nie? To by bolo super, ak by zas nebola takym zasadnym problemom 🙂 Inac, ja to fakt dost citim, ako nam kravske mlieko robi zle, ani ho uz nepijeme, maso teda skoro vobec (jedine kralicie - nas krpec papka) aj svokra je A-cko, ale ona vypije denne mlieka na litre, to je fakt hruza, ona sa toho nevie vzdat furt je chora - večne hormonalne rozbita, odjakziva gynekologicke problemy... Tu na koniku je vyborna skupina https://www.modrykonik.sk/group/2335/ kde naberam inspiraciu k vareniu. My s muzom a detmi sme v podstate zdravi, davam si zalezat na domacej strave z doma vypestovanych surovin (okrem muky, cestovin a peciva), len ten lepok neviem nejako eliminovat...
@dazdovka nejde o lepok, lepok je aj v spalde - ide o psenicu - tu, co jej je dneska na tony, vyslachtenu, a bielu muku z nej...takisto - bezlaktozove mlieko nie je o nic lepsie, lebo furt je tam ten kazein, nejde o laktozu
velmi dobry a lahky chlebik je napr tento tu:
http://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-z...
alebo tu:
http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldovy-chlie...
podla zoznamu, co by sme ako Ackari mali a nemali jest - to nie je az take strasne 🙂
@ckatka uz som o tom pocula asi pred 15 rokmi, sme citali doma v 1 knizke co kto moze a vtedy som usudila, ze vsetko je v poriadku, lebo presne to lubim co mozem a presne to nemam rada, co nie je vhodne. Teraz som to pebehla znova a som rada znova 🙂 presne to mi zostalo a mam rada co je pre mna vhodne a vyslovene sa vyhybam nevhodnym jedlam, ale nie pre tu dietu, clovek po rokoch na to uplne zabudne. Mne to proste takto chuti 🙂 Mozno by nebolo od veci nezakyslovat organizmus, ze este aj cez to prefiltrovat tie jedla, len co by povedali ti, ktorym uz ani toto nevonia 😀
Ahojte aj ja by som sa chcela takto stravovat,mala by niektore recepty aj pre skupinu 0?dakujem
@luciahaluskova ahoj aj ja som 0 ;) tiez by som rada nejake recepty..
dievcata neblaznie, tato dieta je hlupost (napokon ako vsetky extremne diety) 🙂
Ak by som sa podla toho stravovala tak by som musela vylucit skoro vsetky moje oblubene jedla, takze nehrozi 🙂 . Clovek by mal jest vsetko, akurat nie veci, ktore mu nerobia dobre.