Stravovanie podľa krvných skupín. Ide niekto do toho?

ckatka
6. jan 2014

Ahojte, ak ma niekto zaujem o upravu jedalnicka, zdravsie stravovanie, vymienanie napadov a receptov, kludne sa pridajte. Ja som Acko - a mam vysadit psenicu, kravske mlieko, zemieky a este par inych potravin, tak by som rada nasla niekoho, kto by sa pridal, lebo to asi nebude jednoduche.

dejka77
6. jan 2014

Ak by som sa podla toho stravovala tak by som musela vylucit skoro vsetky moje oblubene jedla, takze nehrozi 🙂 . Clovek by mal jest vsetko, akurat nie veci, ktore mu nerobia dobre.

ckatka
autor
6. jan 2014

@dejka77 no ved prave....tieto veci mi vraj nerobia dobre, tak to chcem skusit...asi budem horko plakat nad zemiakmi,...ale napriklad pecivo uz si peciem doma lastne, spaldove a razne, syr ovci,...tak uvidime

adeala
6. jan 2014

@ckatka ja sa k tebe pridám 🙂 tiež som Áčko 😉 Inak u mňa to platí, že tie veci, čo by som ako Áčko nemala jesť, tak mi nerobia dobre - len keď sú tak chutné 😅 Dlho sa chystám na toto stravovanie, tak budem mať teraz lepšiu motiváciu. Inak podľa mňa to až tak náročné nebude, je to len o zvyku a zmene našich klasických, slovenských receptov.

ckatka
autor
6. jan 2014

@adeala jeej, super,...a odkial mas zoznam? nasla si dakde na internete? ci mas tu knihu? mne dala zoznam jedna liecitelka u ktorej som bola - povedala ze nemoze ma donutit stravovat sa tak, ale ze vrele mi to odporuca, ze na sebe otestovala ze to funguje (ma 70 rokov a hadala by si jej po 50tke) 🙂

a presne - na niektore veci co mam v zozname "zakazanych" mam aj preukazanu alergiu, ako napriklad paprika 🙂

dejka77
6. jan 2014

@ckatka Ale je rozdiel vo "vraj nerobia dobre" a naozaj nerobia dobre, cize mas to uz odksusane, ze ti to nerobi dobre. Ja by som napr. podla mojej skupiny nemala jest paradajky (moja naoblubenejsia zelenina a nevsimla som si, zeby mi nerobila dobre), ryza a cestoviny - top oblubene a este kopec inych veci. Naopak ako jedina skupina mozem jest mliecnych vyrobkov kolko chcem, ALE nerobia mi dobre. Podla mna to nie je take jednoznacne a doslova by som sa tym neriadila.

adeala
6. jan 2014

@ckatka našla som na internete http://www.baoba.sk/poradenstvo/krvne-skupiny/s...
Inak tiež mám alergiu na papriku 😀
Možno je to hrozná náhoda, ale na mňa to dokonale sedí 😅 Iné ako kuracie mäso a ryby som nikdy nemala rada, z kravského mlieka mi je mooc zle, sójové výrobky mám rada a čo sa týka zeleniny, tak zo "zakázanej" - zemiaky, juka, kapusta, čínska kapusta, kapari, čili, baklažán, borievka, šiitake, čierne olivy, paprika, zelenina nakladaná v octovom náleve, sladký zemiak, rebarbora, kyslá kapusta, paradajky - som schopná bez väčších ťažkostí zjesť 1 rajčinu za mesiac 😅

ckatka
autor
6. jan 2014

@dejka77 - ja predsa nikoho nepresviedcam, ak o takyto sposob stravovania nemas zaujem, proste do tejto diskusie nechod 🙂
ja som sa nepytala, ci niekto uznava alebo neuznava tento sposob stravovania, ale ci so mnou niekto do toho ide 🙂
to "vraj" je preto, lebo kedze mam rozhasenu pecen a slezinu tak ako mam, bez zjavnej vonkajsej priciny, tak to zrejme na 90% bude v strave
dakujem za pochopenie

a ono to nie je o tom, co su moje oblubene a neoblubene potraviny,...ide o to ako na ne reaguje tvoje telo. A ze ti mliecne vyrobky nerobia dobre? - pokial je to kravske mlieko, tak nemoze robit dobre. Skus kozie, ovcie, sojove... a uvidis. Niekedy sa mnohymi zdravotnymi problemami je uplne blba pricina (mozno to mlieko) a ani si to neuvedomujeme. Pokial viem tak psenica a kravske mlieko su pre vsetky krvne skupiny tabu, podla tejto "diety"

adeala
6. jan 2014

@dejka77 keď sa necítiš dobre kvôli strave, tak musíš zistiť, čo to spôsobuje 🙂 A tiež musíš odniekiaľ začať, tak prečo nie napr. od stravovania podľa krvných skupín? 🙂 Veď keď uvidíš, že to nie je to pravé pre teba, tak to ľahko upravíš 🙂

ckatka
autor
6. jan 2014

uvidime, som zvedava ci sa este niekto prida

dazdovka
6. jan 2014

V tichosti sa pridavam k myslienke stravovania podla krvnej skupiny aj ja. Som tiez A, velmi by som sa takto rada stravovala, lenze neviem ako to spravit s psenicnou mukou - aj moje dietatko ma rado cestoviny, aj ja a aj moje dietatko male ma rado pecivo a ja to po nom dojedam (nerada vyhadzujem, resp nemam to srdce vyhodit), aj ja aj muz aj deti sme A-cka, vsetci mame v podstate radi to, co sa odporuca pre nasu krvnu skupinu...
Som z mensieho mesta, raz do tyzdna mame moznost - chlieb z cisto raznej muky, inac pecivo len kupujem v obchode (pokus s domacim chlebom mi nevysiel, neupiekla som dobry a iba som z toho frustrovana zostala)

ckatka
autor
6. jan 2014

@dazdovka ak chces mozem ti dat nejake recepty, pre nas Acka nie je ta psenica az taka dolezita - ako napr maso a mlieko kravske, paprika a pod.... obcas pecivo nezaskodi, a pri vareni a peceni pouzi spaldovu muku vsade tam, kde by si pouzila psenicnu - a mas vybavene

inak - cestoviny som vcera nakupila semolinove - podla mojich info take mozme - mali v Kauflande za nejakych 50 centov cca

dazdovka
6. jan 2014

super @ckatka recepty by potesili 🙂 no ale semolina je psenica, nie? To by bolo super, ak by zas nebola takym zasadnym problemom 🙂 Inac, ja to fakt dost citim, ako nam kravske mlieko robi zle, ani ho uz nepijeme, maso teda skoro vobec (jedine kralicie - nas krpec papka) aj svokra je A-cko, ale ona vypije denne mlieka na litre, to je fakt hruza, ona sa toho nevie vzdat furt je chora - večne hormonalne rozbita, odjakziva gynekologicke problemy... Tu na koniku je vyborna skupina https://www.modrykonik.sk/group/2335/ kde naberam inspiraciu k vareniu. My s muzom a detmi sme v podstate zdravi, davam si zalezat na domacej strave z doma vypestovanych surovin (okrem muky, cestovin a peciva), len ten lepok neviem nejako eliminovat...

ckatka
autor
6. jan 2014

@dazdovka nejde o lepok, lepok je aj v spalde - ide o psenicu - tu, co jej je dneska na tony, vyslachtenu, a bielu muku z nej...takisto - bezlaktozove mlieko nie je o nic lepsie, lebo furt je tam ten kazein, nejde o laktozu

velmi dobry a lahky chlebik je napr tento tu:
http://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-z...

alebo tu:
http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldovy-chlie...

podla zoznamu, co by sme ako Ackari mali a nemali jest - to nie je az take strasne 🙂

bambinkaa
6. jan 2014

@ckatka uz som o tom pocula asi pred 15 rokmi, sme citali doma v 1 knizke co kto moze a vtedy som usudila, ze vsetko je v poriadku, lebo presne to lubim co mozem a presne to nemam rada, co nie je vhodne. Teraz som to pebehla znova a som rada znova 🙂 presne to mi zostalo a mam rada co je pre mna vhodne a vyslovene sa vyhybam nevhodnym jedlam, ale nie pre tu dietu, clovek po rokoch na to uplne zabudne. Mne to proste takto chuti 🙂 Mozno by nebolo od veci nezakyslovat organizmus, ze este aj cez to prefiltrovat tie jedla, len co by povedali ti, ktorym uz ani toto nevonia 😀

luciahaluskova
24. feb 2014

Ahojte aj ja by som sa chcela takto stravovat,mala by niektore recepty aj pre skupinu 0?dakujem

sasha871
2. máj 2016

@luciahaluskova ahoj aj ja som 0 ;) tiez by som rada nejake recepty..

buckeye
2. máj 2016

dievcata neblaznie, tato dieta je hlupost (napokon ako vsetky extremne diety) 🙂