Ked si objednam jedlo a dam 2 stravné lístky v hodnote 5€, a mam platit 7€, ma povinnosť mi vydať 3€ V hotovosti ?
Nie, z gastravov sa nevydáva, ani v obchode ani v restike
To je ako nejake už porekadlo že zo straveniek sa nevydáva 😄 Na budúce budeš vedieť
@vanda323 mna by ale zaujimalo ze kto toto “pravidlo” zaviedol :D
Presne ti istí čo zaviedli gastrace
Ja teraz nadavam na tie karty. Terminal nenosi nikto z rozvozu, iba hotovost beru.
Nie nemá povinnosť nakoľko stravne lístky nie sú peniaze..a to nie je žiadna novinka
Gastrace mat jak listky je podla mna lepsie, s tym nema nik problem, ale o kartach som pocula uz aj ja od kamosky, ze s rozvozom zvykne byt problem, ze nechcu to brat, lebo teda nemaju to jak urobit.
Mozes si u zamestnavatela poziadat o financny prispevok na stravovanie a mas poriesene vydavky.
Hlavný dôvod, prečo nevydávajú z lístkov je tento: ak obchodník vráti do spoločnosti gastráč, nedostane za neho plnú cenu, ale nejaké % zo sumy gastráču si necháva spoločnosť, ktorá ich vydáva a prijíma naspäť. Takže zober si gastráč za 5 eur, naješ sa za 4 eurá, obchodník ti vydá 1 euro. Obchodník vráti gastráč vydávateľovi a ten mu za 5 eurový gastráč vráti 4,50. Takže mínus 1 euro, obchodníkovi ostane z neho 3,50. Takže ak by si bola obchodník, ani ty by si nevydávala. Inak zákon o tom nehovorí žiadny. Čo to zákonník práce, ktorý hovorí, že príspevok na stravu má byť výlučne na stravu (takže ak z neho dostaneš vydané, tak sa stráca tento význam), ale vydávanie žiaden zákon nezakazuje. Deje sa to preto, že je to pre obchodníka absolútne neekonomické a prerába na tom.
@ivkazba vďaka za vyčerpávajúce vysvetlenie 🙂
zo stravných lístkov sa nikde nevydáva