Strava po pôrode

vanesa2106
29. jún 2017

Ahoj 🙂 som 7deň po pôrode.Dcerku kojim a bojim sa hoc čo zjesť aby som neuškodila malinkej.. Čo by som mohla a čomu sa radšej vyhibať. 🙂 dakujem za každu radu ;)

ninapat
29. jún 2017

Vies co, ja som tiez nedavno porodila a zatial sa snazim jest no tak skoro vsetko, len malo solim a korenin. Proste minimum sa snazim ochucovat a vyhybam sa hlavne veciam, ktore zduvaju - strukoviny a take veci😉

siska53
29. jún 2017

@vanesa2106 skus vynechat strukoviny,paradajky,citrusy a cokoladu. Kapustu,kel..papriku
Ostatne uvidis,kazde babo reaguje inak. Sama.si to musis otestovat.

Ja som.po 2m.u maleho uz jedla takmer vsetko,pri malej som.si netrufla,ta bola.kolikova ze az..

Su deti,ktorym vadi pecivo,inym Zas mlieko a mliecne vyrobky.

vanesa2106
autor
29. jún 2017

@ninapat dakujem ;)

anabeth
29. jún 2017

paradajky a citrusy sa vynechávali ako spušťač alergie, ale 15 ročný výskum nepotvrdil, že deti týchto matiek majú menej alergii, takže sa omylostili
strukoviny sú zdravé, nevynechávaj ich automaticky, zarad červenú šošovicu a ostatné var tak, že večer namočíš, ráno vodu vylej, namoč do dalšej a pred varením opäť vymen vodu. Ked budeš mať strukoviny, vypi aspon pol litra silného rascového alebo feniklového čaju- tak isto kaustoviny, - zarad k nim čaj a nevylučuj ich hned všetky zo stravy
môžeš aj kávu
odporučame mamičkám jesť všetko- zdravé-
radšej vynechávaj nezdravé tukové vianočky, buchty, lístkové pečivo, salámu, - podakuje ti aj tvoja postava
ak odsleduješ, že vadí chlieb, pečivo, prejdi na Slatinský celozrnný chlieb (môžeš pravdaže aj hned)

sisaka
29. jún 2017

Nič som zo stravy nevylučovala, zo začiatku som strukoviny len opatrne a v menšom množstve, ale nebol problém. Osobne by som vyradila jedlo len keby som zistila, že dieťaťu nerobí dobre, boli ho potom brusko, ci sa vysype.
Co sa tyka korenin a pod. urcite ziaden problem, neobmedzila som nič, mam kamosky Indky, obidve kojili a nemenili ani stravu (strukoviny každý deň) a ani neprestali jesť štipľavé, nebol problém a to nepoznám Slováka a už vôbec nie Slovenku, co by take štipľavé konzumovala, nejaká štipka palivej papriky, či čierneho korenia je proti tomu úplne nič.