Ahojte, stala sa mi taká vec a to nie 1x. Posiela som 1.triedou pánovi balík zaplatil mi zálohu 5€ , boli v ňom úplne nové tenisky na dobierku 85€, posielala som ho v piatok a po balíku sa zlahla zem , ukazuje to že to je iba v preprave na linke povedali že neodišiel z logistického centra, takže ho zrejme niekto ukradol. Keď mi povedala že za to dostanem max 15€ tak ma skoro porazilo. Aby človek musel ešte zásielky v rámci SK poisťovať lebo niekto má dlhé prsty.. nonsens.. myslíte že sa ešte nájde? Máte niekto podobnú skúsenosť?☹️
Ja tiez zasielky automaticky poistujem
Oplatí sa to poistiť. Stalo sa mi že sa balík našiel, ale aj že nie a naozaj mali na poste pred rokmi kuriéra čo si proste balíky privlastnil... Prípadne aj dobierky prevzaté (rozumej hotovosť).. 😁
poslat tak drahu vec bez poistenia je totalne naivne az hlupe. Vsetci velmi dobre pozname aka je slovenska posta "kvalitna". Cokolvek na com mi bud zalezi, ci uz ako predavajucemu, alebo kupujucemu, alebo to ma velku hodnotu, tak to posielam (dam si poslat) doporucene plus s poistnem na adekvatnu sumu. Samotne poistenie je otazkou par centov.
Nuz, ked to ale niekomu pride ako nonsence, nuz tak nech hlada 80e v lufte....
No ja som zásielky nepoisťovala z toho dôvodu lebo už teraz sa zdá ľuďom prehnané poštovné.. a ešte ma koľkokrát presviedčajú že to má určite menšiu váhu tak prečo toľko za poštu.. a predsa nebudem doplácať za niekoho kto si objedná😩 no asi končím z poštou.. nemáte nejakú dobrú skúsenosť z konkrétnou kuriérskou spoločnosťou?
@nanynou ja odporucam zasielkovnu.Tam sa mi ešte nestalo ze by dačo zmizlo alebo nebolo doručené a je to o dosť lacnejšie https://www.zasielkovna.sk/
@dezire1000 ďakujem a ako to tam prosím funguje? 🙂
@nanynou tam máš presný postup.😉
@nanynou poistenim chranis hlavne seba, resp. svoje peniaze.
Neviem kolko vazil balik, ale dajme si priklad, ak to bolo do 1kg - rozdiel medzi zasielkou doporucene a tou istou len poistenou (do 150e) je 0,50e.
S prepacenim, sprostych 50 centov. Co je podla teba rozumnejsie? Doplatit 0,50e, bars aj zo svojho, a mat tak vsetko safe, pre pripad, ze sa nieco pototo. Alebo nic nedoplacat a prist o vyse 80e???
Tvoj pristup ma naizaj zaraza...
ak niejie poisteny, mozes mu vecer zapalit sviecku (:
Na jednej strane je dobre, ak sa balik poisti, môže sa stať hocičo, havarovat dodávka alebo co, ale aby to človek robil preto, že by mu to firma, ktorej zásielku zverí neukradla, je na hlavu. Pošta je štát v štáte, keby na nich platili pravidlá ako pre súkromné služby, tak by sa nedoplatili.
Este by si ho mohla najst na hlavnej poste v Trnave. Ale ktovie po akom case a ci vobec sa objavi
@nanynou Mne sa našiel balik tiež v hodnote 81 eur bol, ale bol aj poistený. Bolo to pred Vianocami. Do hľadania som zapojila poštárku. Oni vedia pozrieť podrobnejšie v systéme, cez aké logisticke centra a body to prechádza. Môj vraj 2 týždne ležal na pošte Bratislava 1 a potom sa aj našiel a doviezol mi ho kuriér poštový, už som ani nedúfala. Takže choď na poštu a žiadaj detaily popis, kadiaľ zasielka išla
@dopolbokaodrata presne ako hovoríš ty 😓
@nanynou pani za priehradkou, ked da do systemu pod.cislo, vidi ovela viacej ako ty na internete - vidi, na ktorom prekladisku skoncil. Tam nech ho pohladaju. Mne tak uz nejeden balik nasli.
Staznosti by som davala jednu za druhou, ako ze ti vratia max 15 € to nech si strcia kam chcu
@ejanjelik ked nema poisteny balik, peniaze jej nevyplatia. Len tych 15€
@nanynou presne tak. Ked nebol poisteny, tak len 15€.
Preto vsetko nad 50€ poistujem.
@nanynou ahoj počas dlhých rokov na materskej som poposielala hm stovky balíkov, až na 1 všetky došli OK aj obyčajne . Asi 2 ks sa presúvali mesiac po Slovensku, či v polici na pošte ale nakoniec došli. Čiže pri tej sume - 1 euro či 2,50 či centy, klobúk dole pred poštou za tieto služby. ...
Jeden balík sa pred rokmi stratil, to mi pani posielala obyčajne bez poistenia detsku stoličku. V hlave mi docvaklo, že poslať 1 m x 1 m nábytku za poštovné povedzme vtedy 2,50 je provokácia - pretože hodnota v balíku je 100x väčšia ako poštovné. Od tejto skúsenosti posielam drahé alebo veľké veci na dobierku, - mám tak skúsenosť - 100 percentnú úspešnosť v doručení.
kupujuci este nepytal postovne naspat, resp.tu zalohu? este aj na tom mozes tratit. draha skusenost, ale deju sa aj horsie veci
@nanynou ak sa po ceste odlepi podacie cislo, tak musi nalepit nove.
No od piatku by uz pravdepodobne dorazil do ciela :(
Ak bol podany v piatok, este je moznost, ze sa objavi, najma ak smeroval do mensieho mesta/dediny... mam skusenost, ze baliky do vacsich miest idu kratsie ako do dedin 🙂
@veronikaszabova dúfam že sa nájde :( ale išiel do prešova a som videla že sú tam nejaké potopy tak ešte na to sa spolieham že možno aj preto nedorazil :(
nikdy sa mi bohuzial strateny balik nenasiel. veci na dobierku ale poistujem automaticky. stoji to myslim 70centov na sumu 150 eur