Stratený balík

24. sep 2021

Jednej mamičke som minulý štvrtok predala veci z bazáru v hodnote 20e,peniaze poslala dopredu, balicek som zabalila štvrtok odoslala, poslala doporucene, mamičke poslala sledovacie číslo, v stredu mi píše ze balíček neprišiel, dokonca ani dnes, podla sledovacieho čísla "je v preprave" uz 7dni😬😬😬 no neverím tejto poste uz je isto stratený... Podala som reklamáciu ako ďalej postupovať? Vrátia mi hodnotu tovaru aj ked zásielka nebola poistená? Vrátiť mamičke peniaze aj ked balik nemá ani jedna z nad? Ak sa najde po case vratia hl mne ci jej?

autor
24. sep 2021

Poslala som jej síce sledovacie číslo, mrzí ma co sa stalo ale teraz vyzerám ako klamárka ja keďže poslala peniaze a balik nikde

falbala132
24. sep 2021

ano, vratia ti max 18 €
a nevyzeras jak klamarka, vsak aj ona vidi, ze je to v preprave

11mirka22
24. sep 2021

Nevyzeras ako klamárka, veď si to poslala doporučene. Máš podacie číslo. Hlavne kľud, nestresuj, podala si reklamáciu, do 30 dní sa ti pošta vyjadrí. Je veľká pravdepodobnosť, že zásielka sa nájde a bude riadne doručená. Ak nie, a reklamácia bude uznaná ako opodstatnená, pošta ti vyplatí určitú sumu (presne neviem) a z tej by som polovicu poslala kupujucej (aspoň čiastočné odškodnenie). Nie je to ani tvoja, ani jej chyba predsa, keď sa zásielka stratí....

falbala132
24. sep 2021

@11mirka22 preco polovicu? Podla mna ak zaplatila 20 €, ma nárok na tych 18 € od posty. Ved predsa predávajuca ma uz peniaze od nej, to si ma na tom este zarobiť od posty na úkor kupujucej?

mtucekova
24. sep 2021

Baby, počkajte ešte pár dní, niekedy sa to zadrží na pošte....

11mirka22
24. sep 2021

@falbala132 áno, jasné, máš pravdu... Myslela som to tak, že podeliť sa, aby každá z nich mala rovnakú škodu... Už mi to nemyslí, piatok na mňa dolahol 😁

11mirka22
24. sep 2021

Dnes som napríklad riešila balíček, ktorý sa zrazu našiel, práve v deň, keď sa ukončila reklamácia... Proste zrejme niekde zapadol, alebo čo... 24 dní po ňom nebolo stopy, bol evidovaný iba ako podaný v preprave a dnes sa zrazu objavil na vrátenie odosielatelovi, že adresát neznámi (bola chybná adresa) no proste stane sa...

simca06022011
24. sep 2021

preco by si vyzerala ako klamarka, ked vidno aj v systeme, ze si ho poslala? ja by som to zatial nechala tak, kym nepride reklamacia z posty. Mame skusenost, ze sa omylom zasielky poslali do ineho mesta, na inu postu atd.. a potom sa zazrakom nasli...

asfodelka
24. sep 2021

Ja som mala tiez v preprave balik 7dni, napisala som staznost na stranke posty a zazrakom sa stav balika zmenil a o par hodin mi ho dorucil kurier. Z posty mi este odpisali ze sa na to pozreli a uz je dorucovany.. alibisti, hladali narychlo a napravali 🤣

falbala132
24. sep 2021

no mne tak raz prisla inak zásielka poslaná v januari, a došla v septembri 😅 neverila som 🙈

autor
15. okt 2021

Balíček sa nenašiel, poslali mi 18e na účet 🤷🏽‍♀️