Stratené roky pri tyranovi

31. júl 2023

Dlho som rozmýšľala či napísať túto diskusiu.
Veľa rokov som žila pri mužovi ktorý ma psychicky a fyzicky týral.Dokonca mi išlo o život,opakovane ma škrtil a vyhrážal sa mi že ma zabije a aj tak som ďalej s ním žila.Teraz ľutujem stratené roky.Psychické týranie ale bolo horšie ako to fyzické, bolo deň čo deň.Veľa razy som mala pocit ze skončím na psychiatrii a len kvôli deťom som sa vždy vzchopila.Nemala som žiadne sebavedomie, neverila som si, nevedela som čo je to sebaúcta ku saméj sebe.Platím prenájom bytu a mám 2 práce. Denne pracujem 10 hodin, obidve prace sú manuálne, narobím sa ako otrok, nachodím a nazohýbam.Ale prídem domov, oblapím svoje deti a ten pokoj, kľud ktorý máme je na nezaplatenie.Vidím obrovskú zmenu na mne aj na deťoch.Začínam si veriť, nadobúdam sebavedomie a rozmýšľam nad rekvalifikačným kurzom manikérky alebo kaderníčky.Úspory mám a chcem si po čase otvoriť svoj salón a byť sama sebe šefkou.Nie hneď, uvedomujem si že musím najskôr nadobudnúť prax.Viem že začiatky budú ťažké ale môžem popri tom ešte chodiť upratovať alebo dokladať tovar, hocičo.Možno tento príspevok budú čítať ženy ktoré žijú podobne ako som žila ja. Chcem len napísať že je strašný nezmysel žiť vo vzťahu v ktorom nie ste šťastná alebo vás muž týra.Ani kvôli deťom ani kvôli peniazom ani pre nič iné.Seba postavte na prvé miesto.Pretože stratené roky vám nikto nevráti.Škoda že som takto nerozmýšľala skôr.Predčasne som zostarla, mám hlboké vrásky a ktovie či takýto prežitý život mi raz nespôsobí infarkt alebo niečo iné.

kornelies
31. júl 2023

Drzim paste, ale nemaj velke oci, co sa tyka profesie kadernika. Jeden rekvalifikacny kurz ju z teba nespravi, otvorit si salon je ciste blaznovstvo.
Skor by som bola manikerka, tam moc toho nemozes pokazit, ale kazda druha mlada zaba robi nechty doma za smiesne ceny.

janetinka27
31. júl 2023

Ahoj, drzim ti palce a este - kurz nestaci, treba este ziskat osvedcenie o uplnej kvalifikacii, ak chces podnikat, informuj sa popri kurze. za skusku (na ziskanie toho osvedcenia) sa totiz plati a skusku robia iba urcite skoly, zivnostenska komora atd.
(Aby si si to vedela financne cca naplanovat).

daniela2202
31. júl 2023

Neboj, mysli pozitívne a uvidíš, že aj omladneš, veľa šťastia 👍

anonymnasnazilka
31. júl 2023

Tesim sa, ze si dokazala odist a mas sa lepsie! Drzim ti palce, si skvela mamina, zvladnes to.

alickapusinka
31. júl 2023

Si urobila najlepšie životne rozhodnutie dať druhu šancu sebe a deťom. Veľmi TI držím palce v tvojich dalšich plánoch.

autor
1. aug 2023

@janetinka27 Áno, viem ze treba osviedčenie a najskôr by som aj tak pracovala niekde aby som získala prax.

autor
1. aug 2023
janetinka27
2. aug 2023

Ak budes mat prax, potom ti staci iba zakladne osvedcenie z kurzu, hocijaka stredna skola a rok praxe v odbore, ten rok sa zacina pocitat az po ziskani osvedcenia z kurzu. Ked ziskas rocnu prax, nemusis mat osvedcenie o uplnej kvalifikacii, vtedy ti staci len akreditovany kurz (podla zakona o celozivotnom vzdelavani).

autor
3. aug 2023

@janetinka27 Ďakujem 😊