Stratená zásielka

22. dec 2023

Mamičky, ako by ste riešili situáciu, keď si kupujúca zvolí poštovné obyčajne a zásielka sa stratí? Nedoručia ju?
Aký postup by ste zvolili ako predavajúce?
Samozrejme že je to vždy na vlastné riziko kupujúceho ale z ľudského hľadiska mi to nedá nejako nedoriešiť tú situáciu aj keď ja zato nemôžem a mrzí ma to.

79viktoria79
22. dec 2023

ako vieš,že sa stratila? teraz majú toľko toho,že nestíhajú, podľa mňa ju doručia medzi sviatkami,a bohužiaľ,mňa ako predavajucu by to viac nezaujímalo,co ty za to môžeš?

cyberk
22. dec 2023

Sice sa mi to este nestalo, ale vzdy pred odoslanim si odfotim balik, a ponechavam aj doklad o zaplateni, a aj upozornim ze pri posielani obycajne, nie je sledovacie cislo. Takze ak by neprisiel balik, odpisala by som, ze ma to mrzi, ale ja som balik odoslala formou akou si ona zvolila.

autor
22. dec 2023

@cyberk tak balík som odfotit mohla ze je zabalený ale mne nikdy nedáva žiadne potvrdenie o zaplatení keď sa posiela obyčajne. Nemám žiadny doklad. A neviem na isto ale keďže nebol stále doručený, čo už mal byť pred 2dnami tak sa podla mňa stratil..alebo ho možno doručia ešte medzi sviatkami ako bolo spomenuté vyššie.. no neviem vôbec ale ka to štve.

isis234
22. dec 2023

Pred sviatkami majú toho veľa- balíky, listy, pohladnice.. ako píšu vyššie, obyčajné zásielky nie je možné sledovať.
Medzi sviatkami pracujú. Je vírus, možno má veľa ľudí PN, i dovolenky.
Nemusel sa stratiť balík.
Napríklad mne posielali balík 20.12. z východu, na západné SK, na pošte povedali že 1. triedou to príde najskôr 22.12. a včera, 21.12. som už mala balík doma.
Zrejme obyčajné zásielky čakajú a je veľa expresných... To je to riziko obyčajnej pošty.

vanilkovazmrzka
22. dec 2023

Iba 2 dni od tebou predpokladaneho dorucenia? Cakaj minimalne do 7. januara a po sviatkoch to mozes nejako riesit.

A tiez kde mas istotu, ze balik uz nema a iba sa tvari ze ho nema? 🤷‍♀️

simca06022011
22. dec 2023

Pošta nestiha ... ak mešká len dva dni tak netreba panikarit.
Inak vybrala si obyčajne =išlo obyčajne. Možno sa bude musieť spýtať na pošte osobne, lebo nadrozmer ani nedorucuju veľakrát ale nechajú tam (niekedy hodia lístok, inokedy nie )

isis234
22. dec 2023

Napríklad 19.12. som posielala pohladnice 1. triedo do Brezna. Doručená bola večra, 21.12. Balík príde na adresu.
Môže sa adresát spýtať na pošte osobne, medzi sviatkami, ak vie adresu odosielateľa. Ale bez žltého lístka jej nevydajú nič

autor
22. dec 2023

@vanilkovazmrzka Áno, 2 dni od mojho predpokladaného doručenia. Ved toto do čerta , može ho mat aj doma 🤣. Je to taka dvoj sečná zbraň a neviem ako to riešiť 🙄.

isis234
22. dec 2023

Dá sa to zistiť na pošte. Všetko majú evidované v systéme. Či ho adresát prevzal

katka2602
22. dec 2023

Ja som poslala obyčajne zásielky 14.12. a prišli včera. Takže kľudne ešte môže prísť. Alebo ju ma kupujuca doma a klame, alebo ak sa naozaj stratil tak bohužiaľ nič. Ak to chcela kupujuca obyčajne tak smola. Ale vyriešiť to nemáš ako, alebo jej chceš vrátiť peniaze, hoc ona sama si vybrala obyčajne poštovné čiže musela počítať s tým, že sa môže stratiť.

krtko1313
22. dec 2023

Naša pani poštárka, hovorila, že aj u nich je veľa ľudí chorých. Chodia, zastupovať a môže sa stať, že berú len doporučené zásielky. Mne sa osobne stalo, že balík prišiel po 10 dňoch. Ešte nič nie je stratené.

katka2602
22. dec 2023

@isis234 obyčajne zásielky sa nikde neeviduje.

muchotrafka298
22. dec 2023

Obycajne zasielky nie su evidovane, na vyziadanie mozu vystavit na poste potvrdenie o zaplateni, kde je iba suma nic ine. Teraz ide posta fakt pomalsie, cize list co ide obvykle 2 dni, tak teraz jeho dorucenie trva tyzden.

Pokial si kupujuca zvoli obycajnu postu, je to jej riziko. Kedze tam sa neda zasielka ani sledovat ani reklamovat. Vobec by som sa tym nezaoberala, mas pisomnu komunikaciu, kde ziada obycajne postovne a tym to pre teba konci. Nemas to ako riesit.

zuzanka.zuzu
22. dec 2023

minulý štvrtok som 1.tr. posielala list a prišiel teraz v stredu 😂 prvá trieda. ten tvoj čakaj v januári 😉

vanilkovazmrzka
22. dec 2023

@autorka podla mna proste este cakaj. Maju toho milion, prioritnejsie su urcite zasielky prvou triedou a tie, co maju priplatene nejake extra sluzby. Takze trpezlivost, som si (skoro) ista, ze balik pride 🙂

kikushaa
22. dec 2023

Nemas to ako riesit. Obycajna posta je zial na zodpovednost kupujuceho vzdy 🥹

baboobchod
22. dec 2023

Čo chceš riešiť? Balík nemá číslo, nedá sa vystopovať. Ak ho na prijímajúcej pošte nenájdu, tak má kupujúca smolu a čo ty s tým 🤷🏼‍♀️… no nič.

1fifinka1
22. dec 2023

Ak je dobra poštárka (ako ja😁😁) bude si pamätať, ci niečo tej dotyčnej prislo

lukbe
22. dec 2023

Akože nemáš doklad? Veď sa vypisuje podaci lístok aj na balík. Potom dá poštárka potvrdenie a mam aj ten lístok. Ale mozno preto, že ja som dala aj poistit, vždy dávam, ved je to pár centov. Asi si to poslala ako list.

autor
22. dec 2023

@lukbe išlo to len ako list obyčajne..nie balík keďže rozmerovo to nebolo také veľké a nepresahovalo 2kg. Takže nemám žiadny doklad 🤷‍♂️.

autor
22. dec 2023

Neviem ženy. Asi teda ešte počkáme a keď nepríde, tak vrátim Aši polovicu peňazí.. aj keď to bolo len do 10e ale aj tak, mňa to štve a ešte pred Vianocami 🙄.

katka2602
22. dec 2023

Kupujúca ma aké hodnotenia?

autor
22. dec 2023

@katka2602 Ona má dobré hodnotenia. Nemám ja z toho taky pocit že by mala balíček doma a klamala by, to vôbec nie. Skôr to že sa bud niekde zapatrošil alebo ako ženy píšu vyššie možno že ešte príde. Len zase aj ja som kupovala od jednej pani tento týždeň a posielala rovnako ako ja a ja ho mam už dávno doma. Za to nemám z toho dobrý pocit a dúfam ze ešte príde medzi sviatkami.

lenkakravcova
22. dec 2023

Pred dvoma dňami? 😃 Mne prišla nedávno obyčajná pošta po 2 týždňoch. 🙂 daj tomu ešte čas.

lenkakravcova
22. dec 2023

Inak ked chcela obyčajné poštovné, tak nič nevracajú. Môže to byť aj typ človeka, ktorý už balíček má doma ale skúša či nedáš ani aspoň polovicu peňazí. Ľudia sú rôzni..

katica06
22. dec 2023

Mne sa stalo že som vyhrala aukciu na mňa kde bolo uvedené poštovné doporučene , keď to nedorazili do týždňa pani tvrdila, že poslala obyčajne ale nič nedošlo, až po kontaktovaní admina mi boli vrátené peniaze. Ale v tvojom prípade ak kupujúca chcela obyčajne je to na jej triko....

lukbe
22. dec 2023

Nemusí presahovať 2 kg, ja som posielala ako balík, mal 400g, v stredu, dnes došiel, ale ako vravím, dávam poistiť.

autor
22. dec 2023

@lukbe tak ale keď pani povie že chce poslať obyč. tak ja ju nebudem presviedčať predsa že to pošlem ako balík keď tam je poštovné drahšie.. a ani by sa jej to neoplatilo keď kupuje vec za 7eur povedzme platiť drahé poštovné ... to zase beriem .. len keď nedorazi , tak je zase problém 🙄.

jaond19
22. dec 2023

Neriesim, pretoze nemam dokaz ze ho dotycna kupujuca uz nema doma a snazi sa vylákat aj peniaze naspat. Fakt cudzím nedoverujem.

lukbe
22. dec 2023

Je mi to jasné, nabudúce aspoň budeš vedieť a asi už na to nepristúp. No možno ešte dôjde. Ja vždy dávam poistit,aj keď niekedy na vlastné naklady. A teraz pani veľmi preplatila,ale sama chcela dobierku, kniha, ktorú som posielala, stála 2x menej ako poštovné. Myslím, že sa vždy dá dohodnúť.