Stratená invalidná palica

macickaandy
26. júl 2022

Mama dnes stratila barlu.. Dostáva za ňu peniaze. Má ísť k doktorovi alebo si kúpiť v obchode?

hradnapani
26. júl 2022

ako moze dostavat peniaze za barlu? nerozumiem tomu. Nova barla, ak je to nejaka bezna, stoji par eur.

pribinak
26. júl 2022

@hradnapani zle sa vyjadrila, alebo zle to naformulovala. nedostáva za ňu peniaze, ale naopak
Má ju na predpis ako zdravotnú pomôcku

pribinak
26. júl 2022

@macickaandy mize si ju aj kúpiť v zdravotníckych potrebách, ale môže aj zavolať doktorovi či náhodou nemá nárok na novú po nejakom čase

Toto sa stalo aj jednej našej susede, doktor povedal, že ak vedela prísť domov bez nej, zrejme žiadnu nepotrebuje a nepredpisal 🙉🙊🙈

hradnapani
26. júl 2022

@pribinak jaj jasne, neskoro je 🙂 v nasej lekarni maju taky stojan, kde je vzdy niekolko barli, ktore si tam ludia zabudli :D Ale nestoji to vela, tak by som asi kupila novu. Ale lekara sa vzdy moze opytat, clovek ma narok nieco stratit.

oli18
27. júl 2022

@pribinak dostava za nu peniaze. Podrobnosti neviem, ale je vseobecne zname, ze invalud na palicu, ci barlu dostava mesacne nejaku sumu.

loginexistuje
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
27. júl 2022

Neviem síce, ako sa dá stratiť barla, ak ju ozaj človek potrebuje, tak ju hádam nenechá niekde pohodenu, ale dá sa kúpiť nová

pribinak
27. júl 2022

@oli18 boze, dostáva vzhľadom k zdravotným komplikáciám kompenzačný príspevok, ludovo povedané “peniaze na palicu”

zuzap33
27. júl 2022

@pribinak prispevok na palicu uz roky nie je

pribinak
27. júl 2022

@zuzap33 však ja viem

oli18
27. júl 2022

@pribinak ja to viem, mne to nevysvetluj. Mala som dojem, ze ty to nevies😀. Tych kompenzacii je viac, jeden z nich je "na palicu". Ak uz v sucasnosti neexistuje, zrejme ho tym, co mali v minulosti priznany, neodnali. Ved aj autorka to pise, ze matka na palicu prispevok ma.

pribinak
27. júl 2022

@oli18 dobre, nechaj tak. Mna nebavi sa ťahať za slovíčka

cacianka
27. júl 2022

@pribinak áno tak to bolo, potom zludovelo, lebo palica poskodzovala oblečenie používaním viac ako bez nej.
Autorka : kompenzacny príspevok nie je určený na fialovú palicu, keď si mama kúpi novú, je to jej vec.
Príspevok je od sov. poisťovne
Palica od zdravotnej

zalka
27. júl 2022

@cacianka opravím, kompenzácie vypláca UPSVaR a nie SP.

cacianka
27. júl 2022

@zalka diky, pomýlila som sa, úplne blbo, veď práve susede som tlačila formuláre, tvrdila že SP a bol to upsvar,😇

macickaandy
autor
28. júl 2022

@hradnapani chodí jej šek na určitú sumu a ona tvrdí že je to za palicu

loginexistuje
28. júl 2022

@oli18 blbosti pises kompenzacia na palicu nie je ak tak na opotrebenie satstva

oli18
28. júl 2022

@loginexistuje nechápeš, prečo som to dala do úvodzoviek?