Strata schopnosti komunikovať

fashionshop88
13. jan 2024

Ahojte mám 28
Vždy som vedela komunikovať a rada, posledne 2r je to somnou veľká katastrofa , pred cca 2 rokmi necelými to začalo keď som otehotnela a musela som ísť PN (som chorá na srdce a nevládala som veľmi, už mám 10r babu, ale vtedy som bola živšia a chudšia čo určite urobilo veľa ) zostala som doma z práce a čakala 9 mes kým ubehne, bývali sme v meste veľkom, staršia dcéra do školy , ja sem tam von, do obchodu atď.. ale teda ešte najskôr poviem, že od svojich cca 17/18 r som brala liek na utlmenie alebo akoby som to nazvala, Frontin... Bez vážneho dôvodu, raz som mala situáciu vážnu, stres, záchvat plaču a bol mi podaný tento liek cítila som sa fajn , nevedela som ako ďaleko to môže zájsť, tak som si ho začala dávať predpisovať u dr ... Brala som ho roky , až sa z toho stalo pravidlo každý deň, lebo som sa po ňom cítila lepšie, dávky sa zvyšovali (neotehotnela som plánovane. Povedali nám, že druhé nebudeme môcť mať, lebo mám zarastené vaječníky, bola som na zákroku kde mi to zistili, tak som sa s tým zmierila ) nebol dôvod vysadiť Frontin, až raz mi gynekológ oznámil , že som tehotná 🤰 🙈, čomu som vôbec nerozumela , že ako keď mi bolo zistené čo bolo, no príroda to každopádne vyriešila a máme doma malý 1 rocnyypoklad ❤️... Keď som otehotnela, hneď som chcela vysadiť lieky, bála som sa, ale ženský mi povedal, že menšie zlo pre dietayje ten liek ako po vysadení moja psychika, tak som postupne ako najrýchlejšie som vedela, začala znižovať dávky a nebrať liek každý deň ale len keď bolo treba. Bolo mi hrozne, tie abstaky 🙈 ale tak nejako som to zvládla a odvtedy som sa žiadneho návykového lieku nechytila, som šťastná za to, že som bez ! 🙏 Ale teda ako som prestala užívať Frontin, tak s ním zmizli moje komunikačné schopnosti, neviem sa s nikým rozprávať, len s mužom aj to ťažšie mu poviem veci ktoré by som chcela, nejde to ...... Tým pádom nemám žiadnych priateľov ale že fakt žiadnych ! Veľa sme s sťahovali a kontakt sme neudržiavali a ak aj áno tak táto moja situácia ich asi doladila, aká som ...... Zmizla chuť starania sa o seba, vyzerám hrozne , taktiez mi k tomu určite pridalo aj to, že po pôrode som veľká 🙈 166cm a 90kg ...... Aj chuť žiť žiadna , radosť zo života vôbec, som stále nervózna, zlostna, nenavistna ku všetkým, všetko mi vadí, všetko ma rýchlo vytočí.. ja takto nechcem žiť, vôbec neviem čo mám robiť. Lieky určite brať žiadne nechcem od psychiatra, nechcem byť na ničom závislá. Ja neviem, skôr niečo voľno predajné by sa našlo na čas kým sa to zlepší... A čo tá komunikácia z ľuďmi, ako to vrátim všetko späť, bola som kamarátska , milá , ústretová, ochotná a teraz je všetkému opak, som zlý človek a mama asi tiež 😭 pozerajú sa na mňa ako na obludu ... Manžel býva doma malo, chodí na 7/8 dní preč, príde na 2/3 dni a zas to isté dokola.. som doma sama so staršou a malou, presťahovali sme sa na dedinu kde je to ako koniec sveta , samota... Nemali sme iné východisko , manžel prácu momentálne najbližšie 2/3 r nemôže zmeniť. Moji rodičia , mama žije v CZ so súrodencami mojimi a ich otcom , môj otec je alkoholik , svokra a svokor 0 bodov ..... Starý rodičia majú dosť už čo so sebou ... Nemám tu nikoho.... Mám doma deti áno ❤️ ale oni dve asi túto moju situáciu nezmenia...
Ďakujem

fashionshop88
autor
13. jan 2024

@fashionshop88 A teda keď mám komunikovať písaním tak je to 1000% , tam problém nieje. Ďakujem

zuzanazu85
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanazu85
13. jan 2024

Pýtala som sa len preto na ten liek, pretože dakedy v minulosti som tiež naň natrafila a stal sa z neho problém,aj keď mal byť riešenie. Skús nejaké poradenstvo,dnes je už dosť takých inštitúcií,kde ti poradia zlepšiť komunikáciu,alebo skús aj dáke záľuby,ktoré ťa bavia, nájdi si chvíľku aj na šport,ak sa dá, choď ku kozmeticke, kaderníčke, masáž. Počula som aj o takých , vraví sa im ,, životní kouči",ale neviem či to funguje. Oni by ti mali dodať odvahu, elán do života, zmeniť myslenie. Ale fakt neviem,či to nie je len marketing. Veľa šťastia ,síl a pozitívneho myslenia prajem 🍀.

karolinakr
13. jan 2024

Ja som čitala take rady kedysi, že treba začat malymi vecami - oslovit suseda, dobry den, ako sa mate a postupne pridavat, v obchode dobry deň, ked maš nejaku poznamku k tovaru a postupne nadobudneš smelosť..malokto ta odbije... pridaj usmev postupne..čo sa kil tyka, najdi si fitnesku trebars luciefitnesslifestyle_ mamicka na materskej, ktora cviči, robi jedalničky možno ta to motivuje zdravo žit..Na Instagrame
.postupne nadobudneš smelosti
A ber to tak, muž malo chodí domov - nech tam chodi rád..Ked budeš obručana, bude hĺadat úniky, zad budeš nervózna zas, ze prečo ti uniká
Riaď sa heslom, ako chcem, aby sa ku mne spravali, budem sa aj ja k iným

eva8
13. jan 2024

Mohli by sme skusit komunikovat cez telefon? VIP by sme si vymenili kontakt.
Na relax sa odporuca medovkovy caj, ale to je len taky cajik

fashionshop88
autor
14. jan 2024

@karolinakr zabudla som to napísať, keď príde muž domov som ako vymenená... Vtedy mi je super aj ja som normálna ale keď zas odíde zas je tak isto

fashionshop88
autor
14. jan 2024

@eva8 ako zavolať si myslíte?

eva8
14. jan 2024

@fashionshop88 pisem IP