Ahojte. Som dva tyzdne po zapale dutin. Hrdlo ma este stale boli ale co ma trapi ze som stratila čuch. Uz je to trosku lepsie ale stale nic moc. Zazili ste to? Vrati aa mi to niekedy? Poteste ma trochu. Dakukem za odpovede... Uz som zufala
Mam to bezne pri nadche a niekedy to trva aj 3 tyzdne
Mne to trvalo dva mesiace kym sa mi vobec dutiny vycistili, ale aj tak kedze ich mam chronicke, kazdu zimu je to to iste.
Aj ja som to už mala, dokonca som si ocot dala úplne k nosu a necítila som nič. Ale potom mi to samé do seba prešlo tak za týždeň po odznení nádchy.
Ja som stratila čuch keď mi Dr predpísala spray do nosa Avamys. Bola to katastrofa som sa nešla pol roka s toho dostať. Neužívali ste spray?
@milus777 ahoj práve teraz to prežívam tiež už sa to pomaly zlepšuje no nič moc
Kolega mal raz velmi silnu nadchu (nasli mu v nose bakterie zabudla som ktore) a tiez stratil cuch, trvalo to par tyzdnov, kym sa vratilo do normalu. Takze drzim palce, isto bude vsetko v poriadku 😉
@katkapalo1 tak jedine nasivin a dr mi dala kvapky pamycon ale ked som na druky den stratila cuch tak som ho uz nedavala... Potom uz len s morskou solou a olejove.... Tak myslim ze zo spreju asi nie ale tazko povedat...
@bobricek1979 dakuj za odpoved.... Presne aj ja uz zacinam pomaly daco citit ale uz par dni je to rovnake a potom sa zase zhorsi a tak dookola.... Tiez to mas tak? A ako dlho?
Tak nasivin som uz brala ked mi zacala ta nadcha a nesmie sa uzivat dlksie ako 7 dni... A ten pamycon som myslela ze to z neho som stratila ten cuch tak som radsej vysadila. Ale brala som antibiotika takze som to liecila....
Dakujem vam za odpovede 🙂 aspon viem ze niesom sama..
To sa stalo aj mne. Stratila som nielen čuch ale aj chuť. A keď dutiny prešli tak sa to postupne upravilo
@milus777 no ja zhruba týždeň a áno tiež raz sa to zlepší potom zhorší asi sa to musí poriadne pre liečiť. Treba sa nahrievat
@milus777 dva týždne sú nič, môže to trvať aj dlhšie... Inak, teraz je už v plnom švungu peľová sezóna, posledné dni dokonca nízky tlak a smog v nízkych polohách, takže respiračný systém dostáva zabrať u každého. Aj nealergikov 😔 Skúsila by som dutiny trochu oživiť, preplachovať slaným vlažným roztokom. Nám to veľmi pomáha celej rodine (nosovou konvičkou). Daj si nejaký zdravý vitamínový detox (zelený jačmeň, zeleninové smoothies...), doplň C vitamín api dostatok tekutín ! Sliznice to potrebujú, aby si udržiavali vlhkosť a tak aj imunitu pred choroboplodnými zárobkami 😉
Mne sa toto stane kazdy rok, ked mam nadchu, hned stratim cuch a chut asi na 4 az 5 dni.. vzdy som si davala nosne spreje ako Nasivin, Olynth.. teraz som tehotna, takze som si do nosa davala iba sprej z morskej vody a preplachovala nos kanvickou so slanou vodou. A aj tento krat som stratila cuch aj chut. Pomaha mi inflralampa ktorou si nahrievam celo 3 x denne a ked lezim davam si na celo termofor s horucou vodou. Prajem skore vyzdravenie
Kocky tak som bola dnes na orl vysetreni... Zapal dutin tam stale je tak mam dalsie atb.... A uvidime.snad sa ten cuch konecne vrati :(
ja cuch a chut stracam pri kazdej nadche, ale od 2
do 3 tyzdnov sa to upravi.. aj teraz mam, dnes som robila obed a na to, ze uz takmer hori ma upozornilo az to, ze bol vsade dym a zacalo pipat poplasne.. nic som necitila a zabudla som na to popri detoch..
Moj mAnzel to ma kazdy rok tak 😊 pohodicka vrati sa to
Resp vzdy po silnejsej chripke ci zapale
Pamycon si mala dobrat z toho to neni. Pamycon by ti urychlil liecenie ale skoda ze si ho vysadila. Je na 7dni
Viem ale vystrasilo ma to tak som ho vysadila. Po dobrati atb idem na orl na kontrolu tak uvidim. Dr povedal ked som sa pytala ci mam nahrievat dutiny lampou takze nie ze to este horsie. Tak neviem ci naparovat vincentkou alebo co..... Mate skusenosti?
To netusim
Muz dobere antibiotika popritom cca2 tyzdne alebo kolko nema cuch a potom zrazu ma
Medzitym dava nasivin do nosa a nic ine neriesi