Pekný deň baby,
Chcem sa len spýtať a zároveň poradiť. Minulú stredu som odosielala dva balíky obyčajne. Ten jeden väčší mala slečna už v piatok doma a druhý menší dodnes neprišiel. Pani má už bombarduje správami, ze prečo teda nedorazil a ze sa mám na to informovať na pošte. Vraj u nej na pošte jej tvrdili ze taký balík by už dávno dorazil. Samozrejme mám len potvrdenie o odoslaní balíkov, nič viac. Pani som hneď v stredu po odoslaní samozrejme písala, že balíček má odoslaný a zaslala som jej aj potvrdenie z pošty. Je šanca že sa balík doručí? Ako postupovať? Pomôže mi nejaká reklamácia na pošte? Nechcem teraz riskovať zlé hodnotenie zbytočne keď ja za nič nemôžem a chyba sa stala zrejme na strane pošty. Informácie pri odosielaní obyčajne mám aj v profile, teda že za takto odoslaný balíček nenesiem zodpovednosť.
Stretli ste sa s tým prosím niektorá? Ako ste riešili situáciu?
Ďakujem
AK si posielala ako balík máš podacie číslo balíka, môžeš podať reklamáciu na pošte
Ale ty si zrejme posielala listovú zasielku obyčajne a tam nie je možnosť reklamácie
@natalmich mne sa to stratil- reklamáciu podať môžeš- ale v podstate Ti príde vyrozumenie, že nakoľko bol balík poslaný obyčajne posta ju zamietne ako neodovodnenu, lebo sa neda dohľadať.
ak si nechala poslat obycajne, je to jej problem a zodpoveda si za to sama, nie si jej nic dlzna. zaroven mi je podozrive, ze takto skoro vypisuje, ze kde je. kudne ho moze mat doma a hrat to na teba, aby si jej vratila aj peniaze. mal dorazit len v piatok a je pondelok, niekedy to trva aj dlhsie.
oficialna reklamacia sa podat neda (nemas podacie cislo), ale na zakaznicky servis mozes skusit napisat, raz sa mi to osvedcilo. inak jej nezostava nic ine, ako chodit prosit postarky, nech jej ho pohladaju (vacsinou, ak nepride zlty listok, je balicek na poste).
@natalmich to su oficialne pravidla
Ako postupovať v prípade obyčajného poštovného?
Ak si tovar zaslala obyčajnou zásielkou na žiadosť kupujúcej, nenesieš zodpovednosť za prípadnú stratu alebo nedoručenie balíčka. Daj vedieť kupujúcej adresu podacej pošty, dátum podania. Môže sa informovať na svojej pošte.
Ak si zásielku poslala obyčajným poštovným bez žiadosti od kupujúcej, má nárok pridať ti negatívne hodnotenie.
Keď máš uvedené v podmienkach že nerucis za stratu balíka pri obyčajnom poštovnom, tak to nie je tvoj problém. Mne sa už 1x stalo, že kupujúcej nehodili lístok že má balík, no poradila som jej nech sa predsa ide opýtať a nech hľadajú podľa fotky (vždy fotím balík ako dôkaz a zvyknem odfotiť aj za priehradkou na pošte ako ho podpisujú). Našli ho niekde zastrčený, čiže žiadne oznámenie by jej ani nedošlo. Druhý krát ako naschvál sa to stalo keď som posielala späť tovar predavajúcej (poslala mi nesprávnu veľkosť a tak sme sa dohodli že pošlem späť), no len obyčajne ako žiadala. Balík jej neprišiel ani po 2 týždňoch. Nakoniec sa mi vrátil po vyše 18 dňoch s tým že adresát neznámy. 🤔🤷 Na poste museli urobiť nejakú chybu. Čiže ja by som ešte čakala a do budúcnosti si urob fotky ako dôkaz keď posielaš obyčajne.
@natalmich tak potom nie je o com, bohuzial. Pani moze vypisovat,kolko chce.... Hold pri obycajnych zasielkach sa to moze stat.
Moze si ist dohladat ona fyzicky na svoju postu. Aj ked to je tak 50 na 50.
Aj ked, ja by som to este nevzdavala......Teraz naposledy mi zasielka 2x isla tyzden. A to som posielala prvou triedou.
Inak jeden čas keď sa mi stalo vyššie spomínané, som pre istotu na balík lepila aj farebné papieriky aby bolo jednoduchšie ho nájsť v tej kope.
@natalmich a ake ma ta kupujuca hodnotenia, ak nejake ma? ved aj pravopis ma hrozny, same preklepy a pyta sledovacie, ked chcela obycajne. fakt mam skor pocit, ze ta chce oklamat. odkaz ju na pravidla a koniec. ak ti prida negativne hodnotenie, treba kontaktovat admina a ten ho zmaze
@natalmich Obyčajná pošta chodí niekedy dlhšie. Napíš jej nech počká. Mne prišla minule po 7 dňoch!
Okrem toho, mohli jej to dat aj do susedov, alebo niekomu z rodiny. Nech sa popýta vo svojom okolí. Už dve také zásielky som mala, čo im ich prevzali susedky a kupujúceho zúfalo oplakavali nedoruvenu postu dokiaľ im suseda nezaklopala na dvere, že im to prevzala lebo neboli doma..
@natalmich mne sa tiež stalo a balíček nemám. Chcela som obyčaje. Som si toho vedoma, pani som kontaktovala, že nemám balíček. Aj mi odpísala, ale ďalej som ju tým nezaťažovala. Stalo sa mi to 2x za tie roky. Keď to Chcela obyčajne nemáš doklad. Je to jej riziko...
Aj mne sa to stalo dva krát raz to bolo darujem za poštovné to nebola veľká položka a druhý krát teraz nedávno asi mesiac dozadu tam to bolo cez dvadsať euro boli to ponožky nové neviem komu sa hodili posielalo sa to obyčajne nejako som to neriešila ani predávajúca nenavrhla .... No hold stratilo sa pošta u nás hľadala a nič.... Objednala som druhý krát to došlo dala som doporučene lebo mala ich strašne chcela... Inak neviem nemalo by to byť tak aj obyčajne by mal byť nejaký doklad veď aj v obchode dajú blok a poštovné je drahé ... Takto keď je obyčajne môže si to barskto nechať a nerieši sa to.... Nemalo by to tak byť... To nie je odpoveď Mali ste si to dať doporučene!
@zuzanaokasova Tak nie každý chápe že je to na vlastné riziko. Mne sa to raz stalo ale to mi balík stratila poštárka a aj sa priznala. Dala to k mojej menovkyni na sídlisku. Ale stratiť sa mi balík veru takto nestratil. Naozaj si to môže na tej pošte ktokoľvek vziať. Ale určite by som ani ja neobvinovala predavajucu ak mi naozaj dala jasne najavo že balík bol odoslaný
@zdena1990 Tak ja som pani na vyber poštovné dala a v žiadnom prípade som ju nenútila do ničoho a ani som ju neosočovala s tým, že si to mala dať doporučene. Bola to naozaj jej voľba a ja tak isto nemám dôkaz či jej balík prišiel alebo nie. Bohužiaľ jediná možnosť je informovať sa na oboch poštách a možno sa balík nájde 🤷🏼♀️
Bohuzail, ak niekto chce nieco poslat obycajne, s tymto treba ratat a nie je o com diskutovat. Je mozne ze sa to stratilo. Mne sa to sice este nestalo, ale su take pripady.
Len prosim vseetkych, nevolajte balicky balicky, lebo to nie su balicky. Ked ide nieco obycajne, je to obycajna listova zasielka, cize list. A to nevypatra nikto. Moze to byt na JEJ poste, ak sa to nezmestilo do schranky ale oznamennie jej mali dat, cize skor moze ona hladat tam. A cakat a dufat, ze nakoniec dorazi.
@zdena1990 je to lacnejsie/obycajne lebo sa to "nesleduje", doporucene zasielky su sledovane...
Ale nemalo by to byť na vlastné riziko ... Veď aj za obyčajné poštovné sa platí nie je zadarmo malo by to byť nejako zdokladovane aj to ... Veď predávajúca to odošle a môže si to nechať poštárka brigádnik ujo teta..... Mali by to nešlo riešiť
Nejako riešiť
Bolo to odoslané ako čo? Ako balík nie to by si mala podacie číslo.